Zaměřeno na ženy

Zamereno_na_zeny
V dnešních knižních tipech vám představíme tituly, které spojuje jediné téma – ženy. Začtěte se do nejrozmanitějších příběhů, v nichž právě něžné pohlaví zastává hlavní roli.

Prvním titulem, který vám dnes představíme, je kniha Zamilovaná hypnotizérka od populární australské spisovatelky Liane Moriarty. Pronikněte do tajemného světa hypnózy a vztahové posedlosti v tomto netradičně laděném románu!

Zamilovaná hypnotizérka

Hypnoterapeutka Ellen se přes internet seznámí se sympatickým Patrickem a jejich vztah se od začátku vyvíjí až podezřele dobře. Když Ellen napadne, že by Patrick mohl být tím pravým, překvapí ji její milý nečekanou zprávou – už roky jej prý pronásleduje jeho expřítelkyně Saskia. Jenomže Ellen, kterou odjakživa zajímalo, co lidi vede k takovému chování, to neodradí, ba naopak. Popadne ji totiž zvláštní soutěživost a snaha dokázat, že ona je rozhodně lepší partie. Čím více toho o Saskii slyší, tím víc se s ní touží potkat. Netuší ovšem, že už se tak stalo – Saskia totiž už nějakou dobu k Ellen chodí pod falešným jménem jako klientka, protože se stále nedokáže od Patricka odpoutat, a tak se touží dozvědět všechno o ženě, která ji nahradila. Saskia proniká čím dál tím hlouběji do světa své terapeutky a působí jí také čím dál větší problémy. Neškodné zprávy a „náhodná“ setkání v restauracích jsou jí brzy málo. Jaké hranice je Saskia schopná překročit, aby dosáhla svého?

Autorka: Liane Moriarty
Přeložila: Šárka Kadlecová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 153×234 mm
ISBN: 978-80-249-3068-8
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Zamilovaná hypnotizérka vydalo nakladatelství Ikar.

Ukázka z knihy

Jak jsem se tak kolem sebe rozhlížela, všimla jsem si, že se světlo odráží od oceánu a dopadá na stěny, jako kdyby předtím prošlo optickým hranolem: oslňuje a skotačí. Už to bylo vlastně hypnotické. Hypnotizérka si složila ruce do klína, chodidla srovnala rovnoběžně na podlaze. Na sobě měla balerínky, etno sukni s výšivkou a zavinovací kardigan. Trochu hipsterka, ale elegantní. Moderní, a přitom klasika.

Napadlo mě, jak krásně a poklidně musí žít. Každý den si tu sedí v téhle neobyčejné místnosti, koupe se v roztančených paprscích světla. Žádné e-maily se jí nekupí na obrazovce počítače. Hlavou se jí nehoní rozčilující telefonáty. Nemá žádné schůze ani nevyplňuje zbytečné tabulky.

Bylo z ní cítit, jak je šťastná. Nepříjemně to z ní čpělo jako levný parfém, i když ona by levný parfém nikdy nepoužila. (str. 10)

Přečtěte si také zbývající část ukázky.

O autorce

Liane Moriarty (*1966) je australská spisovatelka žijící v Sydney. Živila se jako marketingová manažerka, poté zkoušela sama podnikat a coby copywriterka na volné noze psala všechno možné, od televizních reklam po texty na nejrůznější webové stránky. Ač se beletrii ve volném čase věnovala už od mládí, první kniha (Three Wishes) jí vyšla až v roce 2005. Je autorkou několika románů a série knih pro děti, které vydala pod pseudonymem Nicol Berry, jimž se paradoxně většího úspěchu dostalo ve světě než doma v Austrálii. Zatím nejúspěšnějším titulem Liane Moriarty je Manželovo tajemství z roku 2013 (The Husband´s Secret, česky Ikar 2014). Kniha se hned druhý týden po vydání vyhoupla na 1. místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times, prodalo se jí přes milion výtisků ve více než 35 zemích po celém světě a byla zařazena mezi nejlepší tituly Amazonu v roce 2013. Vedle něj vydal Ikar ještě romány Na co Alice zapomněla (What Alice Forgot, 2010, česky 2015) a Sedmilhářky (Little Lies, 2014, česky 2015).

Zdroj informací: bux.cz

————————————————

Dubnová čarodějka u nás poprvé vyšla v červnu roku 2002. Nyní, po téměř čtrnácti letech, přichází znovu – stejně podmanivá a šokující. Začtěte se do neobyčejně silného díla o dívce, která je vězněm svého vlastního těla…

Dubnová čarodějka

Strhující příběh v tradici magického realismu… Román o hloubce ducha a síle imaginace.

Brilantní mozek uvězněný v bezmocném těle, trýzněném spastickými záškuby, příběh „mrtvého“ těla, v němž tepe živý duch.

Desirée, němá a ochrnutá dívka odsouzená k životu mezi čtyřmi stěnami nemocničního pokoje… Za dlouhých nocí jí dělají společnost Einstein, Hawking, Ginzburg a jiní, i když jen prostřednictvím svých knih. Tam venku, za zdmi nemocnice, jsou její tři sestry – Christina, Margareta a Birgitta. O její existenci ale nemají tušení. Lékařka, fyzička – a prostitutka.

Naléhavé a podmanivé vyprávění začínající ve Švédsku padesátých letech 20. století. Zpěv o lásce, touze a věrnosti, ale také o beznaději, aroganci a lhostejnosti.

