Nenechte si ujít v týdnu od 28. března do 3. dubna 2016

192_big
Následující týden je opět bohatý na akce spojené s dobrou knihou. Můžete se přijít podívat na křest knihy, besedovat na odborné téma, zajít do divadla, … Ale na své si v tomto týdnu přijdou hlavně děti, protože se opět dočkají další akce v rámci populární Noci s Andersenem.

V úterý 29. března se koná hned několik literárních akcí a záběr je opravdu široký. V Praze v Paláci knih Luxor bude od 16.00 křtít a podepisovat svoji knihu Keramika Marta Taberyová. Autorka je spíše než spisovatelkou umělkyní, která tvoří především sochy a pracuje s keramickou hlínou.

Na literární scénu vlétla jako kometa a její blog Kafe a cigárko přetvořený do knižní podoby se stal hitem konce loňského roku. Marie Doležalová není jen blogerka, herečka a tanečnice, ale především je velmi vtipná komentátorka hereckého světa. Její historky inspirovaly i tvůrce Listování. Čtení z hereččiny prvotiny se můžete zúčastnit v úterý 29. března od 20.30 v brněnském divadle Reduta. Podívejte se na reportáž ze křtu knižní podoby blogu.

V úterý 29. března od 16.00 se v Domě knihy v Ostravě koná beseda a autogramiáda ekonomky s politologickým vzděláním Ilony Švihlíkové, která se ve své knize Jak jsme se stali kolonií zamýšlí nad tématem globalizace a jejím vlivem na českou ekonomiku. Na akci je nutné si předem rezervovat místo. Vstup zdarma.

Kdo z nás by nechtěl správně mluvit a hlavně psát česky? Pro širokou veřejnost je určena nová kniha Markéty Pravdové Čeština nově od A do Ž. Slavnostní křest proběhne v Praze v Literární kavárně Academia ve středu 30. března od 17.00.

Pestré vrstvy Ivana Landsmanna lze bez nadsázky označit za kultovní román pro oblast Ostravska. Příběh horníka a typické krátké nářečí však jistě zaujme. V roce 1999 kniha vyšla poprvé a hned se stala v anketě Lidových novin knihou roku. Letos vychází znovu a Dům knihy v Ostravě při této příležitosti uspořádal besedu s autorem. Besedovat se bude ve čtvrtek 31. března od 16.00.

Noc z 1. na 2. dubna 2016 přinese akci, která je dlouhou očekávaná mezi dětmi. Noc s Andersenem původně vznikla na podporu čtení mezi dětmi, ale záhy se z ní stala celonárodní akce, které se účastní téměř každá knihovna a škola. Pro mnohé děti je tato noc dobrodružstvím, na které se nezapomíná, protože často nocují přímo v knihovnách či školních třídách a mnozí poprvé bez rodičů. Najděte si ve vašem kraji akce, které se týkají právě Noci s Andresenem.


 Navštivte některou z prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář