Poznejte svět tajných agentů

agenti
Knižní svět špionážních thrillerů se dočkal dalších knih od známých spisovatelů Nelsona DeMilla a Jamese Gradyho. Podaří se jejich agentům překazit plány atentátníků, nebo zažije Amerika další 11. září?

Člen elitní protiteroristické jednotky John Corey je opět zde, aby zabránil Asadu Chalílovi v jeho krvavé pomstě. Terorista, přezdívaný Lev, kdysi rozpoutal jeden z nejhorších teroristických útoků v historii Ameriky. Podaří se Coreyovi zastavit ho včas?

Lev

Autor: Nelson DeMille
Přeložil: Pavel Bakič

Počet stran: 503
Vazba: vázaná
Formát: 137 × 206 mm
ISBN: 978-80-87497-66-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Lev vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

John Corey, člen elitní protiteroristické jednotky a bývalý policejní vyšetřovatel, je zpátky. Bohužel pro něj se vrací také Asad Chalíl, nechvalně proslulý libyjský terorista známý pod přezdívkou Lev, který při svém posledním útoku nejprve předstíral zběhnutí na americkou stranu, aby pak v USA rozpoutal nejhorší teroristické peklo, jaké kdy země zažila. Přestože mu Corey s Kate Mansfieldovou, agentkou FBI, byli od začátku do konce v patách, zlikvidoval Chalíl zamýšlené oběti jednu po druhé a zmizel beze stopy. O tři roky později se do Ameriky vrací, aby splnil své hrozby, dokončil rozdělanou práci a krvavě se pomstil. Také John Corey však umíněně sleduje svůj cíl, a aby Asada Chalíla vypátral a zabil, nezastaví se před ničím.

Ohlasy na knihu

„Románem Lev nám DeMille připomíná, proč může být považován za jednoho z nejlepších vypravěčů, jakého kdy svět poznal.“

- Providence Journal

„John Corey… je zkrátka neodolatelný.“

- Dallas Morning News

Ukázka z knihy

Po pár minutách se zeptala: „Tak vy se mnou jako nemluvíte?“
Měla pravdu, nemluvil jsem s ní. Tudíž jsem zatvrzele mlčel.
„Ale musíme ho tam sledovat, aby se potvrdilo, že do hotelu vážně dojede a zapíše se.“ Ještě mě informovala: „Už tam čeká náš tým, takže až ho seberou, můžeme se otočit a jet zase do města.“
Na to jsem neměl co říct.
„Já z vás těch padesát dolarů tahat nebudu,“ uklidnila mě. „Víte co, zvu vás na drink.“
Nemělo smysl zůstávat nabručený, a tak jsem jí poděkoval. Tady vidíte typickou FBI: neřekli by vám ani, že vám hoří rozkrok. A zvláštní agentky typu slečny Simsové a mojí manželky mají všechny vyštudovaná práva. Musím snad říkat víc?

Přečtěte si i zbytek ukázky.

————————————————

James Grady není ve světě špionážních románů žádné nové jméno. Jeho knihy vyvolávají pozitivní reakce u čtenářů i kritiky. Nyní si můžete přečíst jeho nové dílo, ve kterém nechybí ani bývalý agent Kondor.

Poslední dny Kondora

Autor: James Grady
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-102-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Poslední dny Kondora vydalo nakladatelství XYZ.

Když agentce Faye Dozierové někdo zabije parťáka v domě bývalého agenta Kondora, nejen jí se převrátí život naruby. Ve snaze odhalit skutečnou pravdu musí čelit útokům ze všech stran a najednou není jisté, komu se dá věřit. Jako jediná možnost se jeví navázat kontakt s Kondorem na útěku a nějak se k pravdě probojovat. Kdo je vrahem agenta Petera? Proč byl zavražděn právě v Kondorově domě? Když se podaří vypátrat pravdu, bude jí vůbec někdo ochoten uvěřit? A jaká cena za pravdu je už příliš vysoká? Bude stát bezpečí nejen vysloužilého agenta a agentky, která by mohla být jeho dcerou, ale i jejich nejbližších. Nebezpečí může číhat za každým rohem a v podobě kohokoli. Strhující špionážní román se odehrává v kafkovském prostředí amerického Washingtonu, D. C., ve žhavé současnosti ovlivněné útoky z 11. září 2001, v době přebujelých technologických vymožeností.

Ohlasy na knihu

„Po celá léta píše James Grady mistrovský kousek za mistrovským kouskem. Thrilleru vdechl nový život a dokázal ho přetvořit.“

- David Black, novinář, scenárista a producent

„James Grady je skutečným králem moderního špionážního thrilleru.“

- George Pelecanos, spisovatel a producent

Ukázka z knihy

Nejlepší způsob, jak se vypořádat s mužem s kravatou, je vloudit se k němu na dosah, nejlépe na půl natažené paže. Usmívat se. Pak kravatu zlehka vzít do obou rukou, zvednout ji z jeho hrudi a předstírat, že ji obdivujete…
Potom stačí kravatu pořádně sevřít, otočit se k muži zády, skrčit se a zároveň vystrčit zadek dozadu, zkrátka trhnout dopředu a dolů. Je celkem pravděpodobné, že vám přeletí přes ramena jako při džudistickém chvatu morote-seoi-nage a zůstane vám ležet u nohou, zatímco vy pouhou setrvačností dopadnete koleny přímo na jeho hruď.

Zaujala vás ukázka? Pak si nezapomeňte přečíst její pokračování.


Máte rádi špionážní thrillery?  Četli jste předchozí knihy od dnešních autorů? Líbily se vám? Napište nám o tom!

Nezapomeňte se také zapojit do našich aukcí, kde můžete knihy vydražit za příznivé ceny!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLev

DeMille, Nelson

Kniha Zlín, 2015

zobrazit info o knizePoslední dny Kondora

Grady, James

XYZ, 2015

Napsat komentář