Autorka: Majgull Axselssonová
Přeložila: Dagmar Hartlová

Počet stran: 502
Vazba: brožovaná
Formát: 125×201 mm
ISBN: 978-80-7359-508-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dubnová čarodějka vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Švédská spisovatelka Majgull Axelssonová, původním povoláním novinářka, se už na počátku své tvorby zaměřila na problémy slabých a bezmocných, především na zneužívané děti a dětskou prostituci. Zatím největší úspěch a jednu z nejprestižnějších švédských cen, Augustovu cenu, jí vynesla právě Dubnová čarodějka.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora

————————————————

Po vztahových dramatech a postižené dívce vás musíme také trochu rozveselit. Margina kniha je přímo ideální volbou. Začtěte se do vesele laděného titulu věnovanému jedné z nejznámějších animovaných postav legendárního seriálu Simpsonovi!

Simpsonova knihovna moudrosti: Margina kniha

Dokonce i máma Simpsonovy rodiny, ta, která to všecko drží jakž takž pohromadě, už má svoji vlastní knihu.

Mysleli jste si, že o ní víte všechno a že toho k vědění zase až tak moc není? Možná budete překvapeni, kolik toho naše milá známá Marge Simpsonová skrývá za tím znepokojeným mručením a svou až nebezpečně vysokou modrou trvalou. Ještě víc vás možná zaskočí, že Marge je sice v mnoha ohledech velmi konzervativní, zároveň však také velice inteligentní a vášnivá, je to žena, která si jde tvrdě za svým – ať už v boji proti televiznímu násilí, nebo ve vlastní divadelní hře.
V této knize se vydáte po stopách žen rodiny Bouvierových, budete se potýkat s každodenními trápeními milující matky v domácnosti, přiučíte se mnoha skvělým trikům, které vám dokonce mohou pomoci vyzrát na vlastní rodinné příslušníky. Tím nejdůležitějším ale je, že se určitě dobře pobavíte – popravdě řečeno, už jste se někdy ve Springfieldu se Simpsonovými nudili?

Autor: Matt Groening
Přeložila: Dana Kristlová

Počet stran: 96
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×160 mm
ISBN: 978-80-7462-936-5
Doporučená cena: 258 Kč

Knihu Simpsonova knihovna moudrosti: Margina kniha vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Zamereno_na_zeny_Margina_kniha_ukazkovy_obrazek

Prolistujte si celou ukázku!

O autorovi

matt_groeningMatt Groening (* 1954) je karikaturista, scenárista a producent. Je otcem kultovního seriálu Simpsonovi o nesmrtelné nukleární rodince, na jejíž televizní úspěch později navázal seriálem Futurama. Do hvězdné řady geniálních charakterů se tak vedle Homera, Marge a jejich dětí zařadili i poslíček Fry, robot Bender nebo mutantka Leela. Za oba seriály získal Matt Groening cenu Emmy. Před 25 lety si získal pozornost tvůrců jednoho zábavného pořadu, kteří ho požádali o sérii krátkých skečů. Později byl formát rozšířen a 17. prosince 1989 byl odvysílán první dvacetiminutový díl o svérázné rodině Simpsonových (v češtině Vánoce u Simpsonů). Revoluce v televizní zábavě mohla začít.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota

————————————————

Na závěr dnešního výčtu vám ukážeme Skrýš na konci útesu. Hlavní hrdinka tohoto díla se ocitá před těžkým životním rozhodnutím a neví, komu má důvěřovat. K čemu se nakonec přikloní? To už si budete muset přečíst…

Skrýš na konci útesu

Dona opustila Skotsko, protože jí připadalo těsné, a usadila se v Londýně. Teď se plná výčitek vrací na pohřeb rodičů, kteří měli podivnou nehodu. Dědictví – zámek a palírna whisky – je pro ni těžké břímě a Dona váhá, zda vše prodat, anebo zachovat. Mistr palírník Alister ji od prodeje odrazuje, zatímco snoubenec Gordon ji k němu nutí, každý s odlišným motivem. Komu má důvěřovat?

Autorka: Laura Walden
Přeložil: Pavel Dufek

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-959-0
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Skrýš na konci útesu vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Přesto se necítila ve své kůži. V kanceláři byla kromě Gordona přítomna už jen vedoucí kanceláře slečna Keithová, přísně vyhlížející starší dáma. Dona by s sebou byla ráda vzala Amy, ale Gordon jí to prozíravě striktně zakázal. Samozřejmě jí došlo, co to znamená, že Harrise k tomuto aktu nepozval: že je totiž jedinou dědičkou. Vlastně by se mi tím mělo ulevit, napadlo ji, jenomže se tento pocit ne a ne dostavit.

„Nejspíš si domyslíš, co to znamená,“ vytušil Gordon se spikleneckým pohledem.

Dona lehce pokývala hlavou.

„Dobrá, takže nyní přikročím k činu.“ Obřadně vzal do ruky hnědou obálku a otevřel ji. Se slavnostním výrazem z ní vyjmul závěť a věcným tónem a artikulovaně přečetl nahlas suchý text. (str. 3)

Co přesně v závěti stálo? Neváhejte a přečtěte si to…


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy i mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZamilovaná hypnotizérka
Láska může připravit člověka o rozum!

Moriarty, Liane

Ikar, 2016

zobrazit info o knizeDubnová čarodějka

Axselssonová, Majgull

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeSimpsonova knihovna moudrosti: Margina kniha

Groening, Matt

Jota, 2016

zobrazit info o knizeSkrýš na konci útesu

Walden, Laura

Alpress, 2016

Napsat komentář