Zahrajte si o román, který vás možná zneklidní

Kruh-perex
Společnost Circle se navenek jeví jako nejlepší možný zaměstnavatel. I zaměstnanci jsou sebevědomí, dokonale oblečení a drží spolu. Mae Hollandová, která právě nastoupila, je z toho tak okouzlena, že nemá čas si všímat, jak se odcizila světu venku.

Právo na soukromí

Soukromí je zločin! Přinejmenším v Circlu.

Mae Hollandová získala práci v Circlu, nejsilnější internetové společnosti na světě, a nemůže uvěřit svému štěstí. Otevřely se jí tím nejen dveře do světa milých a pracovitých lidí, ale i sportovních klubů, skvělých restaurací a luxusu. Zaměstnanci Circlu používají nejmodernější technické vymoženosti, nosí nejkvalitnější oblečení, stojí u zrodu nových trendů a dokážou svými nápady a oddaností obrátit běh světových událostí k lepšímu. Navíc ve všech situacích drží pospolu a o každém svém kroku se informují na sociálních sítích.

Mae tak víří v kruhu pracovních povinností, virtuálního přátelství, rostoucí sebedůvěry a stále větší zodpovědnosti a ani si nevšimne, jak se vzdaluje běžnému kontaktu s rodiči a přáteli…

Opravdu chceme jeden o druhém vědět všechno, nebo je to na škodu? Máme ve světě sdílení informací ještě právo na tajemství a soukromí?

 

Kruh

Autor: Dave Eggers

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Petr Eliáš
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-259-0431-2

Přečtěte si více o knize Kruh, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Za málo,“ utrousila Annie. „Mrzí mě, že jsi v Péči o zákazníky. Vím, že to zní mizerně, ale začínala tam polovička lidí, kteří tu něco znamenají. Věříš mi?“
„Věřím.“
„To je dobře, je to totiž pravda.“
Vyšly z galerie do kantýny v druhém patře – „Skleněná jídelna, zní to hrozně, já vím,“ poznamenala Annie –, navržené tak, že zaměstnanci jedli v devíti různých patrech, přičemž veškeré stěny i podlahy byly ze skla. Na první pohled se zdálo, že tu obědvá stovka lidí vznášejících se ve vzduchu.
Pokračovaly skrz Půjčovnu, kde si mohl každý zaměstnanec zdarma půjčit všechno od kola přes dalekohled po rogalo, směrem k akváriu, které vymyslel jeden ze zakladatelů firmy. Zastavily se před nádrží, která jim sahala až po hlavu. Uvnitř bez zjevného důvodu nebo systému pomalu stoupaly a klesaly přízračné medúzy.
„Budu tě sledovat,“ prohlásila Annie, „a vždycky, když uděláš něco skvělého, postarám se, aby se to všichni dozvěděli a tys tu nemusela trčet moc dlouho. Na postup se tu dá celkem spolehnout, a jak víš, na nové pozice hledáme lidi téměř bez výjimky interně. Takže se snaž, moc nevystrkuj bradu a budeš čubrnět, jak rychle se posuneš z Péče o zákazníky k něčemu vypečenějšímu.“ (str. 23)

 

O autorovi

Dave Eggers (1970) se českým čtenářům představil velmi úspěšným autobiografickým debutem Srdceryvné dílo ohromujícího génia (A Heartbreaking Work of Staggering Genius, česky 2002). Ve svých románech a povídkách se nebojí dotýkat aktuálních společenských témat, jako jsou lidská práva, role sociálních médií či ztráta anonymity. Hledáním svého místa a identity v globalizovaném světě se zabýval i jeho román Hologram pro krále (2014), podle nějž v současné době Tom Tykwer natáčí film s Tomem Hanksem v hlavní roli.
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Kruh

Mae Hollandové je čtyřiadvacet, stále splácí studentskou půjčku a navíc má nemocného tatínka. Zdá se jí, že nic nevychází, tak jak by chtěla, ovšem jen do okamžiku, kdy ji o dva roky starší kamarádka Annie přesvědčí, aby se ucházela o místo u společnosti Circle. Tato firma je vnímána jako prestižní zaměstnavatel a Mae se podaří získat místo na zákaznické podpoře s šancí na povýšení. Mae se proto rozhodne dřít a zapadnout mezi ostatní kolegy za každou cenu. V její honbě za úspěchem si však ani nevšimne, jak rychle se vzdaluje všem, které měla ráda.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kruh vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kruh
probíhá od 2. do 15. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Kruh

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKruh

Eggers, Dave

Plus, 2015

Napsat komentář