Zasoutěžte si o úžasný román nejen o lásce ke knihám

Ctenari-z-broken-wheel-doporucuji-perex
Sara a Amy jsou naprosto odlišné, navíc každá z jiného koutu světa. Přesto mají jedno společné, a to lásku ke knihám, o kterých si dopisují. Po dvou letech se Sara rozhodne, že přijme Amino pozvání do Broken Wheel. Jenže tam na ni čeká překvapení.

Pozvání do Broken Wheel

Úžasný feel-good román o lásce ke knihám a o tom, co všechno se může stát, když máte opravdové přátele.

Dvě zcela rozdílné ženy, osmadvacetiletá Sara Lindqvistová ze švédského Haninge a pětašedesátiletá Amy Harrisová z amerického Broken Wheel, si dopisují. Po dvou letech vzájemného vyměňování dopisů, knih a myšlenek o literatuře i životě se Sara rozhodne, že Amy navštíví. Když však konečně dorazí, Amy je po smrti.

Sara se ocitá sama v ospalém městečku mezi kukuřičnými poli. Pochopitelně jsou tam ale všichni ti, o nichž jí Amy v dopisech vyprávěla. Svérázní obyvatelé Broken Wheel se o zmatenou turistku ochotně postarají, Sara zůstává a poprvé v životě nachází skutečné přátele (nejen pana Darcyho a Bridget Jonesovou). S jejich pomocí otevírá knihkupectví, kde nabízí knihy po zesnulé Amy.

Sara i město ožívají, vznikají nové, nečekané páry a ani Sara, ani obyvatelé Broken Wheel se neodvažují pomyslet na chvíli, kdy se Sara bude muset vrátit domů do Švédska. Sařino dvouměsíční vízum co nevidět vyprší, a tak se její novopečení přátelé rozhodnou vzít celou záležitost do vlastních rukou…

 

Čtenáři z Broken Wheel doporučují

Autorka: Katarina Bivaldová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Martina Kašparová
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7491-528-4

Přečtěte si více o knize Čtenáři z Broken Wheel doporučují, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Co tam budete dělat?“
„Číst.“
Kroutil hlavou.
„Jedu tam na prázdniny,“ upřesnila.
„To se ještě uvidí,“ řekl Hank zlověstně.
Výhled z okénka se jí proměňoval před očima. Travnaté plochy přešly v pole, nablýskaná auta zmizela a upravené domky nahradila mohutná hradba kukuřice tyčící se po obou stranách silnice. Ta pokračovala stále rovně, až to člověka unavovalo. Tu a tam ji přetnula jiná, stejně dokonale rovná cesta, jako by se po těch ohromných polích někdo jednoho dne rozhlédl a prošpikoval je silnicemi jako podle pravítka. A proč to tak vlastně neudělat, pomyslela si Sara. Postupně ovšem vedlejších cest ubývalo, až se zdálo, že jediná věc kolem jsou kilometry a kilometry kukuřice.
„Z města už toho asi moc nezbylo,“ řekl Hank. „Vyrůstal tam jeden můj kamarád. Teď prodává pojištění v Des Moines.“
Nevěděla, co na to říct. „To je fajn,“ zkusila.
„Vede se mu dobře,“ přizvukoval jí muž. „Mnohem líp, než kdyby měl rodinnou farmu v Broken Wheel, o tom žádná.“
Potom už neřekl nic. (str. 11)

 

O autorce

Katarina-BivaldovaKatarina Bivaldová (nar. 1983) vyrůstala obklopená knihami, pracovala na půl úvazku v knihkupectví a v současnosti bydlí kousek od Stockholmu společně se svou sestrou, kterou by ráda přesvědčila o tom, že do koupelny by se určitě ještě nějaká ta knihovnička vešla. Pořád se nerozhodla, jestli jsou lepší lidé, nebo knihy. Její debutový román Čtenáři z Broken Wheel doporučují (2013) vychází v pětadvaceti zemích.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Čtenáři z Broken Wheel doporučují

Osmadvacetiletá Sara Lindqvistová ze Švédka udržuje neobvyklé přátelství s pětašedesátiletou Amy Harrisovou z amerického Broken Wheel. Tyto dvě, na první pohled zcela odlišné, ženy spojuje láska ke knihám a Sara se jednoho dne rozhodne, že Amy pojede navštívit. K osobnímu setkání však již nedojde, protože Amy krátce předtím zemřela. Sara se i tak rozhodne v městečku mezi kukuřičnými poli na chvíli zůstat a zdejší obyvatelé, které zná z Amyiných dopisů, se o ni ochotně postarají. Aniž by to měla v plánu, získává zde nové skutečné přátele a probouzí ospalé městečko k životu. Děsí ji jen to, že jí co nevidět vyprší vízum. Podaří se vyřešit i tuto záležitost? To si přečtěte v krásném románu o vášni pro knihy, přátelství a lásce švédské autorky Katariny Bivaldové, který si jednoduše zamilujete.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Čtenáři z Broken Wheel doporučují vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čtenáři z Broken Wheel doporučují
probíhá od 8. do 21. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Čtenáři z Broken Wheel doporučují

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtenáři z Broken Wheel doporučují

Bivaldová, Katarina

Host, 2016

Napsat komentář