Co skrývá filmový režisér?

Marisha Pesslova_Nocni film
Podobnou otázku si jistě pokládá Scott McGrath, hrdina románu Noční film. Ten nejenže se odehrává v atraktivním prostředí amerického Manhattanu, ale nabízí i pořádnou nálož napětí a také humoru. Pobavte se skvělými hláškami a vyřešte jednu záhadnou smrt…

Jedné deštivé říjnové noci je v opuštěném skladišti na Manhattanu nalezeno mrtvé tělo krásné a mladé Ashley Cordovové. Přestože policie označí její smrt za sebevraždu, dlouholetý investigativní žurnalista Scott McGrath má jiné podezření. Vyšetřování podivných okolností obklopujících Ashleyin život a smrt dovede McGrathe tváří v tvář odkazu jejího otce: legendárního režiséra kultovních hororů Stanislase Cordovy – muže v ústraní, kterého na veřejnosti nikdo neviděl již déle než třicet let. Poháněn touhou po pomstě, zvědavostí a potřebou odhalit pravdu nechá se McGrath i se svými dvěma novými pomocníky vtahovat hlouběji do Cordovova tajemného, hypnotického světa. Když se k odhalení režisérových tajemství přiblížil naposled, stálo ho to manželství i kariéru. Tentokrát by mohl přijít o mnohem víc.

 

Noční film

Autorka: Marisha Pesslová
Přeložil: Pavel Černovský

Počet stran: 580
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-257-1307-5
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Noční film vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

Každý druhý týden v měsíci, kdy byla z rozhodnutí soudu řada na mně, abych hlídal svoji pětiletou dceru Samanthu, mi má bývalá žena dávala jasně na srozuměnou, že v rámci výhodné nabídky dvě za cenu jedné, s platností na osmnáct let, musím povinně přibrat také chůvu Jeannie. Jeannie, čtyřiadvacetiletá absolventka Yale studující v současnosti na Kolumbijské univerzitě, si svou pozici přiděleného bodyguarda, pověřené ostrahy, speciálního výsadkového komanda Blackwater doprovázejícího Sam při každém vstupu do mé nebezpečné péče, očividně užívala. Já jsem v té rovnici představoval nestabilní zemi třetího světa se zkorumpovanou vládou, zanedbanou infrastrukturou, povstaleckými nepokoji a s ekonomikou ve stavu volného pádu.
„Promiň,“ řekl jsem a přehodil sako přes opěradlo židle, „ztratil jsem přehled o čase. Kde je Sam?“
„Spí.“
„Našla jsi její obláčkové pyžamo?“
„Ne. Už před čtyřmi hodinami jsem měla být na studijní skupině.“
„Zaplatím ti dvojnásobek, můžeš si najmout lektora.“ Zamával jsem peněženkou, dal Jeannie asi pět set dolarů, které si šťastně zapnula do batůžku, pečlivě jsem ji obešel a zamířil chodbou pryč.
„Jo, a pane McGrath? Cynthia chtěla vědět, jestli by se s vámi mohla příští víkend prohodit.“
Zastavil jsem před zavřenými dveřmi na konci chodby a otočil se. „Proč?“
„Jede s Brucem na Santa Barbaru.“
„Ne.“
„Ne?“
„Mám svoje plány. Budeme se držet rozpisu.“
„Ale oni si všechno zařídili.“
„Tak ať si to zase odzaříděj.“
Jeannie otevřela pusu, aby něco namítla, ale zas ji rychle zaklapla – vytušila, vcelku přesně, že vstoupit na teritorium mezi dvěma lidmi, kteří kdysi bývali jedna duše, ale teď už nejsou, je něco jako zabloudit do kmenových oblastí Pákistánu.
„Ještě vám kvůli tomu zavolá,“ poznamenala tiše.
„Dobrou noc, Jeannie.“
S pochybovačným povzdychem si otevřela dveře a odešla. Já jsem vešel do pracovny, rozsvítil lampičku na stole a šťouchnutím za sebou zavřel.
Santa Barbara. Leda hovno.

 

Marisha Pesslová

Marisha Pesslová (1977) vyrůstala po rozvodu rodičů jen s matkou (i když za otcem, Rakušanem, jezdila pravidelně do Evropy), která vybavila dceru nejrůznějšími schopnostmi: Marisha jezdila na koni, malovala, hrála jazz a učila se francouzsky. Vystudovala literaturu. Psát začala v Londýně, kde se na čas usadila se svým přítelem a nynějším manželem. V současnosti žije v New Yorku. Začala psát dva romány, a teprve rukopis toho třetího – Vybrané okruhy z mechaniky pohrom (česky Argo, 2008) o velmi jedinečném vztahu dcery a otce – poslala literární agentuře a po dvou letech pak vyšel. Stal se knihou roku, dostal se do žebříčku deseti nejlepších debutů a jeho práva se prodala do zahraničí. Brzy se má dočkat i filmové verze a Marisha Pesslová má svůj druhý román Noční film (Night Film) vydat v roce 2010 v nakladatelství Random House.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Argo.

 

Vybrané okruhy z mechaniky pohrom

Přečtěte si také autorčinu prvotinu Vybrané okruhy z mechaniky pohrom, která v roce svého vydání (2006) vzbudila veliký ohlas. Detektivní příběh, jehož hlavní  hrdinkou je studentka vysoké školy žijící pouze s otcem, je napsaný s vtipem a smyslem pro detail.


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoční film

Pesslová, Marisha

Argo, 2015

Napsat komentář