Pojďte si zaběhat s Mladou frontou!

behani
Říkáte si, že po tom letním lenošení u vody byste měli jít do sebe a začít sportovat? Pak možná právě v dnešních tipech naleznete potřebnou inspiraci! Přinášíme vám dvě knihy plné neotřelých informací ze světa sportu určených nejen dlouholetým sportovcům, ale i těm, kteří dosud byli pouze pasivní.

mf

Vydavatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává. Vydavatelství Mladá fronta svoje produkty cíleně zaměřuje na široké spektrum čtenářů nejrůznějšího věku. Vydává časopisy pro nejmenší čtenáře, silné lifestylové magazíny a stejný důraz klade na odborné tituly, které profesionálně mapují oblast ekonomiky, marketingu, obchodu, gastronomie, zdravotnictví, stavebnictví a architektury.

 

Jako první vám představujeme knihu Michaela Sandlera, zasvěcence ve stále více populárnějším trendu běhání na boso. Bosé běhání přináší čtenáři detailní pohled do světa běhání na boso včetně jeho vlivu na celkové zdraví člověka. Kniha Bosé běhání  je plná informací a poznání, díky kterým se stane nejen běh, ale i chůze na boso vaší nejoblíbenější relaxací.

Bosé běhání

Autor: Michael Sandler

Počet stran: 334
Vazba: vázaná
Formát: 160×241 mm
ISBN: 978-80-204-3533-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Před pár lety byli bosí běžci považováni za extremisty. Dnes se na ně sice většina lidí stále kouká skrz prsty, ale tito nadšenci neodmyslitelně patří k rozrůstající se komunitě sportovců, kteří chtějí zažívat opravdové sepětí s přírodou a využít evoluční potenciál na maximum. Michael Sandler patří mezi průkopníky bosého běhání, a proto je právě on ideálním průvodcem. Srozumitelně popisuje základní prvek bosého běhání, jímž je technika, a přes detailní rozbor cviků na posílení chodidel postupuje k nácviku běžeckých dovedností, jejichž cílem je připravit vás na svobodný pohyb po všech myslitelných površích. Tato kniha je vhodná i pro milovníky minimalistických bot. Současně poskytuje množství rad i pro obuté běžce, kteří chtějí posílit chodidla a zlepšit svou techniku. Předmluvu napsali Bosý Ted z Born to Run a Danny Dreyer, autor knihy ChiRunning.

Přečtěte si více o knize Bosé běhání!

 

————————————————

Rychlost je důležitá nejen pro atlety, sprintery i běžce na dlouhou trať. Důležitá může být i pro hráče sportovních her. Její znalost může ovlivnit úspěšnost jedince i celého týmu a právě o tom je kniha Michela Dufoura. Kniha Pohybové schopnosti v tréninku – Rychlost předkládá čtenáři zběhlejšímu v dané problematice vše, co je třeba k tomu, aby maximalizoval svůj výkon a dosáhl nejlepších výsledků.

Pohybové schopnosti v tréninku – Rychlost

Autor: Michel Dufour

Počet stran: 192
Vazba: flexovazba
Formát: 170×242 mm
ISBN: 978-80-204-3461-6
Doporučená cena: 269 Kč

 

 

Tato publikace je věnována rychlosti lokomoce atletů a hráčů sportovních her a také způsobům jejího rozvoje. Počáteční analýzy a studie trenérů sprintu, které měly podpořit rozvoj jejich svěřenců, pokud jde o tuto pohybovou schopnost, přinesly mnoho cenného i pro trénink četných dalších specializací. Sportovní hry jsou ve své většině sporty rychlostní. „Aerobní přístup“ od osmdesátých let vystřídal spíše přístup kvalitativní. Rychlostní pohybová schopnost není schopnost podporující výkonnost, je to často „výkonnost sama“. Zužitkování rychlosti spočívá na rychlosti přemístění hráčů. Taková rychlost ovšem není jednoduchá transpozice rychlosti sprintera. Být pohybově rychlejší než soupeř, rychlost přihrávek či míče se odlišují od lineární rychlosti běžce sprintera. To je třeba mít na vědomí. Rychlost hráče je dána změnou směru, akcelerací nebo zastavováním, protipohybem, mohutností odrazu. Frekvence i délka kroku se od atletického sprintu liší. Technika kroků hráče je méně „čistá“, méně akademická. Brzdy jsou náročnější na energetický výdej i zajištění. Hráč se stává jakýmsi „multi-sprinterem“ s vlastními charakteristikami lokomoce.

Přečtěte si více o knize Rychlost!

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Inspirovali jsme vás nejen k četbě, ale také k běhu? Která z dnes představených knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBosé běhání
Kompletní průvodce světem bosého běhání

Sandler, Michael – Lee, Jessica

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizePohybové schopnosti v tréninku – rychlost

Dufour, Michel

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář