Za vysvědčení pohádku!

FairyWings
Blíží se konec školního roku a vaši žáčci jistě přinesou vysvědčení, které si zaslouží nějakou hezkou odměnu. A jaká odměna je lepší než pěkná kniha? Vybrat si můžete právě z pohádkových knih, které vám dnes představíme.

Dnešní první knihu ocení především ti z vás, kteří hledají knihu pro svého začínajícího čtenáře. Příběh dvou kamarádů je podán jednoduše, tak, aby zaujal nejen předškoláčky, ale mohly si jej číst i prvňáčci, kteří se čtením teprve začínají. Kniha je navíc plná nádherných celostránkových ilustrací.

Strašidláci nebrečí

Autoři: Kalle Güettler, Rake Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir
Přeložila: Marta Bartošková

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 156×295 mm
ISBN: 978-80-257-1783-7
Doporučená cena: 198 Kč

 

Islandská série kreslených příběhů strašidláka a strašidýlka se stala v severských zemích fenoménem. Posbírala řadu cen ve Skandinávii, ale také např. ve Francii a její překlady vyšly v několika zemích. Prostřednictvím jednoduchých příběhů dvou kamarádů, který je každý docela jiný, se děti seznamují se situacemi, jimž budou muset někdy v životě čelit, a učí se poznávat rozmanitost mezilidských vztahů. Strašidlák by se rád se strašidýlkem kamarádil, jenže si vedle něj připadá hloupý a nešikovný. Strašidýlko už umí číst a krásně kreslí, všechno ví a zná nejlíp. Není tedy divu, že o všem rozhoduje. A teď se dokonce začalo posmívat strašidlákovu tatínkovi. Chudák strašidlák je už úplně zoufalý.

Knihu Strašidláci nebrečí vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

strasidlaci     strasidlacinebreci

————————————————

I v druhé knize převažují obrázky nad textem. Modrovlasá holčička Hilda dokáže vidět věci, které nudným dospělým unikají. Její příběh zpracovaný jako komiks si získal nejen mladší čtenáře, pro které je primárně určen, ale i čtenáře starší, a to díky úžasným dobrodružstvím a originalitě, kterou komiks oplývá!

Hilda

Autor: Luke Pearson
Přeložila: Martina Knápková
Ilustrace: Luke Pearson

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 215×288 mm
ISBN: 978-80-7432-671-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Modrovlasá holčička Hilda žije se svou maminkou na samotě v domku na úpatí magické hornaté krajiny. Protože je chytrá a zvídavá, dokáže vnímat to, co ostatní nevidí nebo vidět nechtějí – trolly, obry, trpaslíky… Na svých výpravách se malá rozumbrada naštěstí může spolehnout na věrného parťáka Větvíka připomínajícího kombinaci lišky, psa a srnky nebo na nemluvného dřevěného muže Poleňáka. Vítejte ve světě severské mytologie, drobných dětských strachů i velkých vítězství, světě, který nás láká, abychom se v něm zas a znovu zabydlovali a vraceli se do dob, kdy se největší dobrodružství mohlo odehrát během stanování v dešti. Přestože je přirovnávána k Muminkům nebo filmům Hajao Mijazakiho, je Hilda dokonale svá. Původně vznikla pro mladší publikum, ale nakonec si podmanila čtenáře bez rozdílu věku. Hilda je komiks, v jehož půvabných barvách a výjevech se s rozkoší ztratíte a který se právem stal klasikou 21. století.

Knihu Hilda vydalo nakladatelství Paseka.

Ukázka z knihy

hildakomiks    hilda

Určitě se podívejte na delší ukázku ze stránek nakladatelství!

————————————————

Třetí kniha udělá radost zejména mladším čtenářkám, které možná už znají Violu, hrdinku, která se dokáže zmenšit až na velikost sucharu! A když něco takového dokáže, je jasné, že na sebe nějaké to dobrodružství nenechá dlouho čekat!

