Zasoutěžte si o zajímavosti ze seriálu Chalupáři

Legendarni-serial-Chalupari-perex
Nezapomenutelný seriál Chalupáři se dočkal mnoha repríz a stále se těší velké oblíbenosti diváků. Ale víte, že jeho vznik provázelo i několik nečekaných problémů? To a mnohem více se dozvíte v publikaci věnované známým hrdinům z Třešňové.

Vše o Chalupářích a jejich zákulisí

Legendarni-serial-Chalupari-ukazkaChalupáři patří mezi nejoblíbenější seriály natočené Českou televizí a při pravidelných reprízách se vždy umisťují velmi vysoko na žebříčcích sledovanosti. Není divu. Jedná se o dokonalé spojení výtečného scénáře Františka Vlčka a Václava Pavla Borovičky, skvělé režie Františka Filipa a fenomenálních hereckých výkonů takových es, jako například Jiří Sovák, Josef Kemr nebo Jiřina Bohdalová.

Jak tento seriál vznikal a s kolika nečekanými problémy se museli jeho tvůrci při natáčení potýkat, se dočteme v jedinečné publikaci Miroslava Graclíka a Václava Nekvapila, která vychází v edici Omega.

 

 

Legendární seriál Chalupáři

Příběh natáčení a osudy jeho hrdinů

Autoři: Miroslav Graclík, Václav Nekvapil

Vydalo: nakladatelství Omega
Počet stran: 384 + 16 stran přílohy
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7390-290-2

Přečtěte si více o knize Legendární seriál Chalupáři, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega. Můžete si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

Ukázka z knihy

Jako malý chlapec jsem před obrazovkou prožíval příběhy televizních hrdinů a snil o tom, jaké by to bylo žit jejich příběhy s nimi. Měl jsem rád filmy a seriály ze současnosti a komedie. Když jsem poprvé viděl Chalupáře, byl jsem okouzlen. Život na vesnici jsem znal, protože jsem na ní žil, a nyní ho dávali i v televizi. Navíc laskavě ztvárněný seriálem komedií se skvělými herci jako byl Vladimír Menšík, Jiří Sovák, Jiřina Bohdalová, Josef Kemr, Stella Zázvorková… Když si rodiče později pořídili barevnou televizi, zamiloval jsem se do Chalupářů ještě víc. A když jsme si po čase koupili video, natočil jsem si celé Chalupáře a několik chřipek a angín jsem potom proležel právě s Evženem Humlem a Bohoušem Císařem. Zvládl jsem si za den pustit všech jedenáct dílů a snít o tom, jaké by to bylo krásné žít s chalupáři v Třešňové… Nyní při psaní této knížky jsem se dokonce do Višňové alias Třešňové vypravil, abychom spolu s fotografem přinesli svědectví, jak to tam vypadá dnes a jak moc se změnila místa, která důvěrně známe ze seriálu. Bylo to nostalgické vzpomínání s trochou smutku, protože čas jde neúprosné dopředu a tak i Višňová je dnes v podstatě úplně jiná vesnice než jak jí známe v Chalupářích.
Napsat knížku o seriálu Chalupáři mé lákalo už řadu let, protože mám ten seriál pořád rád. A jak ukazují jeho skoro každoroční reprízy a velmi dobrá sledovanost, nejsem zdaleka sám. Chalupáři jsou zkrátka fenomén, který nás baví už čtyřicet let, a myslím, že ještě pár desítek let se to nezmění. A protože Chalupáři oslaví v listopadu čtyřicet let od premiéry, nastal ten pravý čas pro vydání knížky, která snad potěší všechny jeho příznivce…
Miroslav Graclík (str. 5–6)

 

O autorech

Autoři knihy jsou zkušení novináři a spisovatelé. Miroslav Graclík a Václav Nekvapil mají na svém kontě knižní biografie o Petru Novákovi, Ivetě Bartošové, Marii Rottrové, Marice Gombitové nebo Jiřině Švorcové, která patřila mezi nejprodávanější memoárové knížky roku 2010. Odborná porota Klubu autorů literatury faktu ocenila knihu Jiřina Švorcová osobně jako významné literární dílo Mezinárodní literární cenou Egona Erwina Kische pro rok 2010.
(Zdroj informací: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Legendární seriál Chalupáři

U jedenácti dílů oblíbeného komediálního seriálu se baví už několikátá generace. Přestože jej natočili a začali vysílat již v polovině sedmdesátých let, neztratil ani dnes nic ze svého kouzla. Pokud vás však zajímá i to, co se dělo při natáčení, jaké překážky čekaly na herce i režiséra, a mnohé další podrobnosti, sáhněte po publikaci, ve které vše najdete. Text navíc doprovází i mnoho fotografií, takže si můžete při čtení vzpomenout na legendární scény, oblíbené herce a známá místa z Třešňové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Legendární seriál Chalupáři vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Legendární seriál Chalupáři
probíhá od 7. do 20. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Legendární seriál Chalupáři

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLegendární seriál Chalupáři
Příběh natáčení a osudy jeho hrdinů

Graclík, Miroslav – Nekvapil, Václav

Edice Knihy Omega, 2015

Napsat komentář