Zasoutěžte si o pohled do historie krvavých zemí

Krvave-zeme-perex
Připomeňte si osudy obyvatel dnešního Polska, Ukrajiny, Běloruska a pobaltských států, kteří trpěli v důsledku politiky dvou vůdců a jejich totalitních ideologií. Nejen známé, ale i dosud nevydané materiály na vás čekají v audioknize Krvavé země.

Mezi Hitlerovou a Stalinovou říší

Mezi dvěma říšemi, Hitlerovou a Stalinovou, se nacházejí krvavé země. Necelá dvě desetiletí stačila, aby zde v důsledku politiky dvou vůdců zahynulo čtrnáct milionů lidí. Povědomí o událostech třicátých a čtyřicátých let na území dnešního Polska, Ukrajiny, Běloruska a pobaltských států sice sílí, stále jsou to však jednotlivé události: ukrajinský hladomor po stalinské kolektivizaci, Katyň nebo tzv. konečné řešení židovské otázky.

Širokoúhlý záběr Timothyho Snydera je v dějinách daného území novinkou. Sled katastrof, které se tudy prohnaly, nelze vysvětlit na základě jednotlivostí ani dějin jednotlivých národů, nýbrž jedině ze zvláštního postavení těchto zemí v Evropě, z jeho historických příčin, z motivů dvou totalitních ideologií, ze záměrů a metod dvou diktátorů a jejich vzájemných souvislostí. Krvavé země jsou tak první syntetickou monografií, která postihuje v celku souhru těchto nešťastných okolností, jejímž důsledkem byla největší demografická a humanitární katastrofa, jakou kdy člověk v lidských dějinách způsobil.

 

Krvavé země

Autor: Timothy Snyder

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Jiří Plachý
Délka: 24 hodin 22 minut
Vydáno: 5/2016

Přečtěte si více o audioknize Krvavé země, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audioteka-logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Timothy Snyder (1969) je americký historik. Věnuje se dějinám střední a východní Evropy se zaměřením na holokaust. Získal doktorát na Oxfordské univerzitě, působil v Paříži, ve Vídni, Varšavě a na Harvardu, a nyní je profesorem historie na Yaleově univerzitě. Jeho knihy získaly řadu mezinárodních cen. Žije New Havenu v Connecticutu.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Krvavé země

Audiokniha amerického historika a publicisty Timothyho Snydera se věnuje událostem 30. a 40. let 20. století a především osudům obyvatel krvavých zemí, jak označuje území dnešního Polska, Ukrajiny, Běloruska a pobaltských států. Toto území se nacházelo mezi Hitlerovou a Stalinovou říší a v důsledku politiky těchto dvou diktátorů zde zahynulo čtrnáct milionů lidí. Více než dvacet čtyři hodin plných drsných vzpomínek přeživších pamětníků, historických záznamů a také statistik namluvil herec Jiří Plachý. Připomeňte si s ním řadu zapomenutých skutečností i vy.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Krvavé země vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Krvavé země
probíhá od 20. května do 2. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Krvavé země

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrvavé země
Audiokniha

Snyder, Timothy

Audiotéka.cz, 2016

Napsat komentář