Příběhy předminulého století

kriz
I když se příběhy z minulosti mohou zdát již „vyčpělé“, není tomu tak. Dnešní tipy vám představí několik knih, z jejichž skutečných příběhů může jít mráz po zádech. Nevěříte? Přesvědčte se sami.

Příběh Ježíše zná každý. Jaký byl ale život „legendy“ ze Šumavy, jejíž osud se tomu Kristovu podobaly? Na to odpoví kniha z meziválečného období.

Ježíš na Šumavě

Autor: Robert Michel

Počet stran: 204
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7530-024-9
Doporučená cena: 260 Kč

Knihu Ježíš na Šumavě vydalo nakladatelství Malvern.

Strhující a syrovou „legendu“ o chlapci ze šumavských lesů, jehož příběh je zvláštní obdobou Ježíšova života, doplňují kresby Nikoly Čulíka. Kniha meziválečného německy píšícího autora tak z jedné strany představuje samotný příběh o šumavském „Ježíši“ a z druhé přináší jeho osobité výtvarné převedení.

Dílo bez poskvrny, utkané z kouzla šumavských lesů.

– Pavel Eisner

————————————————

Když vás v dětství prodají do nevěstince, nemáte moc důvodů, proč žít dál, a už vůbec, proč si vážit světa kolem vás. Co se ale stane, když vám do života vstoupí záhadný muž, kterému údajně Kristus řekl, aby se stal vaším manželem?

Vykupující láska

Autorka: Francine Riversová
Přeložila: Alena Peisertová

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-348-8
Doporučená cena: 360 Kč

Knihu Vykupující láska vydalo nakladatelství Návrat domů.

Psal se rok 1853, Kalifornii zachvátila zlatá horečka. Muži byli ochotni prodat svou duši za pár valounů zlata a ženy prodávaly své tělo, jen aby měly kde hlavu složit. Angel nečeká od mužů nic než zradu. Jako dítě ji prodali do nevěstince a přežívá jen díky své nenávisti a hrdosti. Potom však potká Michaela Ozeáše. Muže, který tvrdí, že mu milující Bůh řekl, ať si ji vezme za ženu. Podaří se mu svou láskou roztavit ledy, které svírají Angelino srdce? Nebo je toho schopen jen Ten, který svou láskou převyšuje každé lidské stvoření?

————————————————

Příběh Dreyfusovy aféry je dobře znám, vždyť také představuje jeden z největších justičních skandálů, které se kdy odehrály. Robert Harris popisuje tyto události z pohledu armádního důstojníka Picquarta. I když se příběh může zdát starý a již vzdálený dnešku, jisté paralely jsou vidět ještě teď.

Důstojník a špeh

Autor: Robert Harris
Přeložili: Luboš Trávníček a Libuše Trávníčková

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 155×234 mm
ISBN: 978-80-242-5129-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Důstojník a špeh vydalo nakladatelství Knižní klub.

Leden 1895. Armádní důstojník Georges Picquart je za mrazivého rána v centru Paříže svědkem veřejného ponížení usvědčeného špiona – kapitána Alfreda Dreyfuse. Důstojník je odměněn povýšením; Dreyfus poslán nadosmrti na Ďáblův ostrov. Jeho případ se zdá uzavřený navždy… Román Důstojník a špeh vyprávěný Picquartem je strhující přetlumočení skandálu, který se stal nejproslulejším justičním omylem v dějinách. Působivé jsou i ozvěny zaznívající v našem moderním světě: spravedlnost korumpovaná ve jménu národní bezpečnosti a prastarý instinkt, který vede mocné k tomu, aby skrývali své zločiny.

Ukázka

Nikdy jsem se nezúčastnil veřejné popravy, nikdy jsem nezakusil onu zvláštní atmosféru, ale představuji si, že to musí působit podobně, jako tomu bylo toho rána v École. Rozlehlost cour Morland poskytovala náležitou scénu pro velkolepou podívanou. V dálce za zábradlím a za kordonem četníků v černých uniformách se na půlkruhu place de Fontenoy hemžilo šumící moře růžových obličejů. Lidé zaplnili každičký centimetr prostoru: stáli na lavičkách a na střechách kočárů a omnibusů, seděli ve větvích stromů a jednomu muži se dokonce podařilo vylézt až na vrcholek památníku války z roku 1870.

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její pokračování.


Která z knih vás zaujala? Znáte již nějakou z nich? Podělte se s námi o váš názor.

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJežíš na Šumavě

Michel, Robert

Malvern, 2015

zobrazit info o knizeVykupující láska

Riversová, Francine

Návrat domů, 2015

zobrazit info o knizeDůstojník a špeh

Harris, Robert

Knižní klub, 2016

Napsat komentář