Zasoutěžte si o příběh z prokletého domu

Prokleti-perex
Když se Sarah McAdamsová rozhodne vrátit do Oregonu a zrekonstruovat starý rodný dům, ani přinejmenším netuší, jaké hrůzy v něm čekají na ni a její dvě dcery. Straší v něm totiž nejen vzpomínky na nešťastné dětství, ale možná i duchové.

Podivný případ unesených dívek

Vrátit se do rodného domu. Začít nový život… Anebo projít peklem děsivých vzpomínek.

Sarah McAdamsová se rozhodla začít nový život: přestěhuje se do Oregonu a zrekonstruuje chátrající rodný dům. Její dcery Jade a Gracie nejsou viktoriánskou barabiznou na břehu řeky nijak zvlášť nadšeny a na příjezdové cestě začne o správnosti svého nápadu pochybovat také Sarah. Vybaví se jí vzpomínky na chladnou odtažitou matku, na nevlastní sestru, která beze stopy zmizela… a také na noc před dávnými lety, kdy se samotná Sarah záhadně ocitla na střeše domu, celá bez sebe, v horečnatém blouznění.

O domě se v kraji povídá, že je prokletý od okamžiku, kdy se ze střechy zřítila jeho první obyvatelka. Sarah jako malá cítila, že by na těch řečech mohlo něco být, a teď se jí se stejným dojmem svěřuje i dcera. Jenže Sarah nemá na takové historky čas, protože se musí zaobírat spoustou jiných, pro ni mnohem důležitějších věcí.

Začne se bát, teprve když se z nedalekého městečka začnou šířit hrozivé zprávy o zmizelých dospívajících dívkách. Teprve tehdy ji staré stěny sténajícího domu dostanou do děsivého sevření. Kdesi hluboko v paměti má ukrytý klíč k rozluštění nanejvýš reálného nebezpečí. Záleží jen na ní, jestli se dokáže postavit tváří v tvář svým nejhorším obavám, aby zastavila pradávnou noční můru, která jí chce znovu vtrhnout do života…

 

Prokletí

Autorka: Lisa Jackson

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Marie Čermáková-Frydrychová
Počet stran: 568
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7498-077-0

Přečtěte si více o knize Prokletí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek o tomto a dalších krimi titulech.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Angelique byla zoufalá. „Uteč! Hned!“ Vrhla se vpřed, narazila do něj a švihla rukou, poškrábala mu obličej a sápala se po sekeře.
„Děvko!“
Helen kdesi za ní zaječela.
Blesklo se ostří sekery.
Na mokrých dlaždicích mu však uklouzly nohy.
„Utíkej!“ vřískla Angelique na Helen, když začal padat. Vší silou prudce vykopla a trefila se mu kolenem přímo do rozkroku, až zavyl, zavrávoral a sekera upadla do temnoty.
Hrozivě zařval, sevřel jí mozolnatou rukou krk, ale ona znovu prudce kopla.
Oba se pomalu nakláněli, váhali, hleděli jeden druhému do očí. Pak se převážili a padali do hlubin černé noci. (str. 15)

 

O autorce

Lisa-JacksonLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Prokletí

Viktoriánský dům, kterému se rozhodne Sarah McAdamsová navrátit jeho dávnou krásu i přes tragickou a temnou minulost, je podle místních obyvatel prokletý. Ačkoli sama Sarah zde prožila několik nešťastných i nevysvětlitelných událostí, povídačkám nechce věřit. A názor nezmění ani v okamžiku, kdy se jí se svými podivnými dojmy svěřuje i mladší z dcer a tvrdí, že v domě vidí ducha. Mnohem více ji totiž děsí šířící se zprávy o zmizení několika dospívajících dívek. Právě díky nim se musí postavit čelem svým nejhorším obavám a zastavit starou noční můru dříve, než vtrhne znovu i do jejího života. Mysteriózní podtón celého příběhu nadchne všechny čtenáře, kteří se rádi bojí a už jim nestačí pouhé sledování stop společně s policisty. Pokud mezi ně patří i vy, rozhodně sáhněte po této knize.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Prokletí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Prokletí
probíhá od 28. srpna do 10. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 napínavé thrillery Prokletí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProkletí

Jackson, Lisa

Domino, 2015

Zasoutěžte si o příběh z prokletého domu - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Milka98 napsal:

    Přeji krásný den a moc děkuji za knihu Prokletí, která dnes dorazila v pořádku.

Napsat komentář