Thrillery na víkend

ID-10011741 (1)
Když se nesnesitelná, dusivá vedra konečně obrací v chladivý letní deštík a s ním se objevují i příjemnější teploty, nastal ten pravý čas si v klidu sednout a ponořit se do světa tajemství a napětí. Dnes si představíme tři thrillery, nad kterými se vám oči zaručeně klížit nebudou.

Mnoho lidí má tajemství, která skrývá před svými blízkými. Ale jen výjimečně narazíte na někoho, kdo má tajemství, které skrývá sám před sebou. Jak bolestné může být odhalit právě takové tajemství, se bude muset dozvědět hlavní hrdinka knihy Bludná sdělení.

Bludná sdělení

Autorka: Sophie Hannah
Přeložila: Edda Němcová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 145×227 mm
ISBN: 978-80-249-2807-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Bludná sdělení vydalo nakladatelství Ikar.

Nicki Clementsová trčí v zácpě, když vtom spatří obličej, o kterém doufala, že už ho nikdy neuvidí. Je to rozhodně on, stejný policista, a zastavuje všechny vozy na Elmhirst Road. Nicki v panice otočí auto do protisměru a ujede. Nebo si to alespoň myslí… Následující den je předvedena k výslechu v souvislosti s vraždou kontroverzního novináře Damona Blundyho. Nicki se s ním nikdy nesetkala a nedokáže odpovědět na žádnou z otázek, které jí detektivové kladou. Netuší, proč vrah použil nůž tak neobvyklým způsobem, ani neví, co znamená nápis „Není o nic míň mrtvý“ v pracovně zavražděného. Taky však nedokáže vysvětlit, proč byla tak blízko místa činu. A především proč se snažila Elmhirst Road vyhnout. Kdyby totiž odhalila tajemství, které v sobě nosí, mohlo by jí to zničit život…

Ukázka z knihy

To nemůže být on. Dneska všichni policajti nosí reflexní vesty. A spousta jich má mírně zvlněné vlasy pískové barvy. Za minutku se otočí, já uvidím jeho obličej a bude se smát sama sobě, že tak panikařím.
Neotáčej se, ledaže bys byl někdo jiný. Buď někdo jiný. Prosím.
Sedím bez pohnutí a snažím se nevšímat si daleko dosahujících ozvuků každého úderů svého srdce. Mám v sobě uvězněné obrovské vzdálenosti. Celé míle. Nedosáhna sama na sebe. Zmocňuje se mě podivná iluze – já jsem srdce, auto je mojí hrudí a já se v ní otřásám.
Vteřiny určitě plynou. Ale ne dost rychle. Čas se zasekl. Zírám na hodiny na palubní desce a čekám, až naskočí další minuta. Konečně se 10:52 mění na 10:53 a mně se uleví, jako by se snad čas mohl otočit zpátky.
Šílenství.
Pořád tam stojí zády ke mně. Tolik detailů je stejných. Jeho vlasy, výška, stavba těla, žlutý vesta s nápisem „POLICIE“

Pokud vás kniha zaujala, přečtěte si ukázku celou.

————————————————

Camille je příběh dvou mužů, dvou silných osobností, kteří mezi sebou zápolí, zatímco v sázce je život ženy. Ženy, kterou jeden z nich miluje a druhý nenávidí. Hlavní hrdina není žádný hezoun; co mu autor ubral na kráse, to mu přidal na propracovanosti jeho charakteru. Osobnost hrdiny je tvořena mnoha vlastnostmi, z nichž ale zdaleka ne všechny jsou pozitivní.

Camille

Autor: Pierre Lemaitre
Přeložila: Helena Beguivinová

Počet stran: 291
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7473-321-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Camille vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Anne, přítelkyně komisaře Verhoevena, je v nákupním centru na Champs-Élysées svědkyní loupeže. Jen zázrakem přežije lupičovo řádění pouze s těžkým zraněním. Pachatel je surový recidivista, který chce Anne najít a zlikvidovat. Začíná souboj obou mužů, v němž jde o Annin život. Komisaře záležitost zasáhne velmi osobně a sám začíná být neúprosný natolik, že obětuje nejednu ze svých zásad. Podobně jako v románu Alex i zde se role lovce a kořisti povážlivě proplétají a představa, jakou si čtenář (i komisař) zpočátku udělá, se brzy naprosto změní.

