Hravé vědomosti na prázdniny

barvy
Zbývá posledních pár dnů školní docházky a pak přijdou dva měsíce, během nichž se vaše děti mohou něčemu naučit, aniž by měly pocit, že jsou k tomu nuceny. Právě knihy plné zajímavých informací, které jsou ale podány tak, aby děti nenudily, vám přinášíme v dnešních tipech.

To, že Karlův most postavil Karel IV., ví asi každý, kdo aspoň trochu dával ve školní lavici pozor, ale to, že díky němu stojí třeba celkem deset univerzit, to už tak známá informace není. A to, že Karel IV. byl v dětství taky pěkný rošťák, už vůbec ne! A právě takové informace, navíc obohacené o vtip i komiksové ilustrace, najdete v knize Tomáše Němečka

Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila

Autor: Tomáš Němeček
Ilustrace: Tomáš Chlud

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-4085-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Že byl Karel IV. velký panovník a nechal postavit kamenný most v Praze, ví každé nemluvně. Ale tohle víte???

– V mládí byl pěkné kvítko – rád chodil v přestrojení, vyhledával dobrodružství a nikdy se nenechal zajmout – to raději utekl.
– Měl nemanželského syna!
– Nechal toho postavit a vybudovat mnohem víc než Karlův most a Karlovu univerzitu – třeba Máchovo jezero, 9 dalších univerzit, několik hradů, říční přístav v Litoměřicích atd., atd., atd…

Druhý díl série popisující naše velikány tak, jak je neznáte. Čeká vás plno pikantních zajímavostí, vtipných komentáru a komiksových ilustrací. Průvodci vám budou rytíř a básník Smil Flaška z Pardubic a opat Jan Neplach – historické postavy, které krále Karla IV. zažily. A dvě „laskavé čtenárky“, které kladou všetečné otázky…

Knihu Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

karel  kareliv

O knihu si můžete také zasoutěžit na našem webu!

————————————————

I v druhé dnešní knize zavítá čtenář do doby našeho známého panovníka Karla IV. Tentokrát bude čtenáře doprovázet Šašek Vašek, díky kterému se o životě Karla dozví každý menší čtenář vše, co by ho mohlo zajímat. Navíc jsou součástí příběhu úkoly, jejichž prostřednictvím se děti mohou do příběhu zapojit!

Karel IV. v kouzelném kukátku

Autorka: Kateřina Schwabiková
Ilustrace: Barbora Botková

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 220×300 mm
ISBN: 978-80-7529-182-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Šašek Vašek je veselá kopa. Cestuje světem sem a zase tam. Tentokrát zavítal na stránky bohatě ilustrované knížky, v níž malé čtenáře seznámí se svým dobrým známým – římským císařem a českým králem Karlem IV. Lucemburským. Jak to dokáže? Ve svém cestovním pytli šašek ukrývá lecjaké poklady. Třeba kouzelné kukátko, kterým se umí dívat do minulosti! Jeho prostřednictvím čtenář nahlédne až do 14. století. Na dvaceti dvoustranách pozná Karlův život od narození po smrt. Uvidí, jaké měl dětství, jak byl vychováván, jak se stal panovníkem, jak vlastně vypadal, jakou měl rodinu, jací byli jeho přátelé a nepřátelé, jak prožíval všední den i slavnostní okamžiky, jaké měl radosti a jaké strasti… Šašek čtenáři celou dobu dělá věrného společníka a průvodce. Komentuje obrázky v kukátku, vypráví o Karlově životě a má v zásobě řadu zábavných a interaktivních úkolů – když Karel utrží zranění v bitvě, ocení, že mu ho někdo pofouká; na bohatě prostřeném stole je třeba najít potraviny, které král ve své době jíst nemohl… Knížka Karel IV. v kouzelném kukátku hravým způsobem přibližuje významnou osobnost českých i evropských dějin. Je určena pro děti předškolního věku a pro malé čtenáře prvního stupně základní školy.

Knihu Karel IV. v kouzelném kukátku vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

sasekvasekkareliv   sasekvasek

Podívejte se, co vše můžete v kouzelném kukátku uvidět!

————————————————

Má vaše ratolest problémy s vyjmenovanými slovy? Pak zkuste domů pořídit knihu od Daniely Kalinové Proč chtěl ptakopysk do Solopisk. V knize najdete příběhy, jejichž součástí jsou všechna možná vyjmenovaná i nevyjmenovaná slova, a které vaše děti rozhodně nudit nebudou. Díky vtipným říkánkám a zajímavým povídkám se jim budou vyjmenovaná slova učit snadno!

Proč chtěl ptakopysk do Solopisk

Autorka: Daniela Kalinová
Ilustrace: Martin Krkošek

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 190×255 mm
ISBN: 978-80-204-3768-6
Doporučená cena: 259 Kč

 

Učit se nazpaměť vyjmenovaná slova není zrovna vrchol zábavy, ale je třeba je znát. Proč si tedy tuhle činnost nezpestřit něčím, co nás pobaví, a zároveň nám pomůže zapamatovat si lépe všechna ta měkká i a tvrdá y? Knížka Daniely Kalinové je plná vtipných říkanek, povídek, zajímavostí a vyprávění. Všechny texty se sice váží k vyjmenovaným slovům, ale nudu s nimi nezažijete. Místo vyjmenovaných slov po B budeme například cestovat do minulosti, zajedeme se podívat do Kobylis na jednu skříň, uděláme dobrý skutek a zkusíme trochu čarovat. Místo vyjmenovaných slov po L budeme lízat lízátka. Také poznáme lišaje, má strach, že se moc liší. U M si vyzkoušíme smysl pro nesmysl, P nám nabídne polopravdivý příběh pyšného pytláka Pecha. A samozřejmě toho ptakopyska z názvu knihy! A tak bychom mohli pokračovat dál až do Ruzyně. Víte, jak se tamní letiště teď nazývá? Že už to máte na jazyku?

Knihu Proč chtěl ptakopysk do Solopisk vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Už jste zkusili vyluštit křížovky v angličtině? A bavilo vás to? Pak si nenechte ujít už třetí pokračování anglického luštění!

Hravá angličtina v křížovkách 3

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-247-5687-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Pro ty, kdo si na luštění křížovek v angličtině vytvořili závislost, přinášíme další díl Hravé angličtiny v křížovkách. Na vyluštění čekají úplně nové křížovky a osmisměrky a dočkáte se i svých oblíbených omalovánek.

Kdo říká, že angličtina
bývá vždycky jenom dřina?
Osmisměrky s křížovkami
můžete teď luštit sami.
Zbytečně čas neztrácejte,
Do práce se rychle dejte!

Přesně tak, dejte se do práce. Luštěte a zapamatujte si další nová anglická slovíčka. Nezapomeňte na pastelky, budete je potřebovat pro nové krásné omalovánky. Ve třetím díle najdete slovní zásobu na téma povolání, mapa, státy, sport, ptáci, ryby, květiny a další.

Knihu Hravá angličtina v křížovkách 3 vydalo nakladatelství Grada.

Předchozí díly anglického luštění:

   


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKarel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila

Němeček, Tomáš

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeKarel IV. v kouzelném kukátku
Pohledy do života římského císaře a českého krále

Schwabiková, Kateřina

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeProč chtěl ptakopysk do Solopisk
aneb Vybraná slova pro vybíravé děti

Kalinová, Daniela

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeHravá angličtina v křížovkách 3
Více než 100 křížovek a osmisměrek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

Napsat komentář