Bestsellerový Motýlek z pařížského podsvětí vychází v audio podobě

motylek nahled
Vraždil, dřel na galejích, utíkal a vše následně objasnil v knize, která obletěla svět. Henri Charrière se nikdy nesmířil s nepřiměřeným trestem, jenž mu byl udělen, ale to mu nebránilo v sepsání příběhu, který nyní nabývá i audio podoby.

Radiotéka Českého rozhlasu převádí v posledních letech knižní tituly do mluvené podoby a to velice dostupnou formou. Pro čtenáře je ve formě CD nosiče či formě elektronické připravena řada nejprodávanějších titulů, mezi nimiž najdeme světově proslulého George R. R. Martina spolu s Caroline Kepnes. Kniha, která však rozbouřila literární vody dvacátého století, nevypráví příběh draků, fantastických cest nebo moderní technologie. Motýlek oslovil širokou veřejnost právě díky své surové, lidové povaze. Po soudním líčení byl Henri Charrière odsouzen k nuceným pracím na Ďábelských ostrovech, což nejen on považoval za nepřiměřený rozsudek, a muž zvaný „Motýlek“ se tak cítil nejen poškozeným, ale také nevinným. Všemu nahrával fakt, že měl strávit život ve věznici, ve které zástupy galejníků nepřežili ani první rok.

Zmíněné fascinující osobnosti, jež bez obtíží vstoupila do moderních dějin, propůjčil hlas ostravský herec Norbert Lichý, který toužil po namluvení právě tohoto románu. Přes loňské léto se tedy den po dni vžíval do mysli jednoho z nejslavnějších trestanců euroamerického prostoru, jehož příběh byl do češtiny přeložen již v sedmdesátých letech Sergejem Machoninem.

Ačkoliv čtenáře přitahuje právě zmíněná dobrodružnost četby, neboť generace, před níž kniha přistála, byla zvyklá putovat na stránkách s Indiány, kočovníky a dobrodruhy, Motýlek je v první řadě především ságou o síle a vytrvání lidského ducha. Právě touha po svobodě a víra v dobro vedou protagonistu skrze jeho peripetie dobrým směrem. V pestré dějové linii figurují vrazi, zloději i kanibalové a všichni se dočkají svého vlastního, pozoruhodného příběhu. Je nemožné zahrnout všechny tyto příběhové osy do patnácti dílů rozhlasové četby, ale přesvědčivá narace Norberta Lichého čtenáři vše vynahrazuje.

Na stránkách Radiotéky jsou vám k dispozici jednotlivé kapitoly, do kterých se můžete zaposlouchat a nahlédnout tak do životního příběhu jednoho z nejdobrodružnějších trestanců moderních dějin.

 

Motýlek [Audio na CD]

Autor: Henri Charriére
Namluvil: Norbert Lichý

Vazba: CD
ISBN: 8590236076327
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Motýlek vydalo nakladatelství Radioservis.


radioteka logoElektronický obchod Radiotéka Českého rozhlasu zajišťuje vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, a. s. Na Radiotéce najdete audio obsah ke stažení ve formátech MP3 a FLAC, dále pak CD, DVD, knihy a notové záznamy. Český rozhlas je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMotýlek [Audio na CD]

Charriére, Henri

Radioservis, 2015

Napsat komentář