Toulejte se s Toulavkou a deníkem z nakladatelství Freytag & Berndt

toulava kamera
Nadšených cestovatelů přibývá každým rokem. Cena letenek se až na výjimky rapidně snižuje a tisíce lidí míří do zahraničí. V českých krajích však nalezneme tolik zajímavých míst, o kterých téměř nikdo neví. Právě do nich nás zavádí tým Toulavé kamery.

Jak už číslo dvacet jedna napovídá, nejedná se rozhodně o první díl cestovatelské publikace z dílny České televize. Iveta Toušlová, Marek Podhorský a Josef Maršál příznivcům bádání a turistiky přinášejí již několik let souhrn nejzajímavějších míst české krajiny, ať už tak činí skrze televizní obrazovky či stránky knih. Tentokrát je však Toulavá kamera 21 obohacena o bonusovou soutěž o samolepky, které se budou čtenářům hodit do jejich Toulavého deníku, jenž je součástí cestovatelského projektu těšícího se značné oblibě veřejnosti. Váháte-li nad posledními vánočními dárky a máte náhodou v rodině nadšence do cestování po České republice, nejnovější počin nakladatelství Freytag & Berndt je pro vás jasnou volbou, jež vám vytrhne vánoční trn z paty.

Jiveta toušlováak je již zvykem, v předvánočním čase vychází další díl knižní verze populárního televizního pořadu Toulavá kamera. Vedle tradiční padesátky tipů v ní najdete také exkluzivní soutěž a bonusové samolepky do svého Toulavého deníku!
Toulavá kamera 21 Vás ani tentokrát nezklame a ukáže Vám mnoho zajímavých, zábavných či tajemných míst po celé České republice. Pojďte objevit alchymii léčivých bylin, nejmagičtější místo u nás, atypické ornamentální aleje, záhadné Sloní bílé kameny či přírodní krásy Ralska a Českého středohoří. Děti vezměte do zážitkového parku Zeměráj a líbit se jim bude určitě i v častolovickém Pimprlateriu, ve kterém „bydlí“ snad celý pohádkový svět na drátcích. Těšte se také na mnoho pozvánek do zajímavých muzeí, třeba do hasičského, technického, pevnostního nebo Svatojánského. Za historií se pak vydejte do holešovské synagogy či na trojici krásných zámků.
Jednadvacáté pokračování oblíbené ediční řady tradičně zahrnuje 50 reportáží, doplněných fotografiemi, mapami a praktickými informacemi. Kniha vznikla ve spolupráci
nakladatelství Freytag & Berndt a České televize.

Třešť

Mapka Stonařova a přilehlých atrakcí

Mapka Stonařova a přilehlých atrakcí

Na levém břehu Třešťského potoka stojí zámek, jenž vznikl v druhé polovině 16. století přestavbou původní tvrze na renesanční sídlo. Roku 1660 získal barokní vzhled a dnes slouží jako hotel, anglický park je přístupný. Nedaleký kostel sv. Martina ze 13. století, barokně upravený, je  nejstarší architektonickou památkou města. V jeho interiéru stojí za zhlédnutí pozdně gotická kamenná kazatelna, gotický náhrobek Jana z Hodic a renesanční náhrobek Kryštofa Venclíka. Náměstí T. G. Masaryka dominuje jednolodní kostel sv. Kateřiny Sienské, postavený roku 1526 jako německý luteránský svatostánek. Na jeho fasádě uvidíte renesanční náhrobky Jana Václava Venclíka z Vrchovišť a neznámého šlechtice s erbem polovičního lva. Severně od náměstí stojí v Rooseweltově ulici rodný dům Josefa Aloise Schumpetera, významného ekonoma, který se podílel na realizaci tzv. japonského hospodářského zázraku. Dnes je v něm umístěna stálá expozice betlémů, jejichž výrobou je město proslulé.

 

Toulavá kamera 21

Autoři: Iveta ToušlováJosef Maršál, Marek Podhorský

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7445-174-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Toulavá kamera 21 vydalo nakladatelství Freytag & Berndt.

Přečetli jste si již naši ukázku z knihy?

————————————————

Tím ale zdaleka nekončíme. Vaše cestovatelské nadšení se nemusí omezit pouze na průvodce, který vás nechá probádat neprobádané. Veškeréjosef marsal zážitky, postřehy nebo možná i vtipné anekdoty už nebudete muset uchovávat v paměti. Toulavý deník nabízí totiž nejen místo pro speciální samolepky, jež jsou součástí zmíněného projektu, ale také mapky, zajímavosti v okolí a prostor pro vaše komentáře. Právě spolu s knihou Toulavá kamera 21 tvoří dokonalou literární kombinaci, která nezklame nikoho, kdo za sebou rád zamkne dveře od bytu či domu a vyrazí za humna či dál. Tak vzhůru za dobrodružstvím a samolepkami!

Do Toulavého deníku si můžete napsat vše, co jste prožili, viděli či slyšeli, poznamenat si kontakty, vložit fotky, vstupenky, pohlednice a hlavně unikátní Toulavé samolepky konkrétních výletů. K mání jsou přímo v pokladnách či infocentrech v dané turistické lokalitě. Deníkové listy doplněné svým „pořadovým číslem“ z jednotlivých knih a zmíněnou samolepkou se pak rázem promění ve vaši osobní encyklopedii zážitků. Toulavý deník navíc zahrnuje i podrobný atlas se všemi vyznačenými výletními cíli. Za deset let knižního vydávání Toulavé kamery jsme vás pozvali na 1 000 výletů – a tak v atlase nechybí ani jejich přehledný seznam rozdělený podle krajů. Rázem tak uvidíte, kolik ještě neprobádaných zajímavých míst máte přímo ve svém okolí.

Toulavý deník

Autoři: Iveta ToušlováJosef Maršál, Marek Podhorský

Vazba: kroužková
Formát: 190×230 mm
ISBN: 978-80-7445-167-6
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Toulavý deník vydalo nakladatelství Freytag & Berndt.

 


freytag berndt logoSpolečnost Freytag & Berndt se řadí k nejvýznamnějším vydavatelům map, atlasů, turistických průvodců a další cestovatelské literatury ve střední Evropě. Její historie sahá až do roku 1770, kdy Francesco Artaria otevřel první litografický provoz ve Vídni. Gustav Freytag založil kartografické nakladatelství v únoru 1879 také ve Vídni a v roce 1920 se tato společnost spojila právě s kartografickou divizí firmy Artaria.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeToulavá kamera 21

Maršál, Josef – Podhorský, Marek – Toušlová, Iveta

Freytag Berndt, 2015

zobrazit info o knizeToulavý deník
1 000 výletů / 1 000 vzpomínek

Maršál, Josef – Podhorský, Marek – Toušlová, Iveta

Freytag Berndt, 2015

Napsat komentář