Pokračování Deníčku moderního fotra

DSC_0784
Dominik Landsman představil v Paláci knih Luxor již svou druhou knihu. Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to vrátil na dětech je pokračováním Dominikovy prvotiny o životě muže na mateřské dovolené. 

Čeněk už od prvního dílu trochu povyrostl, to ale neznamená, že to má jeho otec teď jednodušší, skoro se zdá, že naopak.

Dominik Landsman dorazil na křest své nové knihy spolu hercem a dabérem Filipem Švarcem a redaktorkou Annou Urbanovou. Působil velmi přirozeně, jako by si jen na chviličku odskočil od svého malého syna a hned se zas chystal zpět. Přestože většina návštěvníků měla hned od samého začátku akce na rtech drobný úsměv, sám autor s ním poměrně šetřil.

Na otázku moderátorky, na co se v poslední době Dominik nejvíce těšil, odpověděl, že na časový posun, od kterého si sliboval, že by mohl Čeněk o hodinu déle spát. Ten ho ale zklamal, jelikož spí ještě o hodinu méně. Proto se jeho otec upnul k dalšímu zlomovému bodu, který bude následovat už za pár dní, a sice že Čeněk půjde do školky. Tak si také autor představuje svůj ideální den. Když je dítě ve školce nebo u babičky. Sám by si s volným časem poradil jednoduše, celý by ho prospal.

DSC_0745

Filip Švarc a Dominik Landsman

Rozdíl mezi Deníčkem moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti a jeho pokračováním vidí zejména v tom, že na celé rodičovství již abdikoval a spousta věcí je mu už jedno. Navíc teď si Čeňka do své péče přebere stát, takže svou práci již úspěšně odvedl. Dokonce za celou dobu své mateřské dovolené (autora nijak nepohoršuje, že se i v jeho případě hovoří o mateřské) nezaznamenal natolik velkou krizi, že by si s ní nevěděl rady. Když bylo nejhůř, šel si zakouřit. Jak moc bylo zle, se tak měřitelně odráželo na počtu vykouřených cigaret.

Po krátkém rozhovoru s autorem se ujal slova Filip Švarc a přečetl úryvek z kapitoly Neštovicová párty, kdy se byl Čeněk spolu se svými rodiči nechat nakazit neštovicemi. Filip Švarc však neskončil pouze u této krátké ukázky, ale od příštího týdne bude nahrávat audioknihu Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to vrátil na dětech. Na tuto práci se velmi těší, i když ví, že to nebude jednoduché. Není snadné se při čtení nesmát, ale zase si nechce knihu načítat dopředu, aby jeho vyjádření bylo autentické.

DSC_0781

Na téma nového přírůstku do rodiny se tvářil Dominik Landsman poměrně překvapeně. Prý v nejbližší době nic takového nečeká. Dokonce ani nemá touhu psát třetí díl Deníčku moderního fotra, protože si všiml, že velké peníze jsou v kuchařkách. On sice vařit moc neumí, ale prý to vymyslí, jak z toho přeci jen nějakou korunu dostat.

Před samotným křtem knihy a následnou autogramiádou odpověděl ještě na otázku, v čem je dobrý. Neskromně podotkl, že hodně dobrý je v chození na ryby a je taky dobrý táta a dobrá máma.  Na pískoviště ale s Čeňkem nechodí, když je obsazené. Zajdou tam pouze v noci, kdy je už volno a nikdo je neruší.

DSC_0794

Zleva: Filip Švarc, Dominik Landsman a Anna Urbanová

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeníček moderního fotra 2
aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech

Landsman, Dominik

Ikar, 2015

Napsat komentář