Získejte příběh z krachujícího antikvariátu

okamzik
Antikvariát Vážka nabízí ideální útočiště pro Maggie Duprésovou, která se zde schovává před problémy. Narazí tu však i na jednu výzvu, která odstartuje záchrannou akci. Podaří se zachránit antikvariát a spojit osudy dvou zamilovaných?

Milostná korespondence ze staré knihy

Nezaměstnaná IT specialistka, krachující antikvariát, stará kniha a láska dvou lidí, kteří se nikdy osobně nesetkali…

Život Maggie Duprésové je vzhůru nohama. Propustili ji z firmy v Silicon Valley a ona je teď „nedobrovolně vyřazena z výplatní listiny“. Podle své matky selhala, protože se neprovdala, a navíc je bez práce. Před problémy se ukrývá ve Vážce, antikvariátě, který je na tom podobně jako ona. Jednou se Maggie dostane do ruky starý potrhaný výtisk Milence lady Chatterleyové, a když ho otevře, najde v něm vepsané vášnivé vzkazy dvou lidí, kteří se nikdy osobně nesetkali. Maggie zjistí, že jejich milostná konverzace neprobíhala v minulosti, jak se původně domnívala, ale že je zcela současná a ona ji přerušila. Zapojí tedy všechny své schopnosti geeka a rozhodne se dát ony dva čtenáře dohromady a zachránit krachující antikvariát. Toto předsevzetí má nečekané následky: všechno, co dosud pokládala za podstatné, se převrátí a Maggie zjistí, kým skutečně je.

 

Okamžik všeho

Autorka: Shelly Kingová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Martina Šímová
Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-7491-438-6

Přečtěte si více o knize Okamžik všeho, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A neměli byste zapomenout ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Léto 2009 nebylo stejné jako před osmi lety, kdy se to v Silicon Valley hemžilo mátožnými lidskými pozůstatky velké internetové horečky, bubliny, která konečně splaskla. Společnosti tentokrát neselhaly. Jednoduše propustily polovinu svých zaměstnanců s vysvětlením, že „nedobrovolné vyřazení z výplatní listiny“ jim všem umožní „hledat si nové příležitosti“. Já jsem se schovávala ve Vážce, četla jsem milostné romány a čekala na Další velkou příležitost. Takovou situaci jsem nezažívala poprvé.
Jenže od doby, kdy ArGoNet přesunul mé pracovní místo do Indie, uplynulo už šest měsíců. Přestala jsem se stravovat v restauracích, vzdala jsem se pedikúry a nakonec i kabelové televize. Hugo mi řekl, že jen čekám na to, až mi svět nabídne dobrodružství, o jakém se mi ani nesnilo. Podle své matky jsem se jenom flákala.
Zrovna jsem měla rozečtený Vzdor, jeden z milostných románů, které jsem ve Vážce ten týden ukořistila. Mezi mými dalšími úlovky bylo Vykoupení, Bandita a Zrada královny pirátů. Knihy o moderních ženách s obrázky koktejlek a bot na jehlách na obálce mě nezajímaly. Toužila jsem po dobrodruzích s mužnými hrudníky a hrdinkách, jejichž korzety praskají ve švech. Nejspíš jsem byla v tomto směru staromódní. (str. 12–13)

 

O autorce

Shelly-KingovaShelly Kingová vyrostla v Jižní Karolíně, na univerzitě v Tennessee vystudovala angličtinu. Na začátku devadesátých let se přestěhovala do Silicon Valley, kde pracovala pro významnou softwarovou společnost. Román Okamžik všeho (2014) je její prvotina.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Okamžik všeho

Maggie Duprésová podle své matky selhala hned ve dvou věcech – neprovdala se, takže je sama, a navíc ji propustili z práce. Rozhodne se proto před problémy schovávat v krachujícím antikvariátu Vážka. Ani v nejmenším by však nečekala, že mezi starými knihami zjistí, kým je, a že jí k tomu dopomůže potrhaný výtisk knihy Milenec lady Chatterleyové. Na stránkách prvního románu Shelly Kingové na vás však nečeká jen příběh o dvou lidech, kteří se vášnivě milují, přestože se nikdy neviděli, a které se Maggie rozhodne dát dohromady. Přesvědčte se o tom sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Okamžik všeho vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Okamžik všeho
probíhá od 16. do 29. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Okamžik všeho

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOkamžik všeho

Kingová, Shelly

Host, 2015

Napsat komentář