Úvodem týdne do světa mrazivého krimi

krimi
Venku to na pořádný mráz zatím moc nevypadá. Ale s dnešními knižními tipy vás rozhodně mrazit bude. Zpestřete si začátek týdne kriminálními příběhy.

Jak už název knihy – Anděl smrti – napovídá, nepůjde tu o žádné romantické čtení. Co se stane, když je realitní makléřka se speciálním výcvikem hlavní podezřelou v několika případech vraždy? A jaké to je, když vás všichni považují za „Anděla smrti“? Přečtěte si tuto knihu a uvidíte!

Hlavní hrdinka Bo, kterou znáte z románu Vila na Sadové, žena s hodně divokou minulostí a výcvikem ve speciálních jednotkách ministerstva vnitra, dnes vynikající a dobře placená realitní makléřka, znovu rozjíždí šokující pátrání plné napětí a nečekaných zvratů.

Anděl smrti

Autor: Richard Sklář

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-247-5758-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Anděl smrti vydalo nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Zapadákov je jméno jednoho podniku, ve kterém došlo k několika úmrtím. Vrahem je osoba, která se vyzná v lidech a jejich psychice. Pachatel nemusel udělat nic jiného, než jen vykřiknout jedno jediné slovo a zamknout únikový východ… Stihne ho spravedlivý trest?

Kdo říkal, že vrah musí mít vždy na rukou krev? Úplně stačí, když umí mistrně manipulovat s lidskou psychikou…

Ten podnik se jmenoval Zapadákov. Stál sice u odlehlé silnice, ale protože měl i malý koncertní sál, sjížděli se do něho lidé ze širokého okolí. Nikdy tam nikdo neřešil žádný problém; do Zapadákova jako by vnější svět nepronikal. Taková oáza klidu, řeklo by se. To ale platilo jen do osudného večera, kdy při koncertu začínající kapely kdosi vykřikl: „Hoří!“ Zpanikaření diváci se rozběhli ke dveřím, ale ty byly zamčené. Spousta návštěvníků byla zraněna, šest zemřelo. Nezabil je však oheň, ale panika. V Zapadákově nehořelo, jen tam kdosi vyvolal falešný poplach. Vyšetřování případu se ujímá agentka Kathryn Danceová. Jako uznávaná expertka na kinezickou analýzu velmi brzy zjistí, že panika byla vyvolána s chladným rozmyslem. Pachatel velmi dobře věděl, že v mezních situacích se z lidského strachu a pudu sebezáchovy stává zbraň – a v Zapadákově toho mistrně využil. Jistě je se svým dílem spokojen. Teď v pozici útočníka už jen čeká na svou další kořist. Tedy pokud ho Danceová a její tým včas nezastaví.

Zapadákov

Autor: Jeffery Deaver
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 592
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×211 mm
ISBN: 978-80-7498-102-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zapadákov vydalo nakladatelství Domino.

Prolistujte si dostupnou ukázku z knihy a přečtěte si náš článek.

————————————————

Někteří lidé se nebojí nikoho a ničeho, natož když jsou bohatí a mocní. Povede se soukromým detektivům odkrýt pravdu a zůstat naživu? Na to vám odpoví kniha Nic není svaté.

Krásná mladá žena zničená žalem zmizela beze stopy. Stejně tak detektiv najatý, aby ji našel. A rovněž spousta peněz. Na scénu ale vstupují ostřílení soukromí detektivové Patrick Kenzie a Angela Gennarová. Pocházejí z drsných ulic bostonské čtvrti Dorchester a mají více přátel na odvrácené straně zákona než na té správné – v čele s psychopatem se zálibou ve výbušninách Bubbou Rogowskim. Viděli a přežili takřka všechno, ale nový případ je přivádí na neprobádané území, kde není nic svaté. Na území lží a korupce, kde věřit komukoliv může znamenat smrt a každý krok může být poslední.
Strhující příběh tentokrát zavede čtenáře ze známého prostředí Bostonu na exotickou Floridu. Dokážou Angela a Kenzie proniknout skrz spletitou síť lží obklopující svět těch opravdu bohatých a mocných? A jsou vůbec na takové odhalení připraveni? V sázce je tentokrát mnohem víc než jen vyřešení záhadného případu…

Nic není svaté

Autor: Dennis Lehane
Přeložila: Petra Andělová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-7425-255-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nic není svaté vydalo nakladatelství Epocha.

Přečtěte si ukázku z knihy.

