Velký pátek odhaluje i tajemství spokojených vztahů

heart
K žádnému jinému dni v roce se neváže tolik pověr a tajemna jako k Velkému pátku. Každý ví, že právě v tento den se otevírá zem a vydává svoje poklady. Pro ty, kteří si uvědomují, že jedním z největších pokladů je funkční partnerský vztah, jsou určeny dnešní knižní tipy.

Gary Chapman se zamýšlí nad hloubkou partnerských vztahů a harmonií. Pět jazyků lásky přináší nové podněty z oblasti komunikace mezi partnery tak, aby došlo k většímu prohloubení a vzájemnému vztahovému souznění.

Nové vydání úspěšného titulu.
Práce Gary Chapmana je určena těm, kdo chtějí ve svém manželství prožít skutečné naplnění a hluboké porozumění. G. Chapman provází čtenáře pěti základními jazyky lásky, které jsou klíčové pro to, aby se náš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Jakými jazyky lásky tedy máme ke svým drahým promlouvat?

  • slovy ujištění, jimiž oceníme hodnotu toho druhého;
  • pozorností, kdy se dokážeme vcítit do vnitřních prožitků druhého a vyjádřit svou duševní blízkost;
  •  jazykem darů, kdy druhého zahrnujeme drobnými maličkostmi, jež ho potěší;
  • skutky služby, kdy druhého obklopíme praktickou péčí;
  • fyzickým kontaktem, kterým můžeme vyjádřit svou fyzickou blízkost a něhu.

Pět jazyků lásky

Autor: Gary Chapman
Přeložila: Jana Bucková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-7255-354-9
Doporučená cena: 215 Kč

Knihu Pět jazyků lásky vydalo nakladatelství Návrat domů.

O autorovi

Gary Chapman patří mezi autory specializující se na literaturu o vztazích. Mezi jeho díla z této oblasti mimo jiné patří: Kéž bych býval věděl, Pět znaků láskyplné rodiny, Pět jazyků omluvy, Hněv, Láska jako životní styl a řada dalších.

Nakladatelství Návrat domů vydává duchovní a společenskou literaturu. Zakoupíte zde knihy se zaměřením na historii, životní styl, výchovu dětí, psychologii, spiritualitu, biblistiku a beletrii.

————————————————

Knižní trh je dnes téměř přesycen návody na všechny oblasti života, partnerské vztahy nevyjímaje. Ale kdo jiný by se měl zamýšlet nad manželským životem než lidé, kteří spolu už prožili desítky společných let jako Davide Biollo a Giovanna Fumagalliová. Své cenné postřehy přináší v knize Abeceda partnerského vztahu.

Málokdo má odvahu vyprávět o obtížích spojených s počátky manželství. Málokdo umí promluvit o tom, jaké úsilí stojí žít spolu každý den v harmonii. Mnohé páry se rozcházejí, když přijdou první, nevyhnutelné obtíže. Autoři této knížky – manželé s třemi dětmi, kteří jsou spolu přes dvacet let – nabízejí užitečné praktické i duchovní postřehy, jak překonat nástrahy a využít příležitosti ve společném vztahu.

Abeceda partnerského vztahu

Autoři: Davide Biollo, Giovanna Fumagalliová
Přeložil: Richard Machan

Počet stran: 72
Vazba: brožovaná
Formát: 101×164 mm
ISBN: 978-80-7195-871-0
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Abeceda partnerského vztahu vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorech

Giovanna Fumagalliová je italská publicistka. Mezi její knihy patří Sto dnů s Duchem Svatým. Její manžel Davide Biollo působí jako ekonom a psycholog. Řídí firmu a pracuje také jako civilní mediátor. Mají spolu tři děti a doprovázejí jednak snoubence během přípravy na manželství, jednak mladé manžele na manželských setkáních.
Zdroj informací o autorech: Karmelitánské nakladatelství

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi kmenové autory patří mezi jinými Vojtěch Kodet nebo Kateřina Lachmannová.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete nejen tyto velkopáteční tituly.

Která z dnes představených knih vás více zaujala? Jak budujete vaše vztahy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět jazyků lásky
Naučte se hovořit jazykem lásky toho druhého

Chapman, Gary

Návrat domů, 2016

zobrazit info o knizeAbeceda partnerského vztahu

Biollo, Davide - Fumagalliová, Giovanna

Karmelitánské nakladatelství, 2015

Napsat komentář