Vyhrajte první samostatný případ doktora Watsona

Krajinou-mrtvych-muzu-perex
Doktor Watson dříve asistoval při vyšetřování samotnému Sherlocku Holmesovi a nyní nastal čas, aby se do případu pustil sám. Jeho pozornému zraku neunikne žádný detail a to ani mezi hrůzami první světové války. I tam zjistí, když něco nehraje.

Vrah ze zákopů

V zákopech první světové války denně umírají tisíce mužů, jeden mrtvý navíc sotva koho překvapí. Až na to, že tohle tělo je plné bizarních ran, což neunikne pozornému zraku doktora Watsona, který dříve asistoval při vyšetřování samotnému Sherlocku Holmesovi.

Tvář mrtvého je zmodralá, čelisti sevřené v strašlivé grimase, oči vylézají z důlků, jako by spatřily cosi nepředstavitelně hrůzného. Něco tu nehraje! A to je teprve začátek.

Brzy se objeví další těla a je na Watsonovi, aby vypátral zákeřného vraha ze zákopů. Komu má důvěřovat? Kdo je nepřítel? A dokáže útočníka zastavit dřív, než znovu udeří? Uprostřed krvavé řeže, během válečného běsnění, jež trhá svět na kusy, musí Watson vystoupit ze stínu svého učitele a sám se vyřešit tajemství, k němuž ho dovedou záhadná úmrtí.

 

Krajinou mrtvých mužů

Autor: Robert Ryan

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Kateřina Kovářová
Počet stran: 456
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-259-0463-3

Přečtěte si více o knize Krajinou mrtvých mužů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Strážný přiskočil, zahradil dveře a stoupl si před plukovníka, aby ho kryl. Odměnou mu byla kulka v hrudi, která explodovala a zanechala po sobě hrozivý kráter. Když strážný padal, Watson popadl Churchilla za ruku, strhl ho zpátky do chodby a přes rameno zavolal na paní Gregsonovou, aby je následovala.
Když upustila kliku a vyběhla, na les přistála salva od baterie německých minometníků a couvala k věžičce, hluk s každou ranou vzrůstal, až to znělo jako nepřetržitá série úderů kladivem.
Nárazová vlna z miny velikosti železničního vagonu zasáhla paní Gregsonovou a vymrštila ji přes zápraží Watsonovi do náruče. Sesypali se v chodbě na hromadu.
Watson už byl zase na nohou, když se udály dvě věci: Crossley vyletěl do vzduchu a vymrštil se proti průčelí Somerset House, karoserie se při nárazu na okna a kamenné zdivo zkroutila a zmačkala, a pak jedna ze střel vytrhla kus zdiva ze spodní části věžičky kostelu Le Gheer. Bez ohledu na šrapnely a střepiny stál Watson ohromeně ve dveřích a pozoroval, jak se věž hroutí jako opilec, až padla jako podťatá do okolního lesa se zaduněním, které na okamžik přehlušilo salvu střel nepřátelského dělostřelectva. (str. 152)

 

Vyhrajte knihu Krajinou mrtvých mužů

V zákopech první světové války není o mrtvoly nouze, protože v nich denně umírají tisíce mužů, přesto se právě zde pouští doktor Watson do vyšetřování. Jeden z mrtvých je totiž jiný než ostatní a zdá se, že v případu jeho smrti něco nehraje. Kdo využívá válku, aby zamaskoval své vlastní hrozivé činy? A dokáže ho bystrý Watson odhalit dříve, než dojde k dalšímu záhadnému úmrtí? To už si pojďte přečíst sami. A nebojte se, i bez svého učitele Sherlocka Holmese dokáže doktor Watson brilantně vyšetřit nejeden zločin.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Krajinou mrtvých mužů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krajinou mrtvých mužů
probíhá od 28. listopadu do 11. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi romány Krajinou mrtvých mužů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrajinou mrtvých mužů

Ryan, Robert

Plus, 2015

Vyhrajte první samostatný případ doktora Watsona - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. jcerny napsal:

    Výhra dnes přišla. Přebal knihy ušmudlaný jak od …

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      To je nám moc líto, jen znovu podotýkám, že výhry rozesílají (až na jednu soutěž se Slovartem, u níž jsme malou část výher rozesílali my) nakladatelství. Nebude u knihy tentýž „problém“, jako zmiňuje roque v komentáři výše? Je obal opravdu špinavý, nebo se jedná o neobvyklé grafické pojetí obálky?

  2. roque napsal:

    Dobrý den,
    dnes mi přišla tato vyhraná knížka. Musím říci, že mě nejprve zarazilo, jak vypadal přebal. Jako poškozeně, umatlaně, malé fleky a tak. Ale pak jsem koukla na internet a vypadá to, že to tak má být, že to už tak bylo vytištěno. :D To jsem tedy ještě u žádné knížky neviděla.
    Díky

  3. jcerny napsal:

    Dobrý den,
    stále čekám na výhru z poloviny prosince.
    Díky.

  4. Kalika Kalika napsal:

    Právě jsem komunikovala s p.Jakubem Novákem z Albatrosu ohledně výhry knihy Krajinou mrtvých mužů. Jak jste mě p.Badinová odpověděla, že knihu má odeslat Albatros, jejich odpověď byla, že je to věc vyhlašovatele soutěže – tedy vás. Kniha mě nepřišla, nevím proč. Tipování bylo ukončeno kolem 11.12.2015.

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den, byla jste mylně informována. Výhry v soutěžích s námi skutečně rozesílá přímo Albatros Media. Je mi líto, že nám nevěříte, ale asi s tím nic nenaděláme. PR manažerka, s níž komunikujeme, nám odeslání výher potvrdila naposledy minulý pátek a výhry měly být rozeslány toto pondělí. Pokud se tak nestalo a výherci své výhry do konce týdne neobdrží, budeme PR manažerku opět kontaktovat. Je ale snad pochopitelné, že pokud soutěž skončila před svátky (jistý čas trvá také její vyhodnocení a odeslání výsledků do nakladatelství) a v lednu probíhají v nakladatelstvích inventury a lidé jsou zavaleni prací, musíte na svou výhru počkat. Je-li Vám čekání dlouhé a knihy se nemůžete dočkat, můžete si ji zakoupit. Dovoluji si také upozornit na naše Pravidla soutěží a poslední dva body Obecných pravidel.

  5. Kalika Kalika napsal:

    Dobrý den, ozývám se podruhé, že kniha KRAJINOU MRTVÝCH MUŽŮ kterou jsem před více než měsícem ve vaší soutěži vyhrála nepřišla. Můžete kontaktovat Albatros, který měl výhru zaslat? Děkuji.

Napsat komentář