Žijte zdravě!

pokrm
Že zdravé jídlo chutná strašně? Omyl! Máme pro vás několik kuchařek, které pomohou tento mýtus vyvrátit. Vařit se dá s méně cukry, v rovnováze a bez problému i vegansky – třeba podle italských receptů.

Čeho je moc, toho je příliš. A platí to i o cukru. Autorka jednoho z nejlepších kulinárně cestovatelských blogů procestovala svět a teď přichází s knihou plnou zajímavých a lahodných receptů, díky nimž se nejen zbavíte nudy v kuchyni, ale také zlepšíte svůj životní styl. A třeba i shodíte nějaké to kilo.

Pryč s cukrem!

Autorka: Tori Haschka
Přeložila: Stanislava Moravcová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 208×260 mm
ISBN: 978-80-7391-995-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Pryč s cukrem! vydalo nakladatelství Slovart.

Chcete získat víc energie, zhubnout pár kilogramů – a udržet si to? Toužíte mít lepší pleť? Australanka Tori Haschka, autorka uznávaných knih o jídle a cestování i jednoho z nejlepších kulinárně cestovatelských blogů na světě, vám se svými sytivými a lahodnými recepty ukáže, jak na to. Hledala inspiraci po celém světě a postupně se zamilovala hlavně do semínek a luštěnin. Čeká vás povzbuzení a posilnění k snídani, lehké dobroty k zobání na party, netradiční přílohy a saláty, letní libové hody, hřejivá podzimní jídla a božské dezerty. A co k tomuto způsobu stravování potřebujete především? Tvořivost v kuchyni – a tou se od Tori jistě „nakazíte“.

pryc s cukrem 1

pryc s cukrem 2

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————

Zdraví si můžeme ničit mnoha způsoby. Jedním z nich je špatné vyvážení kyselých a zásaditých látek v těle. I toho se však dá vyvarovat (nebo situaci postupně vylepšovat) pomocí správné stravy. Třeba s následující knihou.

Acidobazická rovnováha

Autorka: Eva-Maria Kraske
Přeložila: Pavla Lutovská

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-8111-257-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Acidobazická rovnováha vydalo nakladatelství Noxi.

Nerovnováha kyselých a zásaditých látek v těle spolu s nezdravým stravováním, stresem a nedostatkem aktivního pohybu je příčinou většiny našich zdravotních potíží. Obnovení rovnováhy, zejména díky vyvážené stravě, vede k postupnému vyléčení.

Acidobazicka rovnovaha 1

Acidobazicka rovnovaha 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Další ukázku si můžete přečíst na našich stránkách.

————————————————

Vychází v pořadí již třetí kniha ze série Peace Food, jejímž autorem je známý lékař a psycholog, který svými knihami o výkladu klinických obrazů založil celostní psychosomatiku. Autor prostřednictvím své kuchařky předává lidem teorii spočívající v jedení hodnotné rostlinné stravy. Člověk pak přispívá k menšímu utrpení zvířat a v neposlední řadě také ozdravění naší planety.

Italská veganská kuchařka

Autor: Rüdiger Dahlke
Přeložila: Dagmar Sklenářová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 173×231 mm
ISBN: 978-80-264-0844-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Italská veganská kuchařka vydalo nakladatelství CPress.

Další kniha z pera tohoto neúnavného autora, která navazuje na své předchůdkyně Strava pro klid v duši a Strava pro klid v duši – recepty veganské kuchyně, tentokrát v italském duchu. Naleznete zde 90 receptů na typickou italskou stravu, aniž by jednotlivé pokrmy obsahovaly cokoli živočišného původu. Recepty jsou doplněny lákavými fotografiemi, takže si můžete ověřit, že veganská strava opravdu není nudná. Myšlenka, kterou autor pomocí svých knih o veganské stravě předává čtenářům, je, že kdo nejí výrobky živočišného původu, ale živí se vysoce hodnotnou rostlinnou stravou, nepřispívá k utrpení zvířat, vytváří si účinnou ochranu proti nejrozšířenějším nemocem naší doby a navíc se stará o ozdravění naší planety.

peace food 1

peace food 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Podívejte se na další recepty.


Vaříte zdravě? Máte své oblíbené recepty? Je nějaký z nich dokonce z knihy z dnešních tipů? Napište nám o tom!

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto zdravé knihy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePryč s cukrem!

Haschka, Tori

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeAcidobazická rovnováha
Odkyselení - klíč k lepšímu zdraví

Kraske, Eva-Maria

Noxi, 2015

zobrazit info o knizePEACE FOOD: Italská veganská kuchařka

Dahlke, Rüdiger

CPress, 2015

Napsat komentář