Vyhrajte jednu z knih se sportovní tématikou

Grada-sportovni-perex
Mnozí z vás možná propadli zdravému životnímu stylu, ovšem k němu patří nejen pohyb, ale také další znalosti. Neměli byste zapomínat například na strečink, stejně tak na důležitost stravy a v neposlední řadě u některých sportů ani na trendy.

Strečink na anatomických základech

Nové vydání bestselleru, které vám pomůže ke zvýšení ohebnosti, rozvoji svalové síly, snížení svalové bolestivosti, a tím ke zlepšení výkonu ve všech pohybových aktivitách. Autoři vybrali a podle jednotlivých svalových skupin uspořádali 86 protahovacích cviků. Pro dokonalé pochopení každý cvik doplnili anatomickými ilustracemi znázorňujícími svaly, které provádějí pohyb, spolu s okolními strukturami, jako jsou klouby, vazy a šlachy. Všechny svaly jsou popsány česky a pro lepší orientaci a srozumitelnost i latinsky.

Publikace tak velmi názorně přináší sportovcům, trenérům i rehabilitačním pracovníkům informace o provádění cviku, jeho účincích, o bezpečnosti provedení a možných variacích podle aktuálního stavu a schopností jedince, a v neposlední řadě popis toho, jak může změna polohy těla změnit zacílení cviku a jeho efektivitu.

Nově je do knihy zařazena kapitola věnovaná dynamickému strečinku, který je nejvhodnější pro rozcvičení před výkonem, a další kapitola věnovaná tomu, jak koncipovat strečinkový program tak, aby vyhovoval individuálním potřebám každého, začátečníka i vrcholového sportovce. Uvedeny jsou konkrétní příklady strečinkových programů pro 23 různých sportovních disciplín.

Autoři: Jouko Kokkonen, Arnold G. Nelson

Vydalo: nakladatelství Grada
Překlad: Daniela Stackeová
Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-247-5485-7

Přečtěte si více o knize Strečink na anatomických základech a podívejte se také na ukázku.

 

Sportovní výživa pro vegetariány a vegany

Je maso nezbytnou součástí naší stravy? Dokáže nám i bezmasá strava zajistit dostatečný přísun základních živin? To jsou snad nejčastěji diskutované otázky z oblasti výživy, kterými se dlouhodobě zabývá mnoho odborných institucí.

Podíváme-li se na historii člověka, maso a ryby byly pro rozvoj lidských zdrojů velmi důležité. Stále se však setkáváme s větším množstvím lidí, kteří živočišné produkty do svého jídelníčku z různých důvodů nezařazují. Z nutričního hlediska však vyvstává otázka, zda vegetariánská, nebo dokonce veganská strava dokáže splnit všechny požadavky na správnou výživu sportovců a zajistit jim tak dostatečný přísun základních živin; zda lze prostřednictvím bezmasé stravy získat potřebný objem svalové hmoty a zajistit dostatek železa a dalších důležitých látek, potřebných ke sportovním výkonům.

Autorka, sportovní výživová specialistka, čtenářům vysvětluje výhody a nevýhody (ale i potenciální rizika) sportujících vegetariánů, radí, jak se udržet v kondici, a nezapomíná ani na mnoho užitečných rad a také receptů na vhodná a chutná vegetariánská a veganská jídla.

Autorka: Mareike Grosshauserová

Vydalo: nakladatelství Grada
Překlad: Lucie Frolíková
Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-247-5527-4

Přečtěte si o knize Sportovní výživa pro vegetariány a vegany více a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Hokejové bruslení – Trendy ve výuce techniky

Úspěšný trenér Jaromír Pytlík se v knize rozsáhle věnuje moderní výuce hokejového bruslení. Zabývá se též analýzou bruslařské techniky starších hráčů, její následnou korekcí a příslušným tréninkem vedoucím k zefektivnění hráčských dovedností.

Text knihy doplňuje velké množství názorných fotografií a nákresů či zcela originální komentáře vynikajících profesionálních hráčů z celého světa, v nichž se mimo jiné zmiňují o tom, co jim v jejich kariéře nejvíce pomohlo ve zlepšení právě bruslařské techniky.

Autor: Jaromír Pytlík

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2015
ISBN: 978-80-247-5742-1

Přečtěte si více o knize Hokejové bruslení – Trendy ve výuce techniky.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Grada.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Patříte mezi nadšence do sportů, ale v některých jeho oblastech si nejste jisti? Pokud vás například zajímá, jak se před aktivitou správně protáhnout, nebo máte otázky ohledně výživy, případně chcete zjistit, jaké jsou nové trendy ve výuce techniky hraní hokeje, tak neváhejte a začtěte se do některé z knih, které jsme vám představili. Je jen na vás, která se bude svým zaměřením více hodit zrovna k vašim oblíbeným aktivitám.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Strečink na anatomických základech, Sportovní výživa pro vegetariány a vegany a Hokejové bruslení – Trendy ve výuce techniky. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Grada
probíhá od 3. do 16. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 různé knihy o sportu dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrečink na anatomických základech

Kokkonen, Jouko – Nelson, Arnold G.

Grada, 2015

zobrazit info o knizeSportovní výživa pro vegetariány a vegany

Grosshauserová, Mareike

Grada, 2015

zobrazit info o knizeHokejové bruslení
Trendy ve výuce techniky

Pytlík, Jaromír

Grada, 2015

Napsat komentář