Zkraťte si cestování napínavým poslechem od One Hot Book

Divka_ve_vlaku_3D_OneHotBook
Existovala-li někdy perfektní audiokniha na poslech do vlaku, pak jí musí být právě Dívka ve vlaku. To však není dáno názvem tohoto bestsellerového románu, jak by se mohlo zdát. Audio verzi knihy, která smetla světové žebříčky, nám přináší nakladatelství One Hot Book.

Lucie Pernetová

Lucie Pernetová

Jak již bylo předesláno, poslech tohoto příběhu může být pouze umocněn, činí-li tak čtenář ve vlaku. Hlavní osou příběhu tvoří totiž cesty vlakem hlavní hrdinky, na nichž přemítá o osudech lidí, které se jí mihotají před očima. Možná to vůbec nezní atraktivně, ale napínavosti rozhodně dodává nesourodost tří vypravěček, kterým propůjčily hlas krásné dámy české herecké scény. Jednou z žen, skrze kterou se začne příběh rozplétat, či leckdy zaplétat, je právě Rachel, jejíž role se na audio nahrávce zhostila Petra Špalková. Autorka knihy Paula Hawkinsová si je nesmírně jistá v kramflecích, když přijde na vzájemné proplétání příběhových linií, a elegantně skáče nejen od vypravěčky k vypravěčce, ale stejně sebevědomě se pohybuje i v časových rovinách. K Rachel velice rychle přibude šťastně zamilovaná Anna, kterou namluvila Lucie Pernetová. Třetí hrdinkou tohoto temného a nepředvídatelného příběhu je Megan, které propůjčila svůj hlas Tereza Bebarová.

Petra Špalková

Petra Špalková

Valná většina recenzí si neodpustila srovnání s dalším světovým bestsellerem, za nímž také stojí žena. Ačkoliv se nedá popřít, že Zmizelá sdílí určitou podobnost právě s Dívkou ve vlaku, jedná se víceméně o lenost kritiků, házejících napínavou tvorbu z pera žen do jednoho pytle. Dívka ve vlaku je záležitostí ryze britskou, na rozdíl od její možná tak vzdálené americké Zmizelé sestřenice.

Ať už dojíždíte za prací, či jen rádi cestujete všemožnými dopravními prostředky a nečiníte tak rádi potichu, právě tato audiokniha by se mohla stát vaším novým, záhadným, nicméně věrným společníkem na cesty.

Tereza Bebarová

Tereza Bebarová

Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku a trhá rekordy v rychlosti prodeje, vychází česky v audiu o 14 dní dříve než tištěná kniha!
Vypráví příběh Rachel, která dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den vlak na chvíli zastaví u návěstidla a umožňuje jí letmý do soukromí mladého páru. Postupem času začíná mít pasažérka pocit, jako by ty dva znala – dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednou však zahlédne něco, co ji šokuje, a krátce nato se dozví, že „její Jess“ se pohřešuje. Má se obrátit na policii? Problém totiž je, že Rachel není zrovna věrohodná svědkyně. Občas si události nepamatuje moc přesně. Navíc, tohle není tak docela její příběh. Je to i příběh Megan a Anny. A je docela dost zamotaný.

Poslechněte si téměř osmiminutovou ukázku, kterou štědře poskytlo právě One Hot Book nakladatelství.

 

Dívka ve vlaku [Audio na CD]

divka-ve-vlaku-obalka-cdAutorka: Paula Hawkinsová

Vazba: CD
ISBN: 8594169480787
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Audioknihu Dívka ve vlaku vydalo nakladatelství One Hot Book.

 

Paula Hawkinsová

paula_hawkinsse narodila a vyrůstala v Zimbabwe, než se v roce 1989 přestěhovala do Londýna, kde žije dodnes. Studovala filozofii, politologii a ekonomii na univerzitě v Oxfordu a 15 let pracovala jako novinářka (např. pro londýnský deník Times). V roce 2009 začala pod pseudonymem Amy Silver psát humoristické romance, v současnosti se ale začala věnovat temnějším stránkám lidské duše. Její první román z tohoto ranku Dívka ve vlaku je přirovnáván k dílům Alfreda Hitchcocka nebo ke Zmizelé od Gillian Flynn a záhy se stal literární senzací roku 2015.

(Info a fotografie převzaty ze stránek nakladatelství One Hot Book.)


Nakladatelství One Hot Book vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka ve vlaku [Audio na CD]

Hawkinsová, Paula

OneHotBook, 2015

Napsat komentář