Získejte knihu o Karlu IV., jak ho neznáte

Karel-iv-ocima-opata-neplacha-a-rytire-smila-perex
Karel IV. se nesmazatelně zapsal do historie naší země nejen stavbou mostů, hradu či univerzity. Je však mnoho věcí, které jste o něm pravděpodobně nevěděli. A právě tyto zajímavosti vám a vašim dětem přiblíží ilustrovaná kniha věnovaná jeho životu.

Pikantnosti ze života Karla IV.

Že byl Karel IV. velký panovník a nechal postavit kamenný most v Praze, ví každé nemluvně. Ale tohle víte???

  • V mládí byl pěkné kvítko – rád chodil v přestrojení, vyhledával dobrodružství a nikdy se nenechal zajmout – to raději utekl.
  • Měl nemanželského syna!
  • Nechal toho postavit a vybudovat mnohem víc než Karlův most a Karlovu univerzitu – třeba Máchovo jezero, 9 dalších univerzit, několik hradů, říční přístav v Litoměřicích atd., atd., atd…

Druhý díl série popisující naše velikány tak, jak je neznáte. Čeká vás plno pikantních zajímavostí, vtipných komentářů a komiksových ilustrací. Průvodci vám budou rytíř a básník Smil Flaška z Pardubic a opat Jan Neplach – historické postavy, které krále Karla IV. zažily. A dvě „laskavé čtenářky“, které kladou všetečné otázky…

 

Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila

Autor: Tomáš Němeček

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Tomáš Chlud
Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-204-4085-3

Přečtěte si více o knize Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila

Vláda Karla IV. je označována jako zlatý věk našich dějin a jeho odkaz můžete nalézt nejen v Praze. Věděli jste ale například, že miloval a vyhledával dobrodružství a měl nemanželského syna? Rytíř a básník Smil Flaška z Pardubic a opat Jan Neplach toho o něm ví ještě mnohem více a neváhají se s vámi o pikantnosti ze života prvního českého krále, který se zároveň stal také římským císařem, podělit. Začtěte se do knihy plné zajímavostí, vtipných komentářů a komiksových ilustrací právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila
probíhá od 15. do 28. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro děti Karel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKarel IV. očima opata Neplacha a rytíře Smila

Němeček, Tomáš

Mladá fronta, 2016

Získejte knihu o Karlu IV., jak ho neznáte - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. evik159 napsal:

    Děkuji moc za výhru Češi 1977, dorazila velice brzy!!! :)

  2. kistka napsal:

    Děkuji za výhru Češi 1968, dnes v pořádku dorazila.

  3. ekov napsal:

    Moc děkuji za sbírku A znovu láska, v pořádku mi v pátek přišla

  4. LaS napsal:

    Jak to mají udělat tam, kde je v domácnosti 1 PC a chtějí si třeba 2 lidé „zahrát“ ???

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den, stejná IP adresa není jediným parametrem, který je systémem vyhodnocován. Soutěžíte-li dva ze dvou účtů a jednoho počítače, nespolupracujte prosím a raději nehlasujte ve stejném dni. Podvádějících je poměrně hodně a naší snahou je, aby aspoň v našich soutěžích nevítězili nad těmi ostatními.

  5. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Vyzýváme všechny soutěžící, aby respektovali pravidla soutěží a nevyužívali k hlasování více účtů na jedné IP adrese. Dále všechny prosíme o kontrolu uživatelských účtů a doplnění jména, příjmení a adresy včetně PSČ, aby nakladatelé měli případnou výhru kam zaslat.
    Děkujeme a přejeme hodně štěstí ve všech našich soutěžích:)

Napsat komentář