Zmenšovací Viola a pět minut slávy (3)

Autor: Lou Kuenzler
Přeložili: Jan Březovský, Tereza Nuckollsová
Ilustrace: Kirsten Collier

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7529-038-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Viola zbožňuje mléčné koktejly z místního mléčného baru. Jenže tomu hrozí zavření. Viola musí udělat něco, čím by tomu zabránila. Co takhle přemluvit televizní hvězdu Stelu, aby přijela a uspořádala autogramiádu své nové knihy? Všechno se ale zkomplikuje a jen Viola může situaci zachránit.

Knihu Zmenšovací Viola a pět minut slávy (3) vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

zmensovaciviola   viola

Ukázku najdete také na stránkách nakladatelství!

Další knihy o Viole:

  

————————————————

Zkušenějším čtenářům, kterým již nedělá delší text problémy, se jistě zalíbí naše další kniha. Díky které se čtenáři mohou vydat na zámek s kouzelnou hudební komnatou, v níž se dějí skutečně neuvěřitelné věci!

Pohádková muzika

Autor: Václav Čtvrtek
Ilustrace: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5715-5
Doporučená cena: 269 Kč

 

Vypravte se díky této knížce plné kouzel na zámek knížat Hološveců z Perka! Zapomněly z něj odejít staré časy, proto se tu odehrávají podivuhodné věci. Potkáte tu vodníky, polednice, čerta, loupežníka, víly – a jako na každém správném zámku i tady žije strašidlo, které zatím marně čeká na vysvobození. Se všemi zapeklitými příběhy, v nichž hrají velkou roli kouzelné nástroje ze zámecké hudební komnatky, si musí poradit průvodkyně Terezka, učitel Josef a nezbedný žák Slavík. V zámku se totiž neustále děje něco proti fyzice…

Knihu Pohádková muzika vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka u knihy

muzika  pohadkovamuzika

Podívejte se také na ukázku z knihy na našem webu a další ukázku na webu nakladatele.

————————————————

Dnešní tipy uzavírá kniha, která je vysloveně prázdninová. V Cestovatelských pohádkách se spolu s trpaslíkem Honzíkem může čtenář vydat na dobrodružné cesty! Součástí příběhu jsou navíc úkoly, díky kterým se děti do příběhu aktivně zapojí a poznají nové věci.

Honzík je neposedný a zvědavý trpaslík, který pomocí kouzelného zaklínadla cestuje po světě. V sedmi pohádkových příbězích navštíví zajímavé země, pozná nové kamarády, jejich zvyklosti a zažije s nimi spoustu legrace a dobrodružství. Do každé pohádky jsou zakomponovány interaktivní úkoly, které mohou děti během společného čtení s rodiči nebo učiteli plnit, poznávat tak nové věci, naučit se o nich přemýšlet a přidat k nim další dovednosti. Pohádkové příběhy doprovázejí ilustrace Adolfa Dudka.

Cestovatelské pohádky

Autorky: Jitka Severinová, Stanislava Korcová
Ilustrace: Adolf Dudek

Počet stran: 96
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 210×270 mm
ISBN: 978-80-88036-56-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Cestovatelské pohádky vydalo nakladatelství Bookmedia.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrašidláci nebrečí

Güettler, Kalle - Helmsdal, Rake - Jónsdóttir, Áslaug

Argo, 2016

zobrazit info o knizeHilda
Hilda a troll + Hilda a půlnoční obr

Pearson, Luke

Paseka, 2016

zobrazit info o knizeZmenšovací Viola a pět minut slávy (3)

Kuenzler, Lou

Brio, 2016

zobrazit info o knizePohádková muzika

Čtvrtek, Václav

Grada, 2016

zobrazit info o knizeCestovatelské pohádky

Severinová, Jitka - Dudek, Adolf - Korcová, Stanislava

Bookmedia, 2016

Napsat komentář