Vyhrajte román představující tvář moderní Ameriky

Jako-voda-perex
Annie Ohová žila poklidný život se svým manželem a třemi dětmi, dokud se nerozhodla, že veškerý svůj dosavadní život hodí za hlavu. Nejen že opustila po sedmadvaceti letech svého muže, ale navíc kvůli jiné ženě. Jak se k jejímu rozhodnutí prostaví okolí?

Rodinné zemětřesení u Ohových

Mnohovrstevnatý obraz manželství, rodiny a neúprosné touhy po lásce a porozumění.

Annie Ohová, manželka, matka a výtvarnice, způsobila ve své rodině zemětřesení. Po dvaceti sedmi letech manželství se rozhodla opustit svého muže, s nímž má tři děti. Zamilovala se do Vivecy, bohaté, kultivované a sebevědomé manhattanské obchodnice s uměním, která jí pomohla k profesionálnímu úspěchu.

Annie a Viveca plánují svatbu, což ale vyvolává smíšené reakce a otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství – temných a bolestných pravd ukrytých pod povrchem života rodiny Ohových. V roli vypravěče se střídá nekonformní Annie, její bývalý manžel, psycholog Orion, „nejhodnější“ z Anniiných dětí, dcera Ariane, rebelský jediný syn Andrew a nejmladší dítě, svobodomyslná Marissa.

Román Jako voda představuje tvář moderní Ameriky. Wally Lamb v něm promlouvá o problému tříd, měnících se sociálních zvyků, přežívajícího rasového násilí a o tom, jak zoufale hledáme lásku a smysl života.

 

Jako voda

Autor: Wally Lamb

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Markéta Polochová
Počet stran: 575
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7491-251-1

Přečtěte si více o knize Jako voda, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si polistovat ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Byl také umělec?“
„Ne z povolání. Živil se jako krejčí. Ale v jedné z mých nejranějších a nejkrásnějších vzpomínek mu jako malý sedím na klíně venku u stolu na Piazza del Campo a s doširoka otevřenýma očima sleduju, jak pro mě tátova tužka plní prázdný papír komiksovými zvířátky. Jeho dovednost působila na malého kluka jako zázrak. Bohužel se vztahy mých rodičů zhoršily poté, co tátův obchod podpálil pomstychtivý manžel jeho milenky. Na pomoc nám přišel tátův bratr, strýček Nunzio. Ujistil mého otce, že Manhattan je plný byznysmenů a každý potřebuje oblek. Navíc nám poslal peníze – dost dolarů, které, vyměněny za liry, stačily na tři lístky do New Yorku. A tak jsme opustili Sienu, nasedli v Livornu na loď a cestovali přes oceán. Dodnes si vybavuji, jak jsem byl během té dlouhé plavby vyděšený.“
„Vyděšený? Proč?“
„Bál jsem se, že se už nikdy nedostaneme z té nekonečné beztvaré šedivé vodní masy – že budeme navěky odsouzeni k plavbě po moři. Ale po dvanácti dnech jsme propluli kolem sochy Svobody a přistáli u amerických břehů.“
„A to vám bylo kolik?“ (str. 26)

 

O autorovi

Wally-LambWally Lamb (nar. 1950) je oceňovaný americký autor bestsellerů. Pětadvacet let vyučoval angličtinu a tvůrčí psaní, dlouhodobě vede workshop psaní v ženské věznici v Connecticutu. Jeho první dva úspěšné romány Zpěv velryb (1992; česky BB/art 2000) a Bludné kruhy (1998; česky BB/art 2001) se staly bestsellery New York Times a Oprah Winfreyová si je vybrala do svého projektu Oprah’s Book Club. Jako voda (2013) je autorův pátý román.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Jako voda

Svět kolem nás se mění, ale jedno zůstává – zoufalá touha po lásce a nalezení smyslu života. Annie svoji lásku objevuje v bohaté, kultivované a sebevědomé Vivece, kvůli které se rozhodne opustit manžela. Společně plánují dokonce svatbu, což vyvolává smíšené reakce v jejich okolí. Navíc jejich záměr otvírá Pandořinu skříňku rodiny Ohových a temné a bolestné pravdy vyplouvají na povrch. V roli vypravěče se nesetkáte jen s Annie, ale naopak vám autor nabízí pohled všech nejbližších zúčastněných. Pojďte pohlédnout do tváře moderní Americe.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Jako voda vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jako voda
probíhá od 8. do 21. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Jako voda

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJako voda

Lamb, Wally

Host, 2015

Vyhrajte román představující tvář moderní Ameriky - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Viera01 napsal:

    Dobrý den!

    Kniha Jako voda přišla v pořádku. Moc Vám děkuji a srdečně zdravím.
    Viera Krincvajová

Napsat komentář