Čtení pro malé dobrodruhy

ctenideti
Rádi byste, aby váš malý dobrodruh našel pod stromečkem poutavou knížku, ale žádná vás nenapadá? Zkuste si pročíst dnešní tipy, kde si na své přijdou milovníci fantastických říší, počítačových her nebo třeba fanoušci kultovního seriálu

Počítačová hra Minecraft se v průběhu let stala fenoménem, který zasáhl tisíce fanoušků! První z dnes představovaných knih vypráví příběh zarytého hráče Minecraftu, který se nešťastnou náhodou ocitne ve své milované hře a musí čelit všemu, čemu se dosud bránil jen pomocí klávesnice!

Overworld útočí

Autor: Mark Cheverton
Přeložil: Ondřej Kronich

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7425-275-4
Doporučená cena: 179 Kč

Malý kluk, který si nechá říkat Gameknight, miluje počítačovou hru Minecraft víc než cokoliv na světě. A neméně rád vítězí; ať to stojí, co to stojí. Obehrává ostatní hráče, přechytračuje nestvůry, ničí vesnice jen tak pro zábavu. A když věci nejdou, jak si přeje, pomůže si klidně nějakým tím drobným podvůdkem. Vždyť účel světí prostředky, nebo ne? Všechno se ovšem změní, když se Gameknight nešťastnou náhodou pomocí otcova digitalizéru ocitne přímo ve hře. Najednou zjišťuje, že se její pravidla docela změnila. V této hře jde skutečně o život. Gameknight musí zapátrat hluboko ve svém nitru, sebrat všechnu odvahu a postavit se stvůrám, které hrozí zničit nejen svět Minecraftu, ale i ten náš vlastní. A má na to jen jeden pokus. Hra začíná!

Knihu Overworld útočí vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy Overworld útočí

Gameknight vytáhl meč a rozběhl se na otevřené prostranství. Jen, co ho dva pavouci spatřili, vyrazili za ním, a nyní se ke zvukům pronásledování přidal zvuk tupohlavého zombíka. (str. 3)

Chcete si přečíst více? Podívejte se na ukázku na webu nakladatelství.

————————————————

Další z unikátních a neopakovatelných dobrodružství Doctora Who a jeho společnice Clary se dočkalo své knižní podoby. Ani tentokrát nebude čtenáři chybět humor, akce, napětí a samozřejmě magická Tardis!

Doctor Who: Silueta

Autor: Justin Richards
Přeložil: Tomáš Oakland

Počet stran: 228
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-855-9
Doporučená cena: 278 Kč

Když je v zamčené pracovně nalezeno mrtvé tělo jistého Marlowa Hapwortha, je zřejmé, že si s touto záhadou může poradit leda Velký detektiv – Madam Vastra.
Z boxera Ricka Bellamyho vysála jakási osoba v oblečení pohřebáka veškerý život. A to rozezlí Sontarana Straxe.
Karneval kuriozit, shluk bizarních, ale poutavých atrakcí, a také místo, kam se Jenny Flintová vydá hledat odpovědi.
Ale co mají všechny tyto příhody společného? A co s tím má co do činění bohatý průmyslník Orestes Milton? Doktor s Clarou se přidají k lovu a brzy se ocitnou ve změti událostí, kde nic není tím, čím se jeví být.

Knihu Doctor Who: Silueta vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy Doctor Who: Silueta

„Ne, artušovská doba je špatný čas. Smradlavý, špinavý a nebezpečný. A navíc…“ Otočil se zpět ke konzoli, zahleděl na monitor a podepřel si bradu dlaní. (str. 22)

Delší ukázka je k dispozici na webu nakladatelství.

————————————————

Další kniha s sebou přináší mýtický svět fantastického království Toronie čekajícího na osvobození od brutálního panovníka. Osud určil třem sourozencům, rozděleným při narození, aby se ujali trůnu a svrhli tyrana a dobrý kouzelník Melichor aby tomu napomohl. V prvním díle ságy Koruna tří ožívá svět nadpřirozených tvorů, kouzel a dech beroucích dobrodružství!

Koruna tří: Prokletý král

Autor: J.D. Rinehart
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 324
Vazba: vázaná
Formát: 145×212 mm
ISBN: 978-80-7491-512-3
Doporučená cena: 299 Kč

První díl dobrodružné fantasy trilogie Koruna tří. Trojčata jsou předurčena vládnout Toronii. Cesta k trůnu je však dlouhá a krvavá Toronii, říši tří království, vládne železnou rukou krutý a nelítostný král Brutan. Zubožená země, po staletí zmítaná válkou, upíná všechny své naděje k dávnému proroctví, že se králi narodí trojčata, která ho zabijí a společně pak nastoupí na trůn. Tehdy v Toronii znovu zavládne mír. Když na nebi vyjdou tři nové hvězdy, ohlašující naplnění předpovědi, trojčata se skutečně narodí. Naštěstí se kouzelníku Melchiorovi podaří děti před Brutanem včas ukrýt. Sourozenci pak po třináct let žijí v utajení, každý v jiném koutě země, aniž vědí jeden o druhém. Tarlan, který dokáže mluvit se zvířaty, hadí muž Galf a neohrožená vůdkyně Elodie. Strhující fantasy o síle osudu a touze po moci. Hra o trůny pro mladší čtenáře.

korunatri

Knihu Koruna tří: Prokletý král vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy Koruna tří: Prokletý král

A pokud se opět shledají, společně se ujmou trůnu. Melichor ztěžka dusal zpátky po cestě vedoucí k hradu. Než prošel brankou dovnitř, zastavil se a na okamžik zvedl pohled k nebi. Většina hvězd už dávno zbledla, ale tři se ještě třpytily na ranní obloze. „Toronie nemá jinou naději než vás,“ zašeptal čaroděj a zmizel uvnitř hradu. (str. 17)

Zaujala vás kniha? Pročtěte si delší ukázku!

————————————————

Jako poslední vám představíme třetí díl ze série o Denisovi, známém rošťákovi. Tentokrát se do dalších neplech vrhá s jasným cílem – být prvním, kdo se sveze na nejlepší horské dráze světa a nic ho od tohoto rozhodnutí neodradí, ani jeho obávaný úhlavní nepřítel!

Postrach Denis si vede deník 3

Autor: Steven Butler
Přeložil: Petr Štádler

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7391-911-5
Doporučená cena: 199 Kč

Ve třetím dílu deníku známého rošťáka Denise se dočteme, že městečko Bugrburg čeká v létě náramná událost: v zábavním parku se otevře největší, nejklikatější a nejrychlejší horská dráha světa, hrůzná Blinkometa! A aby toho nebylo málo, postrach Denis by se na ní dokonce mohl svézt jako první. Má to ovšem háček – v ďábelsky záludné soutěži musí zvítězit nad úhlavním nepřítelem Walterem… a taky vyzrát na hordu dalších nepřejícných měkkoňů!

postrachdenis

POSTRACHDENIS2

 

Knihu Postrach Denis si vede deník 3 vydalo nakladatelství Slovart.

Další díly edice:

postrachdenisdenik    postrachdenisbitva

Projděte si více z knihy!


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOverworld útočí
Gameknight999 sága – Kniha první

Cheverton, Mark

Epocha, 2015

zobrazit info o knizeDoctor Who: Silueta

Richards, Justin

Jota, 2015

zobrazit info o knizeKoruna tří: Prokletý král

Rinehart, J.D.

Host, 2015

zobrazit info o knizePostrach Denis si vede deník 3
Velehorská dráha

Butler, Steven

Slovart, 2015

Napsat komentář