Zasoutěžte si o příběh konečně dospělé Rory

Jak-byt-dospela-perex
Když se Rory dala s hereckou hvězdou Blakem Turnerem dohromady, připadala si jako ve snu. Za čas však přichází probuzení do tvrdé reality a Rory nezbývá nic jiného, než se rychle probrat a postarat se nejen sama o sebe, ale hlavně o své dvě děti.

Probuzení z krásného snu

Náš věk nevypovídá vůbec nic o tom, jestli jsme už dospělí.

Když chodila Rory McGovernová do sedmé třídy, usmíval se na ni z plakátů v pokojíčku Blake Turner, dětská herecká hvězda. Když se s ním o deset let později sešla na studiích na vysoké umělecké škole, platonicky ho milovala. Když si ho o dalších deset let později odvážela k sobě domů nočním taxíkem, připadala si jako ve snu. Když ale o dalších deset let později vychází najevo, že Blakeova herecká sláva poněkud bledne a na účtě chybí pro rodinu s dvěma dětmi peníze, musí se Rory z krásného snu probudit.

Talentovaná fotografka se pouští do práce na plný úvazek. V novém digitálním lifestylovém časopise jí ale šéfují dvě dívky, co sotva vyšly ze školy. Blake ji uraženě opouští a Rory zůstává na všechno kolem dětí, práce i domácnosti úplně sama. Musí stíhat vodit děti do školy, chystat oslavy, vymýšlet úspěšné pracovní fotoprojekty, odrážet dvoření o sedmnáct let mladšího přítele své nadřízené i nekonečné otázky rodičů, jak to s jejím manželstvím bude dál. A na synově fotbalovém tréninku může každý víkend přemýšlet, proč si ostatní ženy dokázaly vybrat muže, kteří se o rodinu postarají, třeba sympatického Joshe.

Román ze současného New Yorku nás provede jedním rokem, během kterého se hrdinka Rory McGovernová naučí, jak se ze všeho nezhroutit a být po čtyřicítce konečně dospělá.

 

Jak být dospělá

Autorky: Eva McLaughlinová, Nicola Kraus

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dagmar Kubíková
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7498-134-0

Přečtěte si více o knize Jak být dospělá, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Právě jsem se chtěla protlačit k baru a objednat nám pití, když mě Jessica popadla za paži. Málem tak narušila mou rovnováhu na vratkých sexy botách, které jsem úplně zbytečně nosila do přeplněných barů, kde by nikdo nezaregistroval ani chlupaté pantofle se zajíčky. „To je Blake!“
„Proboha, kde?“ Přikrčila jsem se, rozpustila si vlasy a přejela zuby jazykem ve stejnou chvíli, kdy mé nohy začaly samy couvat k východu.
„U baru. Běž ho pozdravit,“ dodala důrazným tónem, který se jí později velice hodil při výchově dvou synů.
„Ne! Nemá tušení, kdo jsem!“
„Tak se mu představíš a řekneš, že jste spolu chodili do školy mrňavé asi jako autobus.“(str. 12)

 

O autorkách

Eva-McLaughlin-Nicola-KrausEmma McLaughlin a Nicola Kraus se seznámily během studií na New York University. Zatímco Nicola se po absolutoriu věnovala vystudovanému oboru, tudíž umění, Emma na nějaký čas zběhla do světa obchodu. Když se pak sešly znovu, dostaly nápad: napsat společně knihu. A jak řekly, tak udělaly. Nebyla to kniha ledajaká, ale obrovský mezinárodní bestseller Děvče k dětem, který byl také zfilmován. Hlavní roli hrála Scarlett Johansson a u nás byl uveden do kin pod názvem Holka na hlídání. Kniha Jak být dospělá, kterou právě držíte v ruce, je nejnovějším literárním počinem úspěšné autorské dvojice. A stejně jako to bylo u jejich prvotiny, i tentokrát se s humorem a nadsázkou věnuje tématu, které velmi pravděpodobně zarezonuje v celé řadě čtenářek: jak si (znovu) vydobýt své místo na slunci, když jsem se doposud věnovala především rodině a můj manžel projevuje všechny známky profesního vyhoření a krize středního věku?
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Jak být dospělá

To, že je vám přes čtyřicet, ještě neznamená, že jste dospělá, a na vlastní kůži to pocítila i hlavní hrdinka Rory. Ta si žila svůj krásný sen – doma měla slavného muže, po kterém toužily zástupy žen, a dvě chytré děti. Jednoho dne si však uvědomila, že Blakeova sláva začíná uvadat, úspory se začínají tenčit a vztahy chladnou. Když Blake definitivně odejde, musí se Rory za pochodu a hlavně rychle naučit, jak být dospělá a z celé situace se nezhroutit. Jak se s tím popere, to už si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jak být dospělá vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jak být dospělá
probíhá od 11. do 24. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Jak být dospělá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak být dospělá

McLaughlinová, Eva – Kraus, Nicola

Domino, 2016

Zasoutěžte si o příběh konečně dospělé Rory - DISKUZE

Počet reakcí: 7
  1. assaly napsal:

    Včera mi přišly Omalovánky pro dospělé, jsou úžasné, děkuji moc

  2. jcerny napsal:

    Hybabatelé vpořádku doručeni. díky

  3. Hanula napsal:

    Dobrý den – výhra Zelené Smoothie dorazila v pořádku, mockrát děkuji a mám inspiraci, jak připravovat koktejly.

  4. dr.romca napsal:

    Dobrý den , jsem tu nová a moc se mi líbí váš web. Chtěla jsem soutěžit o knihu Ve službách spravedlnosti, ale opravdu jsem nenašla, kdo knihu ilustroval. Tak mám asi smůlu :(. Nashle

  5. Pajalada napsal:

    Dobrý den, dnes mi kniha dorazila. Moc děkuji, mám z ní velkou radost.

Napsat komentář