Tom Robbins a jeden z jeho nejlepších románů v novém!

hubene_nohy_a_vsechno_ostatni_nahledovy
Dnes pro vás máme tip, který se zaručeně vymyká všemu, co jste doposud četli! Začtěte se do knihy Hubené nohy a všechno ostatní, která u nás nyní vychází již ve třetím vydání. Jistojistě procvičí nejen vaše mozkové závity, ale také vaši bránici!

Novomanželé Ellen a Vazoun se stěhují ze Seattlu do New Yorku, kde se chce Ellen prosadit jako malířka. Jedou tam v pečené krůtě, již vyrobil ženich nevěstě jako svatební dar bez jakýchkoli uměleckých ambicí. Nebyl by to Tom Robbins, aby to nedopadlo přesně naopak. Ellen dělá obyčejnou servírku v baru vedeném Arabem a Židem, stojícím přímo proti budově OSN, zato krůtu koupí Muzeum moderního umění a Vazoun se stane přes noc slavným umělcem. V románu vystupují navíc oživlé věci: Malovaný kolík, Lastura, Lžička, Špinavá ponožka a Guláš v konzervě, které za svými majiteli do New Yorku putují. Fantazie, hravost, inteligentní humor, jazyková vynalézavost a vypravěčské nadání jsou očekávanými atributy čtivého románu, jenž bývá označován za Robbinsův nejlepší.

 

Hubené nohy a všechno ostatní

Autor: Tom Robbins
Přeložil: Jiří Popel

Počet stran: 444
Vazba: brožovaná
Formát: 120×201 mm
ISBN: 978-80-257-1464-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Hubené nohy a všechno ostatní vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

První závoj

Byl jasný, rozmrzlý, vrbový den na začátku jara a novomanželé přejížděli světadíl ve velké pečené krůtě.

Krůta ležela na zádech, jak už to mají pečené krůty ve zvyku; byla pokorná, svolná, ochotně nabízela svá prsa ostří porcovacího nože, baculatá stehna jí trčela k nebi sice toporně, avšak jaksi furiantsky, což svádělo k domněnce, že se krůta chystá vyskočit na nohy, které ovšem již neměla, díky čemuž tento náznak působil planým a směšným dojmem a jen dodával aureole, jíž byla krůta obklopena, nádech jakési bláznivé bezbrannosti.

Ale i přes tento dojemný ortopedický nedostatek se tahle pečená krůta – či její obří kopie – řítila po dálnici rychlostí sto kilometrů za hodinu a dostala se na zádech rychleji a dál než řada začínajících hereček.

 

O autorovi

Tom_RobbinsTom Robbins se na americké literární scéně zjevil na počátku 70. let, kdy jeho prvotina Další dálniční atrakce vyvolala nemalý poprask, a říká se o něm, že zastínil v té době zářící hvězdu Johna Irvinga. Robbins však spíše navázal na autory postmoderní prózy, jejichž netradiční, často akademické postupy zlehčoval do čtivé podoby. Neobvyklou kombinací skvělého vypravěčství s jazykovou hravostí, slovní fantazií a pohádkovými náměty si našel své věrné čtenáře a stal se autorem s nezaměnitelným stylem i nápady.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Napsat komentář