Zaměřeno na ženské hrdinky

zeny
Dnešní tipy jsou, jak napovídá samotný název článku, zaměřeny na něžné pohlaví, které se však nevyznačuje nižší odolností. Představíme vám čtyři knihy  s charakterově odlišnými hrdinkami vyrovnávajícími se s různými nástrahami osudu.

Jste přesvědčena o tom, že znáte vlastního manžela? To byla Hannah taky, aspoň do okamžiku, než její muž zmizel a před ní se začalo odkrývat jedno tajemství za druhým…

Než jsme se poznali

Autorka: Lucie Whitehouseová
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7306-770-0
Doporučená cena: 329 Kč

Hannah se nikdy nechtěla citově vázat, ale pak potkala Marka, dokonalého muže, se kterým závazky najednou nevypadaly tak děsivě. Následovala svatba a osm měsíců pohádkového soužití… po kterých se Mark najednou nevrátil ze služební cesty. Hannah, která se kvůli němu vzdala úspěšné kariéry, začíná pátrat a z minulosti se vynořují nečekaná tajemství. Spletla se, když si myslela, že o člověku, s nímž se rozhodla strávit život, ví všechno. Musí se ptát, jaký Mark vlastně byl, než se poznali…

Knihu Než jsme se poznali vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy Než jsme se poznali

Vytočila jeho číslo. Hovor spadl přímo do hlasové schránky a Hannah zavěsila. Nestávalo se mu, že by zmeškal let, ale možná se mu to tentokrát stalo. Třeba mu uletěl spoj a on se dostal až do dalšího. Už to jednou udělal, když se vracel z Toronta do New Yorku. Znovu se podívala na monitory. Jeho let už se na nich ani nezobrazoval. (str. 12)

 

Zaujala vás kniha? Podívejte se na stránky nakladatele a přečtěte si delší ukázku!

————————————————

V další knize poznáme dvě kamarádky. Jedna si dokázala vybudovat kariéru, druhá má zase rodinu. Ale co se stane, když se jejich role vymění? Emílie, máma od rodiny, hledá cestu z manželského stereotypu, Morgan, která se dokázala prosadit v reklamní agentuře, se najednou ocitá ve víru ranních nevolností, návštěv gynekologa a s vidinou toho, že právě z ní bude máma…

Nanejvýš čtyři hodiny spánku

Autorka: Marlene Schiappa
Přeložila: Nela Knapová

Počet stran: 248
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3616-0
Doporučená cena: 259 Kč

Dvě ženy na prahu třicítky. Jedna si buduje kariéru v reklamní agentuře, druhá je na mateřské dovolené. Jedna žije v moderním bytě v Paříži, druhá v domku na předměstí. Jedna drží dietu, druhá už kila navíc nepočítá. Morgan a Emílie. Dvě dávné kamarádky, které k sobě po čase opět najdou cestu. Netrvá dlouho a jejich role se vymění. Morgan otěhotní a nezbývá jí než řešit věčné dilema úspěšných žen – kariéra versus dítě. Prožívá hektiku těhotenství spojenou s výběrem vhodné porodnice, sháněním volného místa v jeslích, nepříjemnými kontrolami u gynekoložky. Bojuje s nevolnostmi v práci a prožívá obavy z budoucnosti. Emilie se zase z domácího života snaží utéct, hledá práci, zvažuje rozvod a prožívá románek s přitažlivým hasičem. Pomůže Morgan Emílii s návratem do světa pracujících? A usnadní Emílie Morgan vstup do světa matek?

Knihu Nanejvýš čtyři hodiny spánku vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy Nanejvýš čtyři hodiny spánku

Kolikrát jsem mu vyprávěla o tom podniku na Place des Épars? Stačilo by zvednout telefon, aby zarezervoval stůl a v Chartres bychom byli za půl hodiny Dokonce jsem z jednoho časopisu vystřihla recenzi a zastrčila ji pod magnet na lednici mezi dceřin rozpis kroužků, můj jídelníček v rámci Dukanovy diety a lístek, abych nezapomněla koupit Ibuprofen. Zdálo se mi to dostatečně výmluvné. (str. 7)

 

Delší ukázku si můžete přečíst na webu nakladatele.

————————————————

Někdy chcete změnit svůj život a potřebujete ten správný impuls. A někdy je tím impulsem deník z roku 1907 zašitý v rukávníku! Jedna z hlavních hrdinek tohoto příběhu si snažila vybudovat kariéru v Americe na počátku 20. století, druhá hrdinka se v současnosti pokouší najít své místo i pravou lásku. Pohnuté osudy obou žen se propojují a paralelně vytváří obraz plný životních úskalí, nadhledu i touze po uznání a lásce.

