Elizabeth Gilbertová kouzlí!

Elizabeth Gilbertova_Velke kouzlo
Autorka úspěšných titulů Jíst, meditovat, milovat a V dobrém i ve zlém, přináší další inspirující a poutavou knížku, tentokrát o tom, jak v člověku objevit jeho skryté vlohy a vzbudit radost. Přečtěte si jedinečné Velké kouzlo!

Inspirativní kniha úspěšné autorky o cestě za naplňujícím, bohatým životem, o kterém sní každý z nás.

Elizabeth Gilbertová, autorka bestselleru Jíst, meditovat, milovat, ve své nové knize sdílí se čtenáři svůj jedinečný pohled na kreativitu. S úžasnou empatií a bezbřehou velkorysostí nám dává nahlédnout do tajemného světa inspirace. Vybízí nás, abychom přijali svou přirozenou zvídavost a odložili zbytečné obavy. Na názorných příkladech ukazuje, jak uchopit vše, co milujeme, a jak naopak čelit tomu, čeho se nejvíce bojíme. Ze všech úhlů pohledu se zabývá postoji, zvyky a návyky, které potřebuje každý, kdo chce žít co možná nejtvořivější život. Suverénně balancuje mezi oduševnělým duchovnem a optimistickým pragmatismem a povzbuzuje nás k odhalení „cenných klenotů“, které jsou ukryty uvnitř každého z nás.
Je jedno, jestli chcete napsat knihu, dělat umění, jít za svým dávným životním snem nebo jen prosytit svůj každodenní život uvědomělostí a vášní, VELKÉ KOUZLO, které pocítíte v okamžiku, kdy objevíte svůj vnitřní poklad, vám otevře dveře do světa zázraků a radosti.

 

Velké kouzlo

Autorka: Elizabeth Gilbertová
Přeložila: Věra Kovářová

Počet stran: 229
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-931-0
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Velké kouzlo vydalo nakladatelství Jota v edici Populárně naučná.

 

Ukázka z knihy

Co je to tvůrčí život

Věřím, že toto je zásadní otázka vznášející se nad všemi tvůrčími bytostmi: Máte odvahu odkrýt klenoty, které se ve vás skrývají?
Já samozřejmě nevím, co se ve vás ukrývá, jak bych taky mohla? Možná to nevíte ani vy sami, ačkoli tuším, že jste tu a tam něco zahlédli. Neznám vaše schopnosti, ambice, touhy ani vaše skrytá nadání. Vím ale jistě, že se ve vás něco úžasného ukrývá. Říkám to s naprostou jistotou, protože věřím, že jsme všichni chodící studnice skrytých klenotů. Domnívám se, že se jedná o nejstarší a nejvelkorysejší kanadský žertík, kterým vesmír lidské bytosti počastoval pro své i naše pobavení. Vesmír do nás všech uloží různé klenoty a pak poodstoupí a sleduje, jestli je dokážeme objevit.
A pouť za odkrytím těchto klenotů, to je tvůrčí život.
Odvaha pustit se vůbec na tuto pouť je tím, co odlišuje nudné a jednotvárné bytí od plného, zajímavého života.
Často překvapivé výsledky oné pouti pak nazývám Velkým kouzlem. (str. 17)

Přečtěte si další ukázku.

 

Elizabeth Gilbertová

Elizabeth Gilbertová
Elizabeth Gilbertová (* 1969) pochází z Connecticutu, kde vyrůstala na malé farmě. Rodina žila na venkově bez televize a gramofonu, což podle jejích slov vedlo k psaní prvních textů. V roce 1991 vystudovala politické vědy na Newyorské univerzitě, poté pracovala mimo jiné jako kuchařka, servírka a redaktorka. Světovou bestsellerovou autorkou se stala díky svým memoárům, které vyšly v roce 2011 česky v Nakladatelství JOTA. Jedná se o knihy Jíst, meditovat, milovat a V dobrém i ve zlém. První si našla přes sedm milionů čtenářů a vyšla ve čtyřiceti jazycích. Dostala se na čelo žebříčku bestsellerů The New York Times, kde vydržela 199 týdnů. Stejnojmenný film od společnosti Paramount v hlavní roli s Julií Robertsovou a Javierem Bardenem vstoupil do kin v roce 2010. Volné pokračování V dobrém i ve zlém bylo prodáno do 27 zemí a okamžitě se ocitlo na žebříčku nejprodávanějších knih. Autorka byla v roce 2011 zařazena časopisem Time Magazine na seznam 100 nejvlivnějších lidí na světě. Gilbertová získala několik ocenění, již za svou první knihu Pilgrims (Poutníci, 1997) obdržela Pushcart Prize a dostala se do finále PEN/Hemingway Award. Poslední americký muž (Nakladatelství JOTA, 2011) byl nominován na National Book Award. V říjnu 2014 vyšla česky také kniha Podpis všech věcí. Více informací o autorce můžete najít na webových stránkách www.elizabethgilbert.com. Přečtete si také rozhovor s autorkou.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Nakladatelství JOTA oslavilo 19. 9. 2015 čtvrt století své existence na českém knižním trhu. Za 25 let vydalo 2000 titulů v celkem téměř 6 milionech výtiscích. První knihou vydanou oficiálně, pod hlavičkou Nakladatelství JOTA, byla kniha geniálního spisovatele a básníka Jakuba Demla Domů. Vyšla tehdy v neuvěřitelném nákladu 8000 výtisků. V průběhu několika dalších let byly zavedeny edice, v nichž JOTA vydává překlady světových autorů. Velký úspěch má u čtenářů např. edice Literatura faktu a military. V edici Cestopisy jsou zastoupeni nejlepší čeští cestovatelé (např. Jirka Kolbaba, Petr Horký aj.). Z dětské literatury můžeme zmínit např. řadu knih o doktoru Proktorovi od světového autora Joa Nesbøho. Úspěšné jsou i publikace z edice Populárně naučné.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelké kouzlo

Gilbertová, Elizabeth

Jota, 2016

Napsat komentář