Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. května 2016

192_big
I přesto, že máj je vnímaný jako lásky čas, je dobré občas vyrazit i mezi lidi a rozšířit si obzory na nějaké zajímavé akci. Pro každého knihomola je ideální, když se bude jednat o záležitost spojenou s literaturou, nebo dokonce s konkrétní knihou.

V úterý 3. května od 16.00 hostí Palác knih Luxor v Praze herce a filmaře, kteří zde pokřtí zatím poslední díl legendární série o básnících, tentokrát v knižní podobě. Knihu Jak básníci čekají na zázrak přijde do světa uvést představitel titulní role Štěpána Šafránka Pavel Kříž, jeho nerozlučný filmový kolega David Matásek a pochopitelně i sám režisér Dušan Klein spolu s autorem knihy Ladislavem Pecháčkem. Na autogramy se bude určitě stát fronta.

V úterý 3. května od 20.00 můžete navštívit v Klubu Kotelna (Popkova 1012) v Kuřimi další představení z cyklu LiStOVáNí. Předčítat se bude z oblíbené knihy Marie Doležalové Kafe a cigárko. Spisovatelka, herečka a tanečnice za svůj literární počin obdržela cenu Magnesia Litera a,  jak sama mnohokrát komentovala, snad už nebude vnímána pouze jako Saša ze seriálu Comeback.

Ve středu 4. května od 17.00 hostí Dům čtení Praha (Ruská 1455/192) Davida Zábranského, který zde bude předčítat ze své poslední knihy Martin Juhás čili Československo. Cenu Magnesia Litera 2016 v kategorii próza autor nezískal, ale už samotná nominace svědčí o kvalitě díla. Autorova prvotina Slabost pro každou jinou pláž vydaná v roce 2006 nominaci proměnila ve vítězství.

Ve čtvrtek 5. května od 16.00 mohou děti zavítat do dětského oddělení knihovny Pardubice, kde se bude konat akce Pohádkové čtení s babičkou či dědečkem. Senioři z klubu SENSEN předčítají dětem z oblíbených dětských knih. Mimo podpory čtení mezi dětmi zde dochází k setkávání dvou zcela odlišných generací.

Ve čtvrtek 5. května od 16.00 bude v Paláci knih Luxor v Praze slavnostně pokřtěna unikátní publikace vydaná u příležitosti sedmistého výročí narození našeho nejslavnějšího panovníka Karla IV. Šestidílná historická sága Ludmily Vaňkové Karel IV. – Otec vlasti vychází v jednom vydání v bohatě ilustrované grafické úpravě. Kmotry knihy budou Jiří Žáček a kastelán hradu Karlštejn Jaromír Kubů.


Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář