Zahrajte si o první díl nové urban fantasy série

Jacob Grey_Feralove_Pod kridly vran
Feralové jsou nebezpeční zločinci, kteří uprchli z vězení. Navíc umí mluvit se zvířaty a ovládat je, což je samo o sobě pro obyvatele města Blackstone děsivé. A co teprve, kdyby se jim podařilo přivést ze Země mrtvých svého vůdce Mistra Snovače.

Hrozba pro Blackstone

Akční urban fantasy ne nepodobná příběhům o Batmanovi, Spidermanovi či Knize hřbitova Neila Gaimana. První díl trilogie Feralové.

Blackstone. Kdysi vzkvétající metropoli před lety zasáhla obrovská vlna násilností, která po sobě zanechala beznadějnou spoušť. A teď se temné síly dávají znovu do pohybu…

Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové – lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň. Pokud se jim podaří přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, hrozí městu definitivní zkáza.

Třináctiletý kluk jménem Krák žije v opuštěném parku, kde si na stromě postavil hnízdo. Jedinými společníky jsou mu tři vrány, které ho v podstatě vychovaly. Proto považoval za samozřejmé, že s nimi mluví jejich řečí. Jednoho dne mu však život naruší nečekané události a Krák se dozví, kým doopravdy je.

Aby ochránil Blackstone, bude muset čelit temnotě temnější, než si kdy dokázal představit.

 

Pod křídly vran

Autor: Jacob Grey

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Denisa Streublová
Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2016
ISBN: 978-80-7491-483-6

Přečtěte si více o knize Pod křídly vran, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Krák ustoupil a shrbil se vedle popelnice, očima prohledával temnotu. Srdce se mu zastavilo. Na konci uličky se objevily čtyři obrysy.
„Hej,“ hulákal nejvyšší z nich, „vypadni z naší skrýše.“
Krák se odplazil zpátky, krabici s jídlem si pevně tiskl k sobě. Pišta zběsile mával křídly a rychle odletěl.
Postavy přistoupily blíž a jejich obličeje ozářily pouliční lampy. Byli to kluci o pár let starší než Krák. Podle oblečení děti bez domova.
„Je tam toho dost,“ řekl Krák a kývl směrem k popelnicím. Cítil se nejistý, když mluvil s lidmi. Téměř se mu to nestávalo. „Dost pro všechny,“ opakoval.
„To tedy není,“ odvětil kluk s dvěma kroužky v horním rtu. Sebejistě se klátil před ostatními. „Je tu dost jen pro nás. Ty tady kradeš.“ (str. 14)

 

O autorovi

Jacob Grey je autor, o kterém se toho ví jen málo. Údajně žije v jednom velkém městě ve Spojených státech, kde se po nocích toulá ulicemi a sní o svých temných příbězích. Miluje zvířata a mluví s vránami… Nikdo ale neví, jestli jejich krákání opravdu rozumí. Pod křídly vran (2015) je první kniha ze série Feralové, která vychází v jednatřiceti jazycích a k níž koupila filmová práva společnost 20th Century Fox.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Pod křídly vran

Metropole Blackstone kdysi vzkvétala a její obyvatelé si užívali bezstarostný život. Jenže před několika lety zasáhla město obrovská vlna násilností, po které zůstala jen beznadějná spoušť. A nyní, po chvíli klidu, temné síly znovu ožívají. Nebezpeční feralové, kterým se podařilo uniknout z věznic, děsí spořádané občany svými schopnostmi ovládat zvířata a používat je jako účinnou zbraň. Zároveň se snaží přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, po jehož návratu by město čekala definitivní zkáza. Vyjde jejich plán, nebo se je podaří zastavit a porazit? To si přečtěte v prvním díle nové urban fantasy série pro čtenáře od deseti let z pera Jacoba Greye.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pod křídly vran vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pod křídly vran
probíhá od 27. ledna do 9. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Pod křídly vran

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod křídly vran
Feralové 1

Grey, Jacob

Host, 2016

Napsat komentář