————————————————

Říká se, že láska hory přenáší… Co všechno je člověk schopen udělat pro svou lásku? Hlavní hrdinka knihy Řez je schopna jít hledat svého snoubence kamkoliv. Nehrozí jí také nebezpečí? Povede se jí zase být se svým milovaným?

Horké léto v Mohavské poušti. Kristine Rushová a její snoubenec Daniel jsou na cestě z Las Vegas do Lake Arrowhead v Kalifornii, kam mají dojet, aby společně s rodinou oslavili 4. červenec.
Zničehonic je však Daniel unesen z liduprázdného odpočívadla a Kristine se musí rozhodnout: vrátit se domů bez úhony a s myšlenkou, že už nikdy neuvidí svého snoubence, nebo vyrazit na cestu do spalující pouště a pokusit se Daniela najít. Když se rozhodne svého snoubence začít hledat, ještě netuší, že její kroky povede vrah. Kristine však nemá na výběr. Musí podniknout epickou cestu přes křiklavé záblesky silničních kasin, opuštěné dálniční zastávky a přežít hrůzy, které si nikdy předtím nedovedla ani představit…

Řez

Autorka: Vicki Petterssonová
Přeložila: Alena Peisertová

Počet stran: 276
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5639-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Řez vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Kniha Pamatuji si vás všechny je postavena na skutečných událostech a o to víc vás při ní bude mrazit. Očekávejte opuštěnou vesnici, jeden starý dům, kde byste rozhodně nechtěli bydlet a spoustu děsivých událostí. Odhalte pravdu…

Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno.
Gardar, jeho žena Katrín a společná kamarádka Líf se chtějí pustit do renovace domu, ale brzy se začnou dít divné věci. Na podlaze se objevují mokré šlápoty, někdo trousí po pokojích mořské mušle, ozývají se podivné zvuky. Mobily se jim záhadně vybijí a loď pro ně má přijet až za několik dní. Jiná cesta z oněch mrazivých pustin nevede. Jsou tu úplně sami. Nebo ne…?
V malém městečku na druhé straně fjordu vyšetřuje policistka Dagný spolu se svým kamarádem, psychiatrem Freyrem, sérii nepřirozených úmrtí. Stopa vede do zaprášených archivů s policejními složkami z minulého století. Jak by ale tehdejší zločiny mohly souviset s nedávným záhadným zmizením Freyrova malého syna?
Záhady se vrší jedna na druhou a pomalu se začínají propojovat do řetězce děsivých událostí. Příšerná pravda musí být odhalena. Mrtví si někdy pamatují víc, než bychom si přáli…

Pamatuji si vás všechny

Autorka: Yrsa Sigurdardóttir
Přeložil: Eduard Světlík

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-471-8
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Pamatuji si vás všechny vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Brutální vražda ženy odstartuje noční můru psycholožky Liz. Při pokusu pomoci odhalit vraha, se sama ocitá v ohrožení. Vyhraje bitvu ona nebo potenciální sériový vrah? Přečtěte si knihu Zemři se mnou, sestřičko a dozvíte se víc.

Ve svém bytě je brutálně zavražděna žena. Komisaři Georgu Stadlerovi tento nadmíru krutý a nelítostný zločin připomíná jeden nedávný případ. Že by sériový vrah? Nikdo z kolegů mu nevěří: Pachatele už přece mají. Komisař požádá o pomoc psycholožku Liz Montariovou, která se na sériové vrahy specializuje. Ta souhlasí, i když je sama ohrožena. Dostává totiž anonymy. Od někoho, kdo toho o ní hodně ví… Dojde k dalším vraždám a Liz se začíná ptát: Je to skutečně sériový vrah? Nebo si na něj někdo hraje?

Zemři se mnou, sestřičko

Autorka: Karen Sanderová
Přeložil: Jan Hlavička

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-7291-240-7
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Zemři se mnou, sestřičko vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.


Už vás mrazí? Zapojte se do našich aukcí, kde najdete i mnoho dalších knih.

Která z dnešních kriminálních knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘez
Jedna cesta, jedna žena, jeden vrah

Petterssonová, Vicki

Grada, 2015

zobrazit info o knizeZapadákov

Deaver, Jeffery

Domino, 2015

zobrazit info o knizeAnděl smrti

Sklář, Richard

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeNic není svaté

Lehane, Dennis

Epocha, 2015

zobrazit info o knizePamatuji si vás všechny

Sigurdardóttir, Yrsa

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeZemři se mnou, sestřičko

Sanderová, Karen

Pavel Dobrovský – BETA, 2015

Napsat komentář