Ukázka z knihy Zelené smoothie

Zelene-smoothie
Chcete na poslední chvíli zhubnout do plavek? Regulovat funkci střev či jen zlepšit zdraví a udělat něco pro svoje tělo? Potom neváhejte a přečtěte si o Zeleném smoothie, které má mnoho blahodárných účinků a dodá lidskému tělu to, co potřebuje.

Podle nejnovějších výzkumů v rakovinové terapii se označení „zázračný prostředek“ nezdá přehnaný. Vědci na Institutu Linuse Paulinga v Corvallis, Oregon, zjistili, že chlorofyl je při neutralizaci střevních rakovinných buněk desetkrát účinnější než konvenční chemoterapeutika. Je zajímavé, že ani velká množství chlorofylu nemá škodlivé účinky na člověka – zcela na rozdíl ke konvenční chemoterapii, která způsobuje nevolnost, slabost, vypadávání vlasů a mnoho dalšího. Vědci mohli kromě toho ukázat, že chlorofyl je schopen účinně neutralizovat rakovinotvorné látky, třeba z cigaretového kouře, pečeného masa a plísní. Z těchto důvodů už farmaceutický průmysl pracuje na tom, aby nasadil chlorofyl jako lék pro chemoterapii. Chlorofyl má ještě mnoho dalších zdraví prospěšných vlastností, z nichž jsou prozkoumány jen některé:

• S pomocí chlorofylu se v těle obohatí kyslík, což redukuje nebezpečí rakoviny: rakovinné buňky se množí jen v prostředí chudém na kyslík.

• Dokázáno je rovněž, že chlorofyl jako takzvané přirozené chelatační činidlo může odstranit z těla jedovaté těžké kovy jako olovo nebo rtuť (rovněž rizikové faktory pro rakovinu).

ZÁZRAČNÝ NÁPOJ PRO CELOU RODINU

Zelené smoothie je vhodné pro lidi každého věku a v každé životní situaci.
Hodně zábavy při společné přípravě a ochutnávání!

BATOLATA A MALÉ DĚTI

Malé děti mohou pít zelené smoothie hned poté, co jsou odstaveny. Tak mohou konzumovat syrovou rostlinnou zeleň dřív, než jim vyrostou zoubky, aby mohly samy žvýkat zelené listy. Později už mohou pomáhat při sběru a sklizni zeleně a naučit se tak, že nás živí zelená příroda.

ŠKOLNÍ DĚTI A TEENAGEŘI

Starší děti už si mohou hravě připravit smoothie samy. Zářivě zelené smoothie naplněné do oblíbené lahvičky je skvělým společníkem, aby mezi školními hodinami doplnilo energii a postaralo se o koncentraci.

PROFESNÍ A RODINNÝ ŽIVOT

Ve všedním dni dospělých je zelené smoothie superpraktické jídlo, které dodá novou sílu a duševní svěžest – ať už doma, na pracovišti nebo cestou. Tak nám pomáhá dostatečně se zásobit vitálními látkami v situacích, v nichž saháme po nezdravých snacks nebo tišíme hlad v rychlém občerstvení. Protože smoothie má trvanlivost až tři dny, dá se výborně připravit v klidu a používá se podle potřeby. Taky pro pikniky a výlety se báječně hodí.

VYŠŠÍ VĚK

Senioři mají většinou zvýšenou potřebu živin, kterou může pokrýt zelené smoothie – toto je obzvlášť důležité, když už zuby nedokážou dostatečně rozkousat syrovou stravu. „Zelená medicína“ posiluje celé tělo, imunitní systém, schopnost koncentrace a všechny smysly.

 

—————————————————-

 

Knihu Zelené smoothie – Zdravé mini-jídlo z mixéru vydalo nakladatelství Noxi.


Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZelené smoothie – Zdravé mini-jídlo z mixéru

Guth, Christian - Hickisch, Burkhard

Noxi, 2015

Napsat komentář