Ukázka z knihy Klárka a 11 babiček

Klarka-a-11-babicek
Klárka je celkem obyčejná malá holčička, která má ráda hru na klavír a svého dědečka. Ten se ale jednoho dne zraní a Klárka musí po dobu jeho uzdravování postupně trávit čas u jeho jedenácti dávných kamarádek a lásek. Sžije se nakonec některá z „babiček“ s malou Klárkou?

Ahoj Tomáši,
byla jsem na hodině a paní učitelka Tichá mi dala nové noty, že bych mohla hrát na koncertě, co bude první jarní den. Když budu cvičit. Říkala jsem paní Chrtkové, jestli by mi nemohla nahoře trochu zatopit, aby mi nebyla taková zima na prsty, když hraju. Já se totiž skoro nemůžu ohnout, jaká je tam zima. Paní Chrtková řekla, že když si nanosím uhlí, tak pro mě za mě… jako pro ni za ni. Že teda zatopí.

klarka-a-11-babicek-ukazka2 (1)Tak jsem přinesla ze sklepa TŘI KÝBLE uhlí, ale paní Chrtková pořád říkala, že nemá čas, protože uklízí kredenc, a když pak čas měla, přišla na návštěvu paní Souhradová a uvařily si kafíčko a jedly k němu dortíky a povídaly si o tom, co bylo včera v televizi, a pak o paní Trčkové, že v tom novým kabátě vypadá jak bečka. Daly mi taky kousek dortíku, asi půlku, to bylo dobrý. Jenže už byl večer a paní Chrtková řekla, že žádný hraní a ať jdu spát. Že zítra. Jenže zítra přišla paní Trčková a paní Chrtková jí pochválila kabát a uvařily si kafe a povídaly si, že paní Souhradová má v tom novým zrzavým přelivu pěknou ránu. A zase jsem dostala půlku dortíku. Zeptala jsem se, jestli jsou v něm bílkoviny, ale paní Chrtkovou to naštvalo, nevím proč.

Brzo se uzdrav, Tomáši.

Tvoje Klárka

klarka-a-11-babicek-ukazka2 (2)

Pokračujte ve čtení ukázky zde!

 

——————————————————

 

Knihu Klárka a 11 babiček vydalo nakladatelství Baobab.


Baobab je malé alternativní nakladatelství ilustrovaných knih pro děti a mládež. Věnuje se vydávání původních textů a zajímavých překladů. Spolupracuje s nastupující generací výtvarníků. Organizuje a iniciuje menší kulturní akce zaměřené na propagaci nekomerční literatury a divadla, pořádá literární čtení a výstavy.

Baobab

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlárka a 11 babiček

Černá, Olga

Baobab, 2015

Napsat komentář