Autobiografický příběh o životě a víře z prostředí ruských gulagů

On-mne-vede
Příběh Waltera Ciszka, polského jezuity, je zpovědí silného člověka, který nepodlehl útlaku tyranie. Přežil druhou světovou válku i vězení na Sibiři, aby se po dlouhých třiadvaceti letech mohl vrátit zase domů. Začtěte se do mrazivého díla se šťastným koncem.

Walter Ciszek již popsal svou zkušenost ze sibiřských gulagů v knize S Bohem v Rusku. Po jejím vydání mu čtenáři často kladli otázku: „Jak jste to mohl přežít?“ Ve své druhé knize se tedy opět ohlíží za tím, co zakusil, a vydává svědectví o své víře a o mocném působení Boží prozřetelnosti.

On mne vede

Autor: Walter Ciszek

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7450-192-0
Doporučená cena: 315 Kč

 

Knihu On mne vede vydalo nakladatelství Paulínky.

Nezapomeňte si přečíst více informací také o knize S Bohem v Rusku, pomyslným prvním dílem této autobiografie.

 

Ukázka z knihy

Byl 12. říjen 1963, když jsem přistál na newyorském letišti Idlewild – po třiadvaceti letech strávených v Sovětském svazu, a to převážně ve vězení nebo v koncentračních pracovních táborech na Sibiří.

Podle názoru některých přátel a příbuzných, kteří byli tehdy na místě, jsem vystoupil z letadla BOAC číslo letu 501 jako nějaký nový Kolumbus, který má znovu objevit Ameriku a začít opět žít jako svobodný člověk. Já sám jsem však takový pocit neměl. Nevěděl jsem také, že už v roce 1947 jsem byl úředně prohlášen za mrtvého a že mí jezuitští spolubratři sloužili mše svaté za pokoj mé duše, protože se domnívali, že jsem zemřel v sovětském žaláři. Ovládl mě jen prostý pocit vděčnosti k Bohu, že byl celá ta léta mou oporou a že mne ve své prozřetelnosti dovedl nakonec domů. (str. 9)

Ve čtení ukázky, kterou pro vás nakladatelství připravilo, můžete pokračovat pod následujícím odkazem.

 

O autorovi

Walter Ciszek (1904–1984) se narodil v rodině polských emigrantů. Po vstupu k jezuitům se přihlásil k misijní práci v Rusku a přijal východní obřad. Když vypukla II. světová válka, byl právě v polské oblasti obsazené Rudou armádou. V roce 1940 byl zatčen a dalších 23 let vězněn sovětským režimem, z toho 15 let na Sibiři. Teprve v roce 1963 se mohl vrátit do Spojených států, výměnou za dva sovětské agenty. O své životní zkušenosti napsal dvě knihy.

Zdroj informací o autorovi: Paulínky


Paulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOn mne vede

Ciszek, Walter

Paulínky, 2015

Napsat komentář