Příběh vážný i humorný, oddechový i napínavý

Tom Rachman_Vzestup a pad mocnosti
Důmyslný román Vzestup a pád mocností Toma Rachmana vypráví o mladé ženě, která cestuje po světě s cílem pochopit svou záhadnou minulost a zjistit, proč se před lety stala obětí únosu.

Tooly Zylberbergová je Američanka a majitelka malého knihkupectví na velšském venkově. Pořád čte. Knihy jsou bezpečnější než lidé, kteří by se mohli ptát na její život. Ona by se o zvláštních událostech svého dětství totiž raději vůbec nezmiňovala. Jako malá byla unesena podivnou skupinou, zapletenou do zločinů od Asie přes Evropu po Spojené státy. Ale kdo byli její únosci? Proč vzali právě ji? Co doopravdy chtěli?
Byl mezi nimi Humphrey, ruský skrblík s vášní ke knihám; půvabná, ale výbušná Sarah, která do všeho vnášela chaos; a také Duncan a Fogg a pupkaté prase. A samozřejmě Venn, charismatický vůdce celé skupiny, jehož pohled na svět Tooly navždy změnil. Dokud najednou nezmizel.
O několik let později už Tooly nevěří, že by se někdy dozvěděla pravdu o svém životě. Ale když dostane od svého dávno ztraceného přítele z New Yorku překvapivé zprávy o starých tajemstvích, vydává se na cestu kolem světa, aby našla odpovědi.

 

Vzestup a pád mocností

Autor: Tom Rachman
Přeložil: Tomáš Kačer

Počet stran: 426
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-487-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vzestup a pád mocností vydalo nakladatelství Host.

 

Řekli o knize

Tohle je kniha pro knihomoly a milovníky skvělé prózy, kniha, kterou zhltnete za jediný víkend.

THE NEW REPUBLIC

Rachmanův druhý román je skvělá skládačka, překlenující čtvrt století, jejíž dílky jsou roztroušené po celém světě.

The Guardian

Stejně jako v románu Imperfekcionisté si Rachman vystačí s několika dobře vykreslenými postavami, kolem nichž se rozvíjí celý příběh, a s působivým výřezem historie.

New York Times

Vzestup a pád mocností má všechno, co má klasika mít – zajímavé a jedinečné postavy, přesvědčivý příběh a laserově ostrý pohled na lidstvo.

The Vancouver Sun

 

Tom Rachman

Tom Rachman (* 1974) je kanadsko-anglický spisovatel. Studoval filmovou vědu na univerzitě v Torontu a žurnalistiku na Kolumbijské univerzitě v New Yorku. Pracoval jako zahraniční dopisovatel tiskové agentury Associated Press v Římě, reportér v Indii a na Srí Lance a redaktor v pařížské redakci International Herald Tribune.
V roce 2010 mu vyšel první román Imperfekcionisté (česky Host 2013), který se dostal na osmé místo bestsellerů New York Times a byl přeložen do dvaceti pěti jazyků. Jeho druhý román Vzestup a pád mocností vyšel v roce 2014 a několik amerických časopisů ho zařadilo mezi nejlepší knihy roku.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVzestup a pád mocností

Rachman, Tom

Host, 2015

Napsat komentář