Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. listopadu 2015

192_big
Listopad se překulil do druhé půli a zima i Vánoce se rychle blíží. A pokud jste takoví nadšenci, že již sháníte dárky (někteří takoví opravdu existují), můžete koupit některou ze zajímavých knih, které se budou tento týden křtít. Chybět ale opět nebudou ani autogramiády.

Ve středu 18. listopadu proběhne v Praze křest nové knihy Richarda Skláře Anděl smrti. Hlavní hrdinku Bo již můžete znát z autorovy předchozí knihy Vila na Sadové. Jedná se o ženu s divokou minulostí a výcvikem ve speciálních jednotkách ministerstva vnitra. A i když je to skvěle placená realitní makléřka, rozjíždí i tentokrát šokující pátrání, ve kterém nechybí napětí a zvraty, které byste nečekali. Křest knihy se uskuteční ve vinotéce U Vavrysů od 16 hodin.

Pokud máte rádi historickou literaturu a nemáte to daleko do Vyškova, pak máme pozvánku přímo pro vás. V Knihovně Karla Dvořáčka se ve středu 18. listopadu uskuteční již tradiční Literární čaj o páté. Tématem listopadového setkání bude právě historická literatura. Na úvod pronese několik encyklopedických dat předsedkyně Klubu přátel Knihovny Karla Dvořáčka Mgr. Libuše Procházková. Následovat pak bude (samozřejmě s občerstvením) beseda o knihách, které máte rádi. Knihy si můžete vzít i s sebou a doporučit je dál.

Ve čtvrtek 19. listopadu se od 16 hodin budete moci v Olomouci v Domě knihy Knihcentrum zúčastnit besedy, která je připravená pro všechny, kdo se potýkají s problémy samoživitelství. Během akce bude představena kniha Jak přežít první (k)rok. Odpoledne se zúčastní Mgr. Daniela Brůhová (sepsala příběhy žen v knize), Mgr. Kamila Šaffková (koordinátorka programu psychosociální pomoci a podporovaného bydlení), Veronika Richtrová (koordinátorka programu psychosociální pomoci a podporovaného bydlení), PhDr. Jiří Novák (psycholog) a Mgr. Markéta Rozehnalová (právník s odborností rodinné právo, exekuce).

Ve čtvrtek proběhne také křest sbírky básní Martina Reinera, který se po dvaceti letech vrací k poezii. Kniha Nové decimy se bude křtít v Brně, v Kabaretu Špaček od 19 hodin. Finanční prostředky potřebné k vydání tohoto díla byly získány předprodejem zatím nevydané knihy. Takto objednané knihy budou přispěvatelům rozeslány domů a všechny budou opatřeny podpisem autora.  Sbírka, na kterou přispěl i Michal Viewegh, je doplněná krátkými komentáři autora.

Poslední pozvánka je na pátek 20. listopadu. V Praze se uskuteční setkání autorů slavné série JFK. Letos se totiž slaví její již 10. výročí a zároveň vydání 35. dílu. Setkání a následná autogramiáda proběhnou od 17:30 hodinknihkupectví Neoluxor Quadrio.
Účast přislíbili Miroslav Žamboch, Jiří W. Procházka, Karolina Francová, Vlado Ríša, Františka Vrbenská, Josef Pecinovský, Míla Linc, Zbyněk Holub, Jan Kotouč, Petr Totek, Julie Nováková, Libor Machala, Jaromír Vykoukal Václava Molcarová.

Zajímají vás další literární akce?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář