Získejte přehled českých panovníků a prezidentů

Knizata-kralove-prezidenti-perex
Rozsáhlý výčet všech panovníků a nejvyšších představitelů českých zemí můžete nyní najít uceleně v jedné publikaci. Nechybí nikdo, kniha se věnuje všem od prvního známého moravského knížete až po současného prezidenta.

Od Mojmíra I. po Miloše Zemana

Rozsáhlý, poutavý životopisný přehled všech panovníků a nejvyšších představitelů českých zemí – začíná prvním známým moravským knížetem Mojmírem I. a končí současným českým prezidentem Milošem Zemanem.

Autor se neomezuje jen na strohý výčet faktů, ale jednotlivé postavy přibližuje citacemi jejich výroků, hodnoceními kronikářů a historiků i lehce bulvárními podrobnostmi z jejich soukromí.

Jestlipak třeba víte, že český král Václav IV. měl nemanželskou dceru? A to přitom s žádnou ze svých dvou manželek nezanechal potomka. T. G. Masaryk zase na stará kolena zamýšlel spolu s o mnoho let mladší spisovatelkou napsat román…

 

Knížata, králové, prezidenti

Přehledný průvodce

Autor: Jan Bauer

Vydalo: nakladatelství Moravská Bastei MOBA
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-243-6749-1

Přečtěte si více o knize Knížata, králové, prezidenti, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Knížata, králové, prezidenti

Zajímá vás historie českých zemí? A věděli byste, kolik panovníků a čelních představitelů se během dějin vystřídalo? Na tuto otázku vám pomůže odpovědět publikace Jana Bauera, která se právě tomuto tématu věnuje. A nemusíte se bát, i když se jedná o životopisný přehled, nudit se nebudete. Autor totiž strohá fakta obohatil nejen citacemi těchto osobností, ale také lehce bulvárními podrobnostmi z jejich životů, které jste možná dosud neznali. Třeba to, že prezident Masaryk měl spisovatelské ambice a zamýšlel ve stáří s pomocí mladé spisovatelky napsat román. Zajímá vás více? Tak si to pojďte přečíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Knížata, králové, prezidenti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Knížata, králové, prezidenti
probíhá od 18. do 31. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Knížata, králové, prezidenti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKnížata, králové, prezidenti
Přehledný průvodce

Bauer, Jan

Moravská Bastei MOBA, 2015

Napsat komentář