Zdravý knižní speciál

Jime-meloun
Zdravý životní styl je snad největším trendem posledních let. A oprávněně – zdravá a vyvážená strava spolu s dostatkem pohybu nám může změnit život. V dnešních tipech se podíváme na knihy, které obohatí vaší kuchyni novými recepty a představí vám alternativní možnosti stravování.

Na to, že ve svém okolí mám hodně vegetariánů, jsem si už zvykl, ale když se moje nejlepší kamarádka stala vegankou, dlouho jsem nemohl pochopit, co jí a jak může přežít. I kdyby nikdo jiný vás nepřesvědčil, že i vegané si mohou pochutnávat, tak kniha Vaření pro vegany od Nicole Justové to určitě dokáže.

Vaření pro vegany

Autorka: Nicole Justová
Přeložila: Jana van Luxemburg

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 190×249 mm
ISBN: 978-80-249-2853-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vaření pro vegany vydalo nakladatelství Ikar.

Jak různorodá a pestrá je ve skutečnosti veganská kuchyně? Nicole Justová ve své knize ukazuje, že i bez masa, mléčných výrobků a vajec můžete, jen s minimem námahy a času, uvařit skvělá a chutná jídla. Autorčiným heslem je Veganem bez odpírání – ať už máte chuť na lehkou svačinku, vydatný oběd či hříšný dezert, stačí jen zalistovat knihou a vybrat si z nepřeberného množství inspirace. Rolády, zeleninové pomazánky, kokosová mléčná rýže… veganské vaření nikdy nebylo lákavější!

Nahlédněte do několika ukázkových receptů, které jsou vybrány z knihy.

————————————————

Nemusíte být nutně veganem, vegetariánem ani ničím jiným, abyste si mohli vychutnat úžasné RAW recepty z nové knihy RAW pro začátečníky. Obohaťte svůj jídelníček o zdravá jídla připravená pouze ze syrových potravin.

RAW pro začátečníky

Autorka: Chantal Sandjonová
Přeložila: Jana Pecharová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×201 mm
ISBN: 978-80-8111-309-3
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu RAW pro začátečníky vydalo nakladatelství Noxi.

60 receptů vhodných pro každodenní použití.
Kdo se stravuje převážně syrovou stravou, vychutná nejen nejbáječnější rozmanitost ovoce, zeleniny, ořechů a klíčků. Dělá tím taky pro tělo a duši něco opravdu dobrého.

V této knize najdete:

  • Důležité základní informace k stravování syrovou stravou: zdravotní efekty, podstatné živiny, optimální sestavení jídelníčku, vyzkoušené kuchyňské pomocníky.
  • Přesné plány pro detoxikaci a program životního stylu k snadnému začátku: Jeden týden se mírně detoxikovat a podle přání program prodloužit o další dva týdny se syrovou stravou.
  • Spoustu receptů pro všední den stejně jako pro svátky: Pestrý výběr sladkých a chutných nápadů pro celý den. Dík dvoutřetinovému pravidlu se smí taky občas sníst něco uvařeného.

————————————————

160 gramů sacharidů denně. Přesně tolik máte skrze potravu v jednom dni přijmout přijmout, abyste splnili předpis, který vám lékař dal spolu s diagnózou cukrovky či jí podobných nemocí. Kniha 160 gramů sacharidů vám pomůže splnit předepsané limity a zároveň se chutně a dosyta najíst.

160 gramů sacharidů

Autorka: Krisztina Vrábel
Přeložila: Tatiana Notinová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 217×217 mm
ISBN: 978-80-8111-324-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu 160 gramů sacharidů vydalo nakladatelství Noxi.

Cukrovka, inzulinová rezistence či dieta značně omezují stravovací možnosti lidí.
Krisztina Vrábel se rozhodla to změnit, protože jí samotné diagnostikovali inzulinovou rezistenci. Ve své kuchařce uvádí možnosti jak dodržovat příjem předepsaných 160 g sacharidů denně tak, aby váš jídelníček byl pestrý a obsahoval chutná jídla.

————————————————

Knižní trh je zavalen různými „zaručenými“ recepty na hubnutí. Zdaleka ne všechny jsou ale doopravdy založené na zkušenosti či na lékařském výzkumu a ještě méně jich opravdu funguje. Nová kniha českého odborníka na zdravou stravu Petra Fořta K čemu jsou diety? se zaměřuje na analýzu různých dietních režimů a poradí vám, které doopravdy mohou pomoci.

K čemu jsou diety?

Autor: Petr Fořt

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 173×242 mm
ISBN: 978-80-249-2955-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu K čemu jsou diety? vydalo nakladatelství Ikar.

Publikace je zaměřena na boj s obezitou a srozumitelně vysvětluje omyly mnoha redukčních dietních režimů – reaguje tak na stále se množící „zaručené“ prostředky a postupy spíše laických autorů, kteří se chtějí zviditelnit a obohatit. Současně posoudí oprávněnost a reálnost ucelených dietních režimů, pocházejících z pera odborníků – lékařů.

Neváhejte se podívat na ukázku z knihy.


Jakému typu zdravé výživy dáváte přednost vy? Napište nám do komentářů.

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen knihy o zdravé výživě.

Úvodní obrázek pochází ze serveru FreeDigitalPhotos.net.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeK čemu jsou diety?
A mnoho dalšího o správném jídle a cvičení

Fořt, Petr

Ikar, 2016

zobrazit info o knize160 gramů sacharidů
Jezme chutně bez výčitek

Vrábel, Krisztina

Noxi, 2016

zobrazit info o knizeRAW pro začátečníky

Sandjonová, Chantal

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeVaření pro vegany
Vegansky s chutí

Justová, Nicole

Ikar, 2015

Napsat komentář