Získejte užitečnou příručku věnovanou sebeobraně

Sebeobrana-perex
Uvažujete o kurzech sebeobrany, ale nemáte čas na ně pravidelně docházet, nebo na ně nemůžete z jiných důvodů? Naučit se bránit můžete i bez nich, začtěte se například do publikace, která je tomuto tématu věnována, a osvojte si základy během chvíle.

Braňte se efektivně

Sebeobrana-ukazkaKaždý z nás se může stát obětí násilí a každý z nás by se měl naučit co nejrychleji a nejefektivněji bránit.

Autoři se věnují změnám, které probíhají v lidském těle, především v mozku, během konfliktní situace. V další části se zabývají výukou sebeobrany, popisují jednotlivé sebeobranné techniky. Věnují se speciálně sebeobraně žen a dívek.

Kniha obsahuje cenné rady v oblasti prevence střetu, rozebírá chování v případě hrozícího konfliktu i praktické návody pro případ, že k němu již došlo.

Výklad je doprovázen řadou názorných fotografií.

 

 

Sebeobrana

Nebuďte snadnou obětí!

Autoři: Radim Pavelka, Jaroslav Stich

Vydalo: nakladatelství Ikar
Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-249-2800-5

Přečtěte si více o knize Sebeobrana – Nebuďte snadnou obětí!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Ikar. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Ikar patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Zaměřuje se především na ženské čtenářky, kterým nabízí romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Mezi zavedené a celosvětově úspěšné autory Ikaru patří Danielle Steel, Joy Fieldingová, Rosamunde Pilcherová, Barbara Woodová, Erich Maria Remarque, Lion Feuchtwanger či Johannes Mario Simmel; z českých autorů např. Klára Janečková či Hana Marie Körnerová.

 

Ukázka z knihy

Z lingvistického hlediska je termín sebeobrana spojením slov „sebe“ znamenající v kontextu člověka jako subjekt, který zodpovídá sám za své činy, a „obrana“ znamenající ochrannou činnost při odvracení útoku. Sebeobrana tedy doslova znamená obranu sebe sama. Nejedná se však pouze o obranu či ochranu osobní integrity napadeného jedince, ale i o obranu jeho majetku apod. proti nezákonnému, protiprávnímu jednání útočníka.
Násilí je přirozeností člověka, stejně jako je boj o zachování života vrozeným pudem živého organismu. Každý napadený člověk se nějakým způsobem brání, přestože neovládá umění sebeobrany nebo nějaký bojový sport. Každý jedinec je vývojově geneticky vybaven schopnostmi, které mu umožňují bránit sebe nebo své blízké. Úroveň těchto schopností je do značné míry ovlivněna psychologickými a socio-kulturními podmínkami (výchovou, prostředím, náboženským vyznáním apod.). Toto lze vidět, například když oběť není schopna fyzicky ublížit útočníkovi z důvodu morálního či náboženského přesvědčení. Jako empirický důkaz přirozené schopnosti se bránit lze považovat příklady skutečných sebeobranných situací, v nichž oběť reaguje silně pudově (kousáním, škrábáním apod.) až v krajních případech ohrožení života. Tento vrozený reflex se v angličtině popisuje jako „killer instinct“. Každý jedinec je tedy schopný se bránit, avšak úroveň této schopnosti je závislá na mnoha proměnných (včetně tréninku). Jejich vzájemný poměr není prokázaný. (str. 7)

 

Vyhrajte knihu Sebeobrana – Nebuďte snadnou obětí!

Máte občas pocit nebezpečí a přemýšlíte o tom, že vůbec nemáte ponětí, jak se efektivně bránit při napadení? A víte, že střet se dá také odvrátit, a to dokonce ještě dříve, než k němu vůbec dojde? Stačí umět včas odhalit blížící se hrozbu. I to vás naučí kniha věnovaná tomu, jak nebýt snadnou obětí. Začněte i vy právě nyní pracovat na tom, aby vaše reakce byly rychlejší a obrana účinnější. Všechny popsané rady jsou navíc názorně ukázány pomocí mnoha fotografií, takže je hned pochopíte a lépe si je zapamatujete. Žádný útočník tak již nebude mít šanci.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Ikar vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sebeobrana – Nebuďte snadnou obětí! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sebeobrana – Nebuďte snadnou obětí!
probíhá od 8. do 21. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Sebeobrana – Nebuďte snadnou obětí!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSebeobrana
Nebuďte snadnou obětí!

Pavelka, Radim – Stich, Jaroslav

Ikar, 2015

Napsat komentář