Publikace plné zamyšlení a životního ponaučení

DCIM100MEDIA
Na začátku roku si dá mnoho lidí nějaké předsevzetí. Ať už jste si i vy nějaké dali, nebo ne, dnes vám představíme několik knih ideálních pro zamýšlení od nakladatelství Dokořán a Synergie.

Jakou kapacitu má naše planeta Země? Co všechno ještě dokáže a musí zvládnout? Alan Weisman ve své knize Odpočítávání zkouší nalézt odpovědi na nejrůznější otázky týkající se planety Země.

Na Zemi žije a živoří sedm miliard lidí a neustále se rodí další. Kolik jich ještě planeta dokáže uživit? Podle všeho by kritickou hranicí mohlo být deset miliard Pozemšťanů. Současně neustále ubývá rostlinných a živočišných druhů – ale které z nich jsou nezbytné k zachování lidského druhu, a dokázali bychom zajistit jejich přežití? Existuje nějaký způsob, jak přirozeně zastavit růst lidské populace? A pokud ano, najdeme ekonomický model, který nám zaručí prosperitu bez nutnosti permanentního růstu? Autor provokativního Světa bez nás se ve své nejnovější knize pokouší nalézt v odpovědích na tyto otázky „poslední naději na zachování budoucnosti lidské civilizace na Zemi“.
Vychází ve spolupráci s
nakladatelstvím Argo.

Odpočítávání

Autor: Alan Weisman
Přeložila: Kateřina Kolářová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-257-1595-6
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Odpočítávání vydalo nakladatelství Dokořán.

Zaujala vás kniha? Přečtěte si ukázku.

————————————————

Člověk má před sebou mnoho možností… Jakých? Jan Kosek a kniha Jak (ne)být sám (se) sebou vám povypráví příběh o zrodu, ale i pádech člověka a o možnostech lidí.

Kniha vypráví příběh utváření, vzestupů a pádů moderního západního člověka, který se svými představami o světě a svém místě v něm výrazně odlišuje od lidí antiky a středověku. Hluboké změny, započaté italskou renesancí, německou reformací a ranou modernitou 17. století, se promítají do lidské psychiky a přes osvícenství až po dnešek vedou k požadavkům větší svobody a autenticity. Lidé objevují kouzlo individualismu, chtějí v životě uspět a být sami sebou. Stupňující se důraz na rozum podněcuje rozvoj vědění, prudce se rozvíjí ekonomika, prosazuje se filozofický subjektivismus a před člověkem se otevírají netušené možnosti.

Jak (ne)být sám (se) sebou. Problém autenticity

Autor: Jan Kosek

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 145×212 mm
ISBN: 978-80-7363-703-3
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Jak (ne)být sám (se) sebou. Problém autenticity vydalo nakladatelství Dokořán.

Nezapomeňte si přečíst ukázku z knihy.

Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi třetinu tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

————————————————

Kniha Posilovna pro mladé duše je příběhem napsaným otcem a synem. Popisuje nejen vztah rodiče a dítěte, ale i cestu k porozumění. Inspirujte se příběhy těchto dvou mužů a pochopte pouto rodič-dítě.

Michael a Jeffrey Eisenovi se rozhodli vyprávět svůj životní příběh a ukázat světu, že i vztah, který byl rozbitý napadrť, lze posléze opět ze střípků složit a že rodiče a děti se mohou pokusit nejen o to, aby spolu žili v harmonii, ale také o to, aby se vzájemně inspirovali. Při psaní museli Michael a Jeffrey oživit staré vzpomínky, odpustit si dávné křivdy a poznat, v čem jsou si podobní. Vypráví o tom, jak se jejich vztah změnil z bouří emocí a konfliktů v láskyplný vztah otce a syna, učitele a žáka.

Posilovna pro mladé duše není pouze jejich upřímnou zpovědí, ale – což je důležitější – je kompilací nejzásadnějších životních ponaučení, názorů a zásad, které je ovlivnily a podpořily na jejich cestě k společnému cíli. Kniha je ideální pomůckou pro rodiče, mladé lidi, učitele a každého, kdo chce hlouběji pochopit pouto rodič–dítě a to, jak tento vztah přenést do jeho nejvyšších úrovní. Najdete zde mnoho praktických cvičení, které vám pomůžou aplikovat vše, co se z příběhů Michaela a Jeffreyho naučíte.

Posilovna pro mladé duše

Autoři: Michael a Jeffrey Eisen
Přeložila: Marie Frydrychová

Počet stran: 188
Vazba: vázaná
Formát: 138×211 mm
ISBN: 978-80-7370-294-6
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Posilovna pro mladé duše vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Každý máme něco, co nás ochromuje, co nás děsí a nenechá jít tím správným směrem. Pojďte společně s Pemem Chödrönem a knihou Místa, která vás děsí najít odvahu a bojovat sám se sebou.

Vždycky máme volbu, říká Pema Chödrön: buď dopustíme, aby nás životní okolnosti zatvrdily, a my v sobě nechali narůstat vztek a strach, nebo jim dovolíme, aby nás obměkčily, a my se tak stali laskavějšími. V této knize nám Pema Chödrön poskytuje nástroje, s jejichž pomocí lze zvládat obtíže, které život člověku staví do cesty. Ukazuje, jak v sobě probudit základní dobro a spojit se s ostatními, abychom přijali sami sebe i druhé včetně našich nedostatků a abychom setrvali v přítomném okamžiku tím, že prohlédneme všechny strategie našeho ega, které má na svědomí to, že odporujeme životu tady a teď.

Utrpení je v lidském životě nevyhnutelné, není však bezpodmínečně nutné se jím nechat ničit. K tomu, jak se s ním vyrovnávat, nám může překvapivě napomoci, když zapomeneme na sebe a budeme v maximální možné míře rozvíjet soucit s druhými.

Místa, která vás děsí

Autor: Pema Chödrön
Přeložila: Hana Čermáková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-432-2
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Místa, která vás děsí vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Nakladatelství Synergie Publishing SE je malé, rychle rostoucí nakladatelství zaměřené na vydávání motivační literatury – takové, která ukazuje čtenářům cesty k plnějšímu, šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Vydavatelství Synergie u nás jako vůbec první nabídlo knihkupcům tarotové a vykládací karty a i dnes s předstihem vydává publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu určené specielně pro muže nebo motivační knihy vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale i aktivní ženy na mateřské dovolené. A co výraz synergie obsažený v názvu vydavatelství vlastně znamená? Ve stručnosti jde o blahodárné spojení: když se dva prvky setkají takovým způsobem, že velikost toho, čeho mohou dosáhnout společně, mnohonásobně přesahuje součet toho, čeho by dosáhly každý zvlášť, vzniká synergie…


Hledáte i vy inspiraci či motivaci? Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Která z dnešních motivačních knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdpočítávání
Poslední naděje na budoucnost života na Zemi?

Weisman, Alan

Dokořán, 2015

zobrazit info o knizeJak (ne)být sám (se) sebou. Problém autenticity
Zrod a cíle moderního člověka ve světle filozofie a literatury

Kosek, Jan

Dokořán, 2015

zobrazit info o knizePosilovna pro mladé duše
Cesta otce a syna k vědomému životu

Eisen, Jeffrey a Michael

Synergie Publishing SE, 2015

zobrazit info o knizeMísta, která vás děsí
Návod, jak pěstovat odvahu v náročných chvílích

Chödrön, Pema

Synergie Publishing SE, 2015

Napsat komentář