Zasoutěžte si o neuvěřitelný příběh hloubky ducha

Dubnova-carodejka-perex
Hlavní hrdinka Desirée je od narození upoutaná na nemocniční lůžko a odsouzena k životu mezi čtyřmi stěnami pokoje. Přestože její tělo je mrtvé, obývá ho nejen živý duch, ale především brilantní mozek. Přečtěte si tento strhující příběh.

Brilantní mozek v bezmocném těle

Strhující příběh v tradici magického realismu… Román o hloubce ducha a síle imaginace.

Brilantní mozek uvězněný v bezmocném těle, trýzněném spastickými záškuby, příběh „mrtvého“ těla, v němž tepe živý duch.

Desirée, němá a ochrnutá dívka odsouzená k životu mezi čtyřmi stěnami nemocničního pokoje… Za dlouhých nocí jí dělají společnost Einstein, Hawking, Ginzburg a jiní, i když jen prostřednictvím svých knih. Tam venku, za zdmi nemocnice, jsou její tři sestry – Christina, Margareta a Birgitta. O její existenci ale nemají tušení. Lékařka, fyzička – a prostitutka.

Naléhavé a podmanivé vyprávění začínající ve Švédsku padesátých letech 20. století. Zpěv o lásce, touze a věrnosti, ale také o beznaději, aroganci a lhostejnosti.

 

Dubnová čarodějka

Autorka: Majgull Axselssonová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Dagmar Hartlová
Počet stran: 502
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7359-508-1

Přečtěte si více o knize Dubnová čarodějka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Vyhrajte knihu Dubnová čarodějka

Desirée je němá a ochrnutá a se světem okolo komunikuje pomocí foukání do trubičky. Mozek jí však funguje na výbornou, proto se jednoho dne rozhodne, že najde své tři sestry, které však o její existenci nemají ani tušení. Podaří se Desirée rozplést životní osudy Christiny, Margarety a Birgitty? To se dozvíte v příběhu z pera přední představitelky švédského magického realismu Majgull Axselssonové, za který získala jednu z nejprestižnějších švédských cen – Augustovu cenu. Neváhejte a začtěte se do druhého vydání strhujícího románu o hloubce ducha.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dubnová čarodějka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dubnová čarodějka
probíhá od 5. do 18. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Dubnová čarodějka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDubnová čarodějka

Axselssonová, Majgull

Metafora, 2016

Napsat komentář