Butik Astor Place

Autorka: Stephanie Lehmannová
Přeložila: Eva Fuxová

Počet stran: 386
Vazba: vázaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7359-464-0
Doporučená cena: 349 Kč

Obyčejný deník dokáže zamotat celý život. Amanda Rosenbloomová vlastní butik na Astor Place v New Yorku a její největší vášní je probírat se hromadami retro oblečení, v nichž občas narazí na opravdový poklad. Její poslední úlovek ale nemá podobu originálního kousku známého návrháře, tentokrát je to deník, pečlivě zašitý v rukávníku. Číst cizí zápisky se Amandě zpočátku příčí, ale postupem doby ji příběh autorky deníčku Olive zcela pohltí a nakonec jí úplně změní život. Deníkové zápisky pocházejí z roku 1907, kdy Olive Westcottová přichází na Manhattan, aby si splnila sen – stala se nákupčí ve velkém obchodním domě. Neblahý osud ji právě svrhl ze společenských výšin až na samé dno, ale duchem svobodná mladá žena je rozhodnutá bojovat o důstojné uplatnění v životě. Jenže New York počátku 20. století nezávislým ženám moc nepřeje. Stále jsou považovány pouze za mužův doplněk, v restauraci mají vyčleněné stoly a chodit do zaměstnání rozhodně není běžné. Amanda postupně rozkrývá Olivin příběh plný nečekaných zvratů, chvílemi se pouští až do detektivního pátrání. To vše je pro ni impulsem, aby i ona udělala zásadní změny. V podnikání se jí daří, ale osobní život už dlouho nestojí za nic. Touží po plnohodnotném vztahu, který jí její ženatý přítel nemůže nabídnout. A to je ta správná chvíle, aby jí vstoupil do života nový muž. Už ji ani nepřekvapí, že i tohle setkání má „na svědomí“ Olive… Přes propast jednoho století se propojí životy dvou mladých žen, které bojují o své místo na slunci. Nepřízeň osudu jim pomáhají překonat nadhled, smysl pro humor, síla osobnosti a v neposlední řadě i láska. I když musejí dělat spoustu kompromisů, žijí tak, jak si to vysnily. A překvapivé vyústění naznačuje, že jejich pouto je silnější, než se původně zdálo.

Knihu Butik Astor Place vydalo nakladatelství Metafora.

 

 ————————————————

„Ohromující a mrazivě skutečné.“
– Publishers Weekly

Poslední kniha, kterou vám představíme, vypráví o fascinujícím světě internetových médií, ale také o ztrátě soukromí a o tom, zda skutečné lidské vazby lze vyměnit za luxusní večírky, drahé šaty a nejnovější techniku.

Kruh

Autor: Dave Eggers
Přeložil:  Petr Eliáš

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-259-0431-2
Doporučená cena: 349 Kč

Mae Hollandová získala práci v Circlu, nejsilnější internetové společnosti na světě, a nemůže uvěřit svému štěstí. Otevřely se jí tím nejen dveře do světa milých a pracovitých lidí, ale i sportovních klubů, skvělých restaurací a luxusu. Zaměstnanci Circlu používají nejmodernější technické vymoženosti, nosí nejkvalitnější oblečení, stojí u zrodu nových trendů a dokážou svými nápady a oddaností obrátit běh světových událostí k lepšímu. Navíc ve všech situacích drží pospolu a o každém svém kroku se informují na sociálních sítích. Mae tak víří v kruhu pracovních povinností, virtuálního přátelství, rostoucí sebedůvěry a stále větší zodpovědnosti a ani si nevšimne, jak se vzdaluje běžnému kontaktu s rodiči a přáteli… Opravdu chceme jeden o druhém vědět všechno, nebo je to na škodu? Máme ve světě sdílení informací ještě právo na tajemství a soukromí?

Knihu Kruh vydalo nakladatelství Plus.

Ukázka z knihy Kruh

Mae vyšla za Renatou z atria. Na trávníku pod strakatým světlem seděla na umělém návršíčku mladá dvojice. V ruce měli jakýsi průhledný tablet a o čemsi zapáleně diskutovali. „Budeš sedět tamhle v Renesanci,“ řekla Renata a ukázala přes trávník k budově ze skla a zoxidované mědi. „Tam pracují všichni z Péče o zákazníky. Už jsi tu někdy byla?“ Mae přikývla. „Byla. Hned několikrát, ale v téhle budově ještě ne.“ „Takže jsi viděla bazén a sportoviště.“ Renata mávla rukou k modrému rovnoběžníku a zkosené budově tělocvičny za ním. „Tamhle se cvičí jóga, crossfit, pilates, můžeš si tam zajít na masáž nebo na spinning. Na spinning prý chodíš, ne? Vzadu je hřiště na bocciu a nově i na tetherball. Hned za trávníkem je bufet…“ Renata ukázala na svěže zelenou plochu, kde se slunilo několik lidí v kalhotách, košilích a kostýmcích. „A už jsme tady.“ Stály před Renesancí, další budovou s dvanáctimetrovým atriem, nad nímž se zvolna otáčela mobilní socha od Alexandra Caldera. (str. 14)

 

Zaujala vás kniha? Pak si přečtěte další ukázku.


 

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších .

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNež jsme se poznali

Whitehouseová, Lucie

Pavel Dobrovský – BETA, 2015

zobrazit info o knizeNanejvýš čtyři hodiny spánku

Schiappa, Marlene

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeButik Astor Place
Obyčejný deník dokáže zamotat celý život

Lehmannová, Stephanie

Metafora, 2015

Napsat komentář