Ukázka z knihy

Událost považujete za rozhodující, když vám obrátí život vzhůru nohama. To si Camille Verhoeven přečetl před několika měsíci v článku nazvaném „Zrychlování dějin“. Takovou rozhodující, nenadálou, náhlou, nečekanou událost, která vám dokáže zcela pocuchat nervový systém, okamžitě odlišíte od všech ostatních životních událostí, protože má v sobě zvláštní energii a hutnost: jakmile k ní dojde, víte, že její následky pro vás budou nebetyčné a že to, co se vám právě děje, je nezvratné.
Například tři výstřely z brokovnice na ženu, kterou milujete.
A právě to se přihodí Camillovi.
A nezáleží na tom, že toho dne jste jako on šli na pohřeb svého nejlepšího přítele a připadalo vám, že svou denní dávku jste si už vybrali. Osud se s takovou banalitou nespokojí, je docela dobře možné, že se nádavkem projeví v  podobě zabijáka vybaveného brokovnicí Mossberg 500 ráže 12 s upilovanou hlavní.
Otázkou zůstává, jak zareagujete. V tom je celý problém.

Neváhejte si přečíst i zbytek ukázky.

————————————————

Není příliš mnoho autorů, jejichž dílo by žilo i po jejich smrti. Tom Clancy ale vytvořil hned několik sérií, kterých se následně ujali další spisovatelé a které tak pořád kvetou, a jejich fanoušci mohou vítat nové a nové díly. Série Operační centrum je jednou z nich a právě tato kniha je první v sérií, která pochází z pera Dicka Couche a George Galdorisi. Posuďte sami, jestli se jim povedlo důstojně navázat na Clancyho odkaz.

Operační centrum: Z popela

Autoři: Dick Couch, George Galdorisi
Přeložil: Ondřej Skoupý

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-114-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Operační centrum: Z popela vydalo nakladatelství XYZ.

Operační centrum Toma Clancyho je zpět! Před jedenáctým zářím byla Amerika chráněna institucí známou jako Operační centrum. Vše kolem něj bylo chráněné a tým se hlásil přímo prezidentovi. Využíval tajné agenty se schopnostmi speciálních zásahových jednotek, hasil krize po celém světě a byl špičkou ve svém oboru. Ale po katastrofě, která postihla Světové obchodní centrum, bylo Operační centrum v zájmu zefektivnění rozpuštěno – a země tak zůstala ve velkém nebezpečí. Když po výbuchu bomb na sportovních stadionech po celé zemi zůstanou stovky mrtvých a zmrzačených mužů, žen a dětí, prezident vydá rozkaz, aby bylo Operační centrum znovu založeno – tedy nové Operační centrum, schopné poradit si s nástrahami technicky vyspělého jedenadvacátého století.

Ukázka z knihy

Od útoků na stadiony NFL to byly už tři týdny a národ se pomalu navracel do normálu. Po prezidentově nezdařené tiskové konferenci se Bílý dům neúnavně snažil, aby krůček po krůčku navrátil občanům klid. Pomohlo, že byl za dveřmi Den díkůvzdání. Američané se dokáží nákupním centrům vyhýbat jen po omezenou dobu a prodejci už brzy začali vítat předvánoční zákazníky. Jestli na útocích někdo vydělal, byli to internetoví prodejci. Velká spousta Američanů se dál nejbezpečněji cítila doma. Pozitivní ohlasy sklízely i posílené hlídky na místech s vyšší koncentrací lidí. NBA sezonu nepřerušila vůbec a NFL se předběžně rozhodla, že se sezona znovu rozběhne, ale s viditelně silnější ochrankou na stadionech.
Kongres na Capitol Hill pokračovat v honu na viníky. Vláda neměla kontrolu ani nad jednou komorou Kongresu a doba prezidentova hájení v otázkách národní bezpečnosti skončila. Nejvyšší představitelé zpravodajských služeb, obrany, státu, národní bezpečnosti a spravedlnosti byli předvolání před širokou škálu výborů, důkladně grilováni a posláni pryč s tím, „že si mají dát věci do pořádku“. Pak, když předsedové výborů náležitě ukázali svaly, veškerá slyšení skončila stejně rychle, jako začala. Zatímco národ a Kongres už se se situací vyrovnaly, exekutiva zůstávala ostražitá s jediným cílem: Tohle už se znovu nesmí stát.

Pokud vás kniha zaujala, můžete si přečíst další ukázku.

 


Nezapomeňte přihodit do našich aukcí, kde najdete nejen dnes představené knihy.

Která z dnešní trojice knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor do komentářů!

Úvodní obrázek pochází ze serveru FreeDigitalPhotos.net.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBludná sdělení

Hannah, Sophie

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeCamille

Lemaitre, Pierre

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizeOperační centrum: Z popela

Couch, Dick - Galdorisi, George

XYZ, 2015

Napsat komentář