Ženy a jejich tajemný svět

zeny
Dnes vám představíme knihy, které spojuje jedno téma – ženy. Pojďte se s námi začíst do poutavých příběhů, kde hlavními postavami jsou právě obyčejné ženy. Ale samotné knihy nejsou určeny jen ženám!

Kdo by nechtěl znát svůj pravý původ… ale není někdy lepší, některé věci nechat raději tak, jak jsou? Hlavní hrdinka knihy Syndrom Anastasia se pouští na tenký led a neví, co všechno rozpoutá její touha po poznání.

Judith se chystá ke svatbě a trápí ji, že nezná svůj původ. Navštíví vyhlášeného doktora Patela. Ten se proslavil léčením ženy, která o sobě tvrdila, že je Anastasia, dcera cara Mikuláše. Doktor na Judith zkouší podivné experimenty. V hypnóze ji přenese do minulosti, a tak Judith najednou musí čelit záhadné síle, jež přímo ohrožuje její existenci.

Syndrom Anastasia

Autorka: Mary Clarková
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7466-698-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Syndrom Anastasia vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Dveře se zase s prásknutím zavřely. Na zlomek vteřiny na sebe s Jimmym užasle hleděli. „Tohle Lisa nemohla vědět,“ zašeptal Jimmy. „Tys mi lhala. Ty jsi Karolína.“ Jeho ruce ji vystřelily proti krku. Couvala před ním a pokoušela se křičet, otočila se a klopýtala ke dveřím. Ze rtů jí ale nevyšlo víc než tiché zasténání.

Přečtěte si dostupnou ukázku.

————————————————

Román Okamžik všeho je určen pro všechny, kteří milují knihy. V této knize poznáte krachující antikvariát a ženu, která doposud milovala hlavně počítače. Dokáže IT specialistka zachránit antikvariát a seznámit dva milující se, ale neznající se knihomoly?

Nezaměstnaná IT specialistka, krachující antikvariát, stará kniha a láska dvou lidí, kteří se osobně nikdy nesetkali…

Život Maggie Duprésové je vzhůru nohama. Propustili ji z firmy v Sillicon Valley a ona je teď „nedobrovolně vyřazena z výplatní listiny“. Před problémy se ukrývá ve Vážce, antikvariátě, který je na tom podobně jako ona. Jednou se Maggie dostane do ruky starý potrhaný výtisk Milence lady Chatterleyové, a když ho otevře, najde v něm vepsané vášnivé vzkazy dvou lidí, kteří se nikdy osobně nesetkali. Maggie zjistí, že jejich milostná konverzace neprobíhala v minulosti, jak se původně domnívala, ale že je zcela současná a ona ji přerušila. Zapojí tedy všechny své schopnosti geeka a rozhodne se dát ony dva čtenáře dohromady a zachránit krachující antikvariát. Toto předsevzetí má nečekané následky: všechno, co dosud pokládala za podstatné, se převrátí a Maggie zjistí, kým skutečně je.

Okamžik všeho

Autorka: Shelly Kingová
Přeložila: Martina Šímová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-438-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Okamžik všeho vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Použité knihy, které u nás ve Vážce prodáváme, nejsou prodchnuté větší dávkou moudrosti než panensky neposkvrněné výtisky z obchodu Knihy & hudba Apollo. Naše knihy jsou zkrátka jen levnější a ohmatanější. Ale lidé k nám chodí. Neustále mě žádají o elixíry z papíru a slov, kterými by zmírnili svá zklamání a vzkřísili dávno vyhaslé vášně.

Pokud se vám líbí ukázka, přečtěte si její pokračování.

Prohlédněte si náš článek ke knize Okamžik všeho.

————————————————

Jistě se vám stalo, že jste hledali nějakou věc, ale prostě jste ji nenašli. Já to vždy uzavřu tím, že máme doma skřítka „hospodáříčka“. Kniha Cesta ze ztracena vám ukáže , kam tyto věci mohou mizet… Hlavní hrdinka zasvětila celý  život pátrání ať už po zatoulaných ponožkách či pohřešovaných lidech. Jednoho rána ovšem zmizí také.

Přemýšleli jste někdy nad tím, kam mizí věci, které zničehonic nemůžete najít? Sandy Shorttová je hledáním doslova posedlá. V dětství obracela dům vzhůru nohama ve snaze najít zatoulané ponožky či milovaného medvídka, jako dospělá pátrá po pohřešovaných osobách. Jednoho dne však při ranním běhání sama zmizí – a ocitne se na místě, které podvědomě hledá celý svůj život, ve světě, kde žijí všichni, po nichž kdy neúspěšně pátrala. Sandy se spřátelí s obyvateli městečka jménem Zde, kteří se ji snaží připravit na to, že se domů už nikdy nevrátí. Mladá žena je však odhodlaná najít „cestu ze ztracena“ za každou cenu – kvůli sobě, pohřešovaným i jejich stále čekajícím rodinám. Podaří se jí to nakonec?

Cesta ze ztracena

Autorka: Cecelia Ahernová
Přeložili: Ludmila a Tomáš Havlíkovi

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-267-0441-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Cesta ze ztracena vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

Nevím proč, ale způsob, jakým v tomhle světě všechno fungovalo, mi připadal naprosto směšný. Nedokázala jsem se přinutit brát vážně jakýkoliv z problémů místních obyvatel, i když ho považovali za sebedůležitější. Pozorovala jsem, jak si všichni moji společníci vyměňují vážné pohledy naplněné obavami, ale nedokázala jsem se ubránit úměvu, a tak jsem si zakryla ústa rukou.

Prohlédněte si další ukázku.

————————————————

Kniha Pod sněhem zachycuje spletité osudy tří sester. Co všechno se může stát v jednom autě na cestě k rodičům? A co teprve čeká za překvapení tyto tři ženy a jejich ratolesti  v samotném domě rodičů? Rodinné vztahy dokáží mnohdy zamotat nejednu hlavu…

Druhé, brožované vydání úspěšného románu.

Zdánlivě běžná situace: Tři sestry nasedají jednoho zimního dne do auta a vyrážejí k rodičům na oslavu otcových narozenin. Blanka se dvěma dcerami, miminem a psem, Olina se synem a iPadem, Kristýna s kocovinou. V plném autě se však spolu s nimi ocitají i jejich životní příběhy, vzpomínky na dětství, nenaplněné sny a frustrace, a atmosféra tak už po několika kilometrech jízdy houstne. A to ještě žádná ze sester netuší, že další nepříjemnosti je čekají v domě rodičů.

Pod sněhem

Autorka: Petra Soukupová

Počet stran: 373
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-587-1
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Pod sněhem vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Budík zazvonil v sedm, ale vypnula ho a doopravdy se Olga probudila, až když na ni skočil Oliver. Změť pocitů, nejdřív zmatenost, pak vztek, že ji probudil, pak radost, že je u ní, že to pořád ještě dělá, že se s ní mazlí v posteli, ještě větší radost, nechal ji spát do devíti, a největší štěstí, když ho vidí, jak je kránej, chlapeček.

Prolistujte si celou ukázku.

Přečtěte si recenzi a článek ke knize Pod sněhem.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

Která z dnes představených ženských hrdinek vám je nejblíže? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSyndrom Anastasia

Clarková, Mary Higgins

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeOkamžik všeho

Kingová, Shelly

Host, 2015

zobrazit info o knizeCesta ze ztracena

Ahernová, Cecelia

Motto, 2015

zobrazit info o knizePod sněhem

Soukupová, Petra

Host, 2015

Napsat komentář