Buďte šťastní i v pubertě

Štastní mladí lidé
Dnešní tipy jako by vyprávěly příběh – příběh o bezproblémovém dospívání. Tři knihy, které si dnes představíme, na sebe skoro až navazují a jsem si jistý, že mnoho mladých lidí, kteří procházejí těžkostmi své puberty, je využije.

Název první knihy – Jak přežít svou vlastní pubertu – mluví sám za sebe. Praktická kniha vám pomůže s každodenními problémy, které potkávají každého puberťáka. Zkuste porozumět sami sobě a zlepšit tím den sobě i svému okolí.

Jak přežít svou vlastní pubertu

i s učiteli a rodiči

Autorka:  Markéta Švamberk Šauerová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5395-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Jak přežít svou vlastní pubertu vydalo nakladatelství Grada.

Jsi v pubertě a trochu ti ujíždí půda pod nohama? Potřebuješ poradit, jak zvládnout vztahy, jak zkrotit zmatek v hlavě a přijmout svoje měnící se tělo? Proto je tu tahle kniha o pubertě pro puberťáky! Začti se, inspiruj se, najdi se.
Puberta je taková osobní revoluce. Všechno se proměňuje. Kromě toho, že člověk nepoznává svoje tělo, začnou se měnit i jeho názory, chování, a navíc se pomalu vkrádá pocit, že ani lidi kolem nejsou, co bývali. Kam se poděli nekonfliktní rodiče a laskaví učitelé? Není s nimi k vydržení, a dokonce si i oni myslí totéž o tobě… o puberťákovi. Dospívání zkrátka patří mezi nejnáročnější období v životě. Ovládá tě pocit zmatku nebo bezradnosti z té pubertální životní bouřky? Zkus se v tom všem líp zorientovat. Právě proto vznikla tahle knížka, která ti pomůže projít pubertou bez větších šrámů. Co v ní najdeš? Rady a tipy odborníků i tvých vrstevníků:
– jak líp zvládat školu a vztahy s rodiči a kamarády
– jak si poradit s konfliktem
– jak pečovat o svůj vzhled
– jak zdravě jíst a rozumně sportovat
– jak relaxovat
– jak porozumět sám sobě
A ještě něco, tuhle knížku napsala psycholožka a pomáhala jí přitom partička puberťáků.

————————————————

Dobře, nyní už se dovedete v pubertě vypořádat sami se sebou. Co když to ale nestačí? Co když problémem není jen vlastní nevyrovnaná osobnost, ale také rodiče, kteří se staví proti vám, nerozumí vám a snaží se s vámi manipulovat? Nová kniha francouzské psychoterapeutky Isabelle Nazar-Aga nazvaná Manipulativní rodiče vám pomůže pochopit, jak vaši rodiče smýšlí, jak je možné se s nimi domluvit a převzít kontrolu nad svým vlastním životem.

Manipulativní rodiče

Jak se s nimi vyrovnat

Autorka: Isabelle Nazar-Aga
Přeložila: Šárka Belisová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1018-4
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Manipulativní rodiče vydalo nakladatelství Portál.

Nová kniha autorky dvou úspěšných titulů Nenechte sebou manipulovat a Manipulace v lásce.
Co se stane, když je rodič opravdu manipulativní osobnost (volí často postupy velmi záludné), a jaké to má důsledky? Jaké jsou příznaky, chování, způsoby řeči, charakteristické situace, které prozrazují patologii u otce nebo u matky a umožňují ji odhalit?
Autorka představuje nejrůznější podoby toxického vztahu s takovým rodičem. Staví své výklady na hojné kazuistice, často překvapivých, někdy drásavých příbězích dětí, které už dospěly. Tyto už dospělí nikdy nezapomínají na bolestné prožitky, i když širší rodina o nich neměla tušení; důsledky škodlivého manipulativního jednání se projevují stále… Přesto je možné – a nezbytné – vymanit se z toho destrukčního pouta, dovolit si žít samostatně, spokojeně, bez ovlivňování a sebeobviňování. Kniha nabízí strategie, které pomáhají zbavit se pocitů viny a převzít kontrolu nad svým životem.
Isabelle Nazar-Aga je psychoterapeutka, věnuje se behaviorálně-kognitivní terapii v poradně a řídí stáže a semináře osobnostního rozvoje a komunikace se zaměřením na rozvoj sebepoznání, sebepojetí, sebeúcty, sebedůvěry, pěstování osobních hodnot. V Portále vyšly její úspěšné tituly Nenechte sebou manipulovat a Manipulace v lásce.

Pokud vás kniha zaujala, podívejte se na ukázku.

————————————————

Předchozí dvě knihy vám nabídli pomoci s problémy, které s sebou přináší dospívání a puberta. Poslední kniha české psycholožky Kateřiny Kantové Je načase být šťastný! se vám pokusí poradit s tím, jak ve svém vlastním samostatném životě dosáhnout štěstí. Zkombinujte knihy, které jsme si dnes představili, a váš život bude zase o něco veselejší!

Je načase být šťastný!

Autorka: Kateřina Kantová

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5696-7
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Je načase být šťastný! vydalo nakladatelství Grada.

Naší první povinností je mít rád sám sebe, udělat se šťastným, a teprve až se nám to podaří, budeme mít rádi lidi okolo sebe a uděláme šťastnými také ostatní. V této uspěchané době máme tendenci sami na sebe zapomínat a může to pro nás mít velmi nepříjemné následky (stres, pocit vyhoření a vyčerpání, deprese atd.). Děláme mnoho věcí najednou a ani jednu si pořádně neužíváme, nemáme čas, stále někam pospícháme. Zabýváme se věcmi, které nejsou ovlivnitelné (třeba že náš šéf vstal levou nohou z postele), místo toho, abychom svou pozornost a mysl zaměřili na to, co ovlivnit jde. Nemáme čas na sebe, ale ani na naše blízké, v době technologických vychytávek už spolu ani netrávíme kvalitní čas, a proto byla napsána tato kniha.

Neváhejte také nahlédnout do rozsáhlé ukázky z této knihy nebo do kratší, na našich stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Už vám někdy nějaká kniha změnila život? Napište nám do komentářů!

Úvodní obrázek pochází ze serveru FreeDigitalPhotos.net.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak přežít svou vlastní pubertu
i s učiteli a rodiči

Švamberk Šauerová, Markéta

Grada, 2016

zobrazit info o knizeManipulativní rodiče
Jak se s nimi vyrovnat

Belisová, Šárka – Nazare-Aga, Isabelle

Portál, 2016

zobrazit info o knizeJe načase být šťastný!

Kantová, Kateřina

Grada, 2016

Napsat komentář