Nová temná fantasy z pera českého autora

Khaar_vzdorujici_nahledovy
Ve vodách české fantasy se zrodil nový úlovek. A že jde o dílo vskutku strhující, o tom se můžete přesvědčit v článku, který vám dnes přinášíme. Poznejte legendárního Khaara a buďte svědky krvavých bojů a nečekaných zvratů v říši, na kterou padá temnota…

Khaar je velitelem té nejelitnější jednotky království – obávaných Jestřábů. Jeho odvaha a síla jsou legendární, láska k mladé princezně dojemná a věrnost zemi neochvějná. Proto musí zemřít. Protože spiklenci chtějí celou zemi ponořit do stínu a přivést její obyvatele na oltář temných bohů. Ovšem zbavit se Khaara není tak jednoduché. Tam, kde ostatní umírají a ztrácejí naději, Khaar se teprve probouzí. Protože i on v sobě má prastaré zlo; Bestii, která si žádá krvavé oběti nevinných a před kterou se budou muset sklonit barbarští Seveřané i civilizovaní zrádci. Jim všem – a také řadě bestií a démonů – se Khaar hrdě postaví. Jenže dost možná bude právě jeho vítězství znamenat větší temnotu než smrt… S Khaarem přichází do české fantasy nový svěží vítr – nebo také krvavá bouře, protože Khaar nezná kompromisy a nezná ani slitování. Jeho nepřátelé možná slouží zlu, ale ani oni nejsou připravení na ničivou sílu, kterou vypustili do světa.

Khaar vzdorující

Autor: Roman Turčany

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-342-0
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Khaar vzdorující vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

Ukázka z knihy

Bestie sklonila svou nehezkou hlavu k zemi a nasála pach chladnoucí stopy. Hrubý, černý jazyk proklouzl mezi dýkovitými tesáky a slízl ze země kapku zasychající krve. Chlapec skrytý v nedalekém křoví sledoval ten pohyb se zatajeným dechem. Bestie s klapnutím zavřela tlamu a chlapec se zachvěl při představě, že se ty obrovské čelisti mohou už brzy sevřít kolem jeho těla. Zažloutlé ostré zuby by ho naporcovaly spolehlivěji než řeznické nože.

Bestie se opět dala do pohybu. Sunula se dlouhými kroky a při pohybu se opírala o zem i rukama, pokud se o silných sukovitých pažích s obrovskými dlaněmi opatřenými pokřivenými spáry, dalo hovořit jako o rukách. Nahrbený hřbet porostlý hustou hrubou kožešinou zrzavé barvy se vznášel výš, než většina mužů nosí hlavu. Chlapec fascinovaně sledoval obludu mizející za ohybem stezky. Bez zájmu o své okolí sledovala stopu. Jeho stopu!

 

O autorovi

Roman Turčany se narodil se v roce 1978 ve Šternberku u Olomouce. Povídky, které tehdy končily v šuplíku, začal psát už v průběhu svých školních studií. V Českých Budějovicích, kde mimo jiné nyní žije, vystudoval střední integrovanou školu stavební. Po ukončení základní vojenské služby se své literární tvorbě začal věnovat naplno. Hodně inspirace čerpal od jednoho ze zakladatelů fantasy žánru, R.E. Howarda. Se svými texty se zúčastnil i literárních soutěží, ale nijak výrazněji se v nich neprosadil. Další inspirací mu pak byla cesta přes polovinu Evropy s batohem na zádech. A úspěch se nakonec dostavil: v roce 2009 obsadil v Ceně Karla Čapka druhé místo s románem Khaar vzdorující.


Nakladatelství FANTOM Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKhaar vzdorující

Turčany, Roman

Fantom Print, 2016

Napsat komentář