Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. března 2016

192_big
Před námi je druhý březnový týden, který s sebou přinese několik zajímavých akcí. Pokřtěna bude nová kniha o cestování, do Pardubic zavítá Abnousse Shalmani a v Ústí nad Labem se můžete setkat s autory Ondřejem Buddeusem a Davidem Böhmem.

V pondělí 7. března se v Praze uskuteční křest knihy Rudý kapitán. Jedná se o publikaci slovenské literární hvězdy Dominika Dána. Román se stal předlohou pro stejnojmenný film, který nyní vstupuje do kin. Příběh pokřtí herec Oldřich Kaiser, který ztvárnil hlavní roli detektiva. Kdo zavraždil bývalého kostelníka z kostela sv. Barbory a proč se vyšetřování nelíbí ani vyšším místům policie, ani církvi? Zúčastnit křtu se můžete v Paláci knih Luxor od 16 hodin.

V Ostravě se v úterý 8. března můžete setkat se spisovatelem, scénáristou a fotografem Richardem Sklářem. Od 16 hodin se v Domě knihy Knihcentrum uskuteční beseda, během které představí svůj thriller Anděl smrti. Jedná se o volné pokračování díla Vila na Sadové. Hlavní hrdinka Bo opět rozjíždí pátrání plné napětí a zvratů. Román je napsán v syrovém severském stylu a nenechá vás klidnými. Ve stínech Ostravy se dějí věci, ze kterých vám přeběhne mráz po zádech.

Na úterý máme i další pozvánku, opět do Prahy. I tentokrát se bude křtít kniha a i nyní se akce uskuteční v Paláci knih Luxor. V 17 hodin zde světlo světa spatří kniha cestovatele a lektora Lukáše Kerharta s názvem Cestování – nejlepší životní investice. Knihu pokřtí módní návrhář Leo Macenauer, reportérka a redaktorka ČT Štěpánka Martanová a majitel agentury Czech-us Jindřich Josífek. Pokud nevíte, co chcete jednou dělat, jakou kariéru zvolit, nebo máte další otázky ohledně budoucnosti, je pro vás tato kniha tou pravou.

Ještě jedna pozvánka bude na úterý. V Brně se bude konat beseda a autogramiáda zpěvačky Radůzy. Představí zde svou knihu Čáp nejni kondor, která má autobiografické rysy. Jedná se již o druhé, rozšířené vydání, kterému nechybí interaktivní obálka, hudební CD a fotky ze soukromého archivu. V knize naleznete 13 povídek o dětství této svébytné muzikantky, ve kterých je s humorem načrtnuta realita sklonku 70. let. Pro podpis si můžete přijít do knihkupectví Knihy Dobrovský od 16:30.

Do Pardubic ve čtvrtek 10. března zavítá francouzsko-íránská spisovatelka Abnousse Shalmani. V Krajské knihovně v Pardubicích představí svou knihu Chomejní, Sade a já, která vyjde 17. března 2016. Kromě vyprávění svého životního příběhu v knize také podrobuje ostré kritice jak francouzskou, tak íránskou společnost. Poslechnout si více o tom, jak vybudovala svou identitu ženy vyjadřující nesouhlas s Chomejním, šíitským duchovním, či jak francouzská literatura ovlivnila její tvorbu, budete moci během besedy v univerzálním sále od 18 hodin.

I poslední pozvánka bude na čtvrtek. V Ústí nad Labem proběhne setkání s autory knihy Hlava v hlavě Ondřejem Buddeusem a Davidem Böhmem. Za svou knihu získali několik ocenění, a to včetně Magnesie Litery 2014 za nejkrásnější knihu pro děti a mládež. Dvojice vám povypráví, jak vzniká kniha coby umělecký artefakt, jaká je spolupráce dvou tvrdohlavců, a vyslechnout můžete i hodně rad ohledně hlav. Součástí programu bude i promítání. Pobesedovat můžete v Severočeské vědecké knihovně v Ústní nad Labem od 18:30.

Zajímají vás další literární akce?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí!

Doporučení:
Share

Napsat komentář