O původu prezidenta Osvoboditele

cisaruv-prezident
Tomáš Garrigue Masaryk je jednou z nejvýznamnějších osobností naší historie. Kdo ale byl pravým biologickým otcem prvního československého prezidenta? Existuje spousta teorií. Nahlédněte do dnešních tipů a pojďte se dozvědět více…

Císař František Josef I. a prezident Tomáš Garrigue Masaryk – mají tyto dvě významné osobnosti našich dějin něco společného? Již od počátku minulého století se vynořují teorie o Masarykově pravém otci. Některé chtěly Masaryka zdiskreditovat a zesměšnit, jiné zdůraznit jeho jedinečnost a velikost. Všechny však časem vyšuměly – až na jednu. A právě tato teorie se stala tématem knihy Císařův prezident. Autoři se vydali po stopách Masarykova biologického otce, aby odhalili nádherné tajemství nádherného muže, příběh, který stojí za to číst.

Císařův prezident

Tajemství rodiny Tomáše Garrigua Masaryka
Autoři: David Glockner, Dušan Spáčil

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-242-4764-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Císařův prezident vydalo nakladatelství Knižní klub.

 

Ukázka z knihy

V tuto cTomas-Garrigue-Masarykhvíli není možné dokázat, že je teorie pravdivá. Nicméně je natolik pravděpodobná a existuje tolik indicií potvrzujících její správnost, že jsme se rozhodli zrekonstruovat jisté události v Masarykově životě s přihlédnutím k zatím geneticky neprokázanému faktu, že jeho biologickým otcem byl ve skutečnosti císař František Josef I. (str. 11)

Přečtěte si i zbytek ukázky.

 

O autorech

David Glockner je český spisovatel a novinář, zabývající se především historickými tématy. Čtenáři jej zatím znají především jako autora napínavých románů Pohřební komora, Satanovo vejce a Dvě. Dlouhá léta pracoval v Lidových novinách. Původně vystudoval chemii a několik let působil jako výzkumný pracovník. Zajímavostí je, že v laboratoři, kde pracoval, mu přidělili židli po spisovateli Vladimíru Páralovi. V současnosti žije na severu Čech.

Dušan Spáčil je český novinář, spisovatel a básník a již třicet let působí i jako redaktor a reportér. Je autorem dvou básnických sbírek – Krajina vláčků Piko a Přebytečný anděl. Dále sepsal osm knih publicistických, z nichž jako příklad můžeme uvést knihu Kdo je za tím?, která pojednává o politické situaci před volbami v roce 1992. Krom jiného napsal i publicistické tituly týkající se událostí Sametové revoluce.

Zdroj informací: bux.cz


Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, která patří mezi nejsilnější a největší firmy v rámci knižního trhu.

logo_KnizniKlub

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCísařův prezident
Tajemství rodiny Tomáše Garrigua Masaryka

Glockner, David - Spáčil, Dušan

Knižní klub, 2015

Napsat komentář