Beletrie plná humoru

banan
Každý den nemůže být růžový a někdy máte už od rána pocit, že jste vykročili levou. Není to snadné, ale zkuste si zlepšit náladu přečtením pár stránek humorné knihy. Funguje to! Humoru není nikdy dost. Tím spíše, když pochází z pera českých autorů.

Občas si každý z nás řekne, že si připadá jako v Kocourkově. Úřady, zaměstnání, škola… to všechno může někdy být jeden velký chaos, kde najít logiku je zhola nemožné. Ondřej Sekora v Kronice města Kocourkova připomíná, jak se žilo v tom prapůvodním Kocourkově. Dospělí oživí vzpomínky a děti se konečně dozví, co a kde je vlastně Kocourkov.

Občany města Kocourkova, zejména městskou radu v čele se starostou, zná snad každý, jejich vynalézavost a důmysl, které se snoubí se zcela neotřelým pohledem na svět (jsou tací, kteří tomu říkají hloupost, ale to je omyl!) jsou zcela bez hranic. Poučte se od nich, jak si opatřit světlo, jak vybraným způsobem pozvat pana knížete, jak vysedět kobylí vejce a jak si zlepšit život používáním hodin. Neprohloupíte!

Kronika města Kocourkova

Autor: Ondřej Sekora

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-242-5089-2
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Kronika města Kocourkova vydalo nakladatelství Knižní klub.

Podívejte se do Kocourkova prostřednictvím ukázky.

Nemáte ani tušení, jaký tam byl vždy pokrok. Nám se například ještě ani nezdálo o tlakoměru, který ukazuje, jaké bude počasí, bude-li sucho, déšť, proměnlivo nebo bouře, a v Kocourkově už měli všechno dávno zařízené docela prostě a moudře.

Jen si to představte! Na náměstí měli sloup a u toho byl přivázaný býk. Když býk začal sloup lízat, věděli všichni Kocourkovští, že bude pršet. A když se býk drbal hřbetem o sloup, poznali zase, že bude jistě pěkně. A tak to tam mají zařízeno dodnes. Slouží to dokonce mnohem lépe než náš tlakoměr. Vidí se na to bez brejlí a nemusí se do toho ťukat prstem, jako to děláme my.

————————————————

Máte pocit, že snad každý den v kalendáři je věnován nějaké opravdu významné události, jako je například den chovu exotického ptactva, den kávy nebo den lázeňských veverek? Váš pocit je správný. Kniha Vratislava Ebra Rok s podtitulem Den po dni s humorem popisuje postupně všechna tato důležitá data, na která byste rozhodně neměli zapomenout.

Již devátý titul z kapesní edice „ Veselé knížky Vráti Ebra“, je tentokrát o mezinárodních a významných dnech, od ledna do prosince. Autor je popisuje s humorem a nadsázkou. Jde např. o den popelnic, kojení, mobilů, hlasivek, orgasmu… Vše je doplněno básněmi a drobnými literárními příspěvky známých i neznámých osobností. Milou a veselou atmosféru knížky dokreslují skvělé obrázky a kreslené vtipy Miroslava Pavlíka.

Rok, den po dni s humorem

Autor: Vratislav Ebr

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 115×174 mm
ISBN: 978-80-88104-05-6
Doporučená cena: 188 Kč

 

 

Knihu Rok vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Nový fenomén knižní tvorby přestavuje přetváření virtuálních blogů do podoby fyzických knih. V případě, že se jedná už o pátý díl, není třeba nikoho předsvědčovat o kvalitě tohoto počinu. Sám název 1000 věcí, co mě serou 5 a netradiční trio autorů Atilla Bič Boží, Achjo Bitch a Curvekiller dávají tušit, že se jedná o neotřelou zábavu.

Poslední porce výživných hejtů…
I pátý svazek opulentního projektu 1000 věcí, co mě serou nabízí dvě stě hořce humorných fejetonů. Trojice hejterských odborníků Achjo Bitch, Attila, Bič Boží a Curvekiller si v nich se zarputilostí sobě vlastní vyřizuje účty s nespravedlnostmi a strastmi, kterých je dnešní postmoderní svět plný.
Poznámka pro neznalé: Obsah tohoto monumentálního díla, které nesmlouvavě nastavuje zrcadlo zlořádům dneška, začal vznikat v prosinci 2010 jakožto internetový blog. Ten se posléze stal kultovním fenoménem českého internetu, což potvrzuje jak prestižní ocenění Křišťálová lupa 2011 v atraktivní kategorii One (wo)man show, tak skutečnost, že zájem čtenářů přiměl autory vydržet až do konce.

1000 věcí, co mě serou 5

Autor: Atilla Bič Boží, Achjo Bitch, Curvekiller

Počet stran: 260
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7428-269-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu 1000 věcí, co mě serou 5 vydalo nakladatelství Plot.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a řadu dalších.

Napište nám v komentářích, která z představených knih Vás pobavila nejvíce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRok den po dni s humorem

Ebr, Vratislav

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizeKronika města Kocourkova

Sekora, Ondřej

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knize1000 věcí, co mě serou 5

Boží, Atilla Bič – Bitch, Achjo – , Curvekiller

Plot, 2015

Napsat komentář