Nenechte si ujít v týdnu od 30. května do 5. června 2016

192_big
V nadcházejícím týdnu potěšíme hlavně dětské čtenáře, protože vrcholí akce Celé Česko čte dětem. Ale ani dospělí nepřijdou zkrátka. Bude se křtít, předčítat a na své si přijdou i poetické duše. A celý týden mohou děti i dospělí příjemně zakončit na společné akci.

V pondělí 30. května hostí Ostrava vyvrcholení akce Celé Česko čte dětem – chystá se slavnostní zahájení Týdne čtení dětem s Déčkem. Akce bude probíhat v Divadle vědy v oblasti Dolních Vítkovic celé pondělní dopoledne. Blok pro první stupeň startuje v 9.00 a blok pro děti z druhého stupně v 11.00. Moderování se ujal herec Lukáš Hejlík za asistence zpěváka Alberta Černého a řady dalších osobností populárních v dětském mediálním světě.

V úterý 31. května můžete v Paláci knih Luxor v Praze navštívit slavnostní křest nové knihy Kurýr autora Zbyňka Hrkala. Akce začíná v 16.00 a úlohy kmoter se zhostí herečky Michaela Kuklová a Vanda Károlyi. Prostřednictvím knihy čtenář procestuje takřka celý svět a bude spolu s autorem postupně rozplétat nitky zločinu, který zasahuje až do šedesátých let dvacátého století.

Ve středu 1. června se od 18.00 v Domě čtení (Ruská 1455/192) v Praze koná autorské čtení Zdeny Bratršovské a Františka Hrdličky. Oba budou předčítat ze své novinky Kufr s milenkami. Jedná se o soubor devíti povídek, devíti žánrů a devíti monologů. Dvojice autorů spolupracuje už od 70. let dvacátého století a jejich společné dílo čítá přes dvacet titulů (Báječný hotel Rezeda, Soumrak utopií, …).

Ve čtvrtek 2. června, jako už tradičně každý první čtvrtek v měsíci, pořádá kavárna Duše v peří v Praze (U Půjčovny 8) poetický večer. Tentokrát s tématem LÉTO. Od 17.30 vás přivítají Alois Marhoul a Ondřej Hník, kteří pořadem provází. Hostující literáti a hudebníci jsou až do poslední chvíle překvapením. Prostor dostanou i začínající autoři, kteří si přinesou vlastní prózu nebo verše k prezentaci.

Týden můžete zakončit společnou rodinnou akcí, kde jsou vítány děti i dospělí. V neděli 5. června od 10.00 se v budově Gymnázia Josefa Ressela v Chrudimi (Olbrachtova 291) odehraje další z představení cyklu LiStOVáNí. S ohledem na týden čtení v rámci kampaně Celé Česko čte dětem byla vybrána kniha Gorila a já autorky Fridy Nilsson. Příběh malé holčičky, která najde domov u nepořádné Gorily, jistě osloví každého posluchače